21/02/202213:19

Κοπή πίτας Φιλαρμονικής Λεχαινών (photos)

Παρουσία πλήθους κόσμου έκοψε την καθιερωμένη πίτα της η Φιλαρμονική Λεχαινών την Κυριακή 20 Φεβρουάριου στο ΑΣΤΡΟΝ στα Λεχαινά

Παραβρέθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αθανάσιος Μπάχος, οι εφημέριοι των Λεχαινών π. Γεώργιος και π. Θεόδωρος , ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, ο Βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος, εκπρόσωπος του βουλευτή Διονύση Καλαματιανού, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης Πέτρος Ανυφαντής, ο Αντιδήμαρχος Διονύσιος Κεκάτος, ο πρώην Δήμαρχος Ναμπλ Μοραντ, η περιφερειακή σύμβουλος Ζωή Αναστασοπούλου, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Λεχαινών Σάκης Παναγιώταρος και Μυρσίνης Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο πρώην Προέδρος της Φιλαρμονικής Νίκος Κατσαμπέρης και πλήθος κόσμου, γονείς των παιδιών και φίλοι της Φιλαρμονικής Λεχαινών που γεμίσαν την αίθουσα του ΑΣΤΡΟΝ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη προσφώνηση από τον πρόεδρο της Φιλαρμονικής Ανδρέα Μίγκο και στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος μαζί με τους ιερείς, ευλογήσανε την πίτα.

pita lexena 2

Ακολούθησε η πιο συγκινητική στιγμή της τελετής , που ήταν η βράβευση 10 μουσικών της Φιλαρμονικής Λεχαινων που ξεκίνησαν πριν δεκαετίες και υπηρετούν ακόμα ενεργά την Φιλαρμονική…

Οι βραβευθέντες που παράλαβαν τις αναμνηστικές πλακέτες μέσα σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα είναι οι εξής:

Αγγελόπουλος  Δημήτρης 35 χρονιά στη Φιλαρμονική, Φλεβοτόμου Στεφανία 35 χρόνια, Ντάντη Μαρία  32 χρόνια, Μπεσκίνης Γιάννης 28 χρόνια, Μήχανος Παναγιώτης 27 χρόνια, Αναστασοπούλου Δήμητρα 26 χρόνια, Κεκάτος Γιάννης  23 χρόνια , Σύρρου Αγγελική 19 χρόνια, Κανδυλά Κατερίνα 18 χρόνια, Κανδυλάς Διάνυσης 18 χρόνια…

Ήταν ένα φόρος τιμής για όλα αυτά τα παιδιά που έχουν περάσει όλη τη ζωή τους σχεδόν προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στη Φιλαρμονική και τον τόπο τους.

pita lexena 3

Έγινε επίσης η παρουσίαση του νέου Δ.Σ της Φιλαρμονικής Λεχαινων που αποτελείται από τους:

Προέδρος Ανδρέας Μίγκος, Αντιπρόεδρος Αντώνης Κατσίνας, Γενικός Γραμματέας Αλις Μοραντ, Ταμίας Διονυσία Τρόντζα και μέλη οι Καραμπέλη Ειρήνη, Καλογεροπούλου Γιάννα, Φλεβοτόμου Στεφανία, Κατσάκου Άννα, Φουρναράκη Βασιλική και Καζάκου Διονυσία.

Τέλος  έγινε επίδειξη από τους μικρούς και μεγάλους μαθητές της Φιλαρμονικής, που κατέπληξαν με την απόδοσή τους.

Έπαιξαν τα υποσύνολα  κρουστών, κουαρτέτο τρομπονιών, τρίο κλαρινέτων, κουαρτέτο κλαρινέτων, ντουέτο φλάουτων, τρίο φλάουτων, κουιντέτο χάλκινων  και η μπαντίνα της Φιλαρμονικής αποτελούμενη από 30 πολύ νέους μουσικούς με εμπειρία λίγων μηνών που έπαιξαν πολύ άμορφα τα κομμάτια που εκτέλεσαν, δείγμα της τεράστιας προσπάθειας που γίνεται στο Σύλλογο και από τον Αρχιμουσικοό Ευρυσθένη Χατζήγιαννη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δάσκαλοι των μουσικών στα κλαρινέτα Αγγελική Σύρου και στα κρουστά Γιώργος Λαμπράκος καθώς επίσης και ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, μουσικός στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που έρχεται στα Λεχαινά και διδάσκει τα παιδιά τρομπόνι και τα υπόλοιπα χάλκινα όργανα.

Η Φιλαρμονική Λεχαινων συνεχίζοντας τις παρουσίες της σε όλα τα μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα, θα δώσει συναυλία στην Πάτρα το Σάββατο 5 Μαρτίου , στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού, προσκεκλημένη του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη και της Προέδρου της Κοινωφελούς Ήρας Κουρή.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα