02/03/202210:37

Η γαστρονομική κληρονομιά και η διαπολιτισμική προσέγγιση από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου

Στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» που πραγματοποιείται με την στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, συμμετέχει για ακόμα μια φορά το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Πύργου με ένα πολύ ξεχωριστό και ενδιαφέρον πρότζεκτ, που στόχο έχει να προβάλλει τη γαστρονομική κληρονομιά κάθε λαού ως μέσο διαπολιτισμικής προσέγγισης. Το πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Για το σκοπό αυτό το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Πύργου δημιούργησε την μαθητική επιχείρηση «Δοκιμάζοντας αλλιώς…Γεύσεις από παντού» που αποτελείται από 12 μαθητές του τμήματος «Μαγειρικής –Ζαχαροπλαστικής». Την προσπάθεια των μαθητών υποστηρίζουν με θέρμη η συντονίστρια του προγράμματος Καλφούντζου Μαρία (ΠΕ80-Οικονομίας), οι συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί Πετρόγιαννη Αγγελική (Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Πύργου) και Δημουλιά Λευκοθέα (ΠΕ80-Οικονομίας). Το ρόλο του εθελοντή επιχειρησιακού συμβούλου του προγράμματος έχει ο κος Σμαρνάκης Κων/νος (ιδιοκτήτης εστιατορίου «Πιπερίτσα»), ενώ το ρόλο του Inspirational Mentor o κος Πολίτης Ιωάννης (δημοσιογράφος, και επίτιμος καθηγητής επικοινωνίας).

eeeek gastron 2

Η επιχείρηση έχει ως αντικείμενο την παραγωγή αρτοσκευασμάτων (ελιόψωμο, γαλλικό μπριός και αραβικές πίτες) από διάφορες χώρες. Σκοπός της είναι να αποδείξει ότι μια κοινή πρώτη ύλη μπορεί να αναδείξει ξεχωριστές γεύσεις από όλο τον κόσμο. Η ανάγκη να ενισχυθούν όσες οικογένειες των μαθητών βρίσκονται ή θα βρεθούν σε δύσκολη οικονομική συνθήκη ήταν και το κίνητρο για την σύσταση της συγκεκριμένης επιχείρησης.

eeeek gastron 3

Την ομάδα «Δοκιμάζοντας αλλιώς …Γεύσεις από παντού» απαρτίζουν οι μαθητές Πρόεδρος: Γ. Κ.

Γραμματέας: Κ.Μ.

Δ/ντρια Δημοσίων Σχέσεων: Μ.Α.

Δ/ντης Οικονομικών : Ρ. Μ.

Δ/ντρια Πωλήσεων: Π. Σ.

Βοηθός Δ/ντη Πωλήσεων :Ζ. Ν.

Δ/ντης Παραγωγης: Ν. Α.

Ομάδα Παραγωγής: Σ. Κ., Γ. Μ, Σ. Γ., Κ. Α.

Περισσότερες πληροφορίες για την μαθητική επιχείρηση «Δοκιμάζοντας αλλιώς…Γεύσεις από παντού» είναι διαθέσιμες στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook https:// www.facebook.com/dokimazontasalliosgeuseispantou.eeeekpyrgou

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουν οι μαθητές στο Δήμο Πύργου, στη Multi Productions και συγκεκριμένα στον κο Βαρουξή Λευτέρη, που στηρίζουν ενεργά την κάθε προσπάθειά τους.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα