26/02/202211:55

Αμαλιάδα: Απέχουν από Δευτέρα οι δικηγόροι Αμαλιάδας διαμαρτυρόμενοι για τον μειωμένο αριθμό των δικαστικών υπαλλήλων στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας

Οι Δικηγόροι, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας στην έκτακτη γενική συνέλευση τους προχθες Τετάρτη, αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντα τους για το χρονικό διάστημα από 28 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μείωση του αριθμού των υπηρετούντων δικαστικών υπαλλήλων στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωσή τους, «δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια και σε συνεχή ροή οι υπηρετούντες δικαστικοί υπάλληλοι είτε συνταξιοδοτούνται είτε μετατίθενται (αποσπάσεις ή και μεταθέσεις) χωρίς να αναπληρώνονται από άλλους, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται το φαινόμενο της συνεχούς μείωσης του προσωπικού και έλλειψης ουσιαστικής δυνατότητας διεκπεραίωσης της ομαλής λειτουργίας των Δικαστηρίων.

Είναι δεδομένο ότι η ορθή απονομή της δικαιοσύνης απαιτεί επάρκεια πάνω από όλα σε αριθμό και σε εξειδίκευση υπαλληλικού προσωπικού».

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σχετική με την αποχή την Δευτέρα στις 11:30 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα