04/04/202216:26

Πύργος: Κάλεσμα Σωματείων και φορέων για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 6/4 με συγκέντρωση στην κεντρική Πλατεία Πύργου

Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηλείας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 ΠΜ
Συνάδελφοι Οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα,
Η αποφασιστική οργάνωση της πάλης μας, με επίκεντρο τις ανάγκες και τα μεγάλα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και συνεχώς οξύνονται σε όλες τις πλευρές της ζωής μας, είναι το μεγάλο μας όπλο για να μετρήσουμε αποτελέσματα, να έχουμε νέες κατακτήσεις.
Η επιτυχία της κλαδικής μας απεργίας στις 16 Μάρτη
βγάζει στην επιφάνεια νέες δυνατότητες. Απέδειξε ότι έχουμε καλύτερες προϋποθέσεις να πετύχουμε την υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο που θα ανοίξει το δρόμο για νέες επιτυχίες.

Γι΄ αυτό πρέπει να ενισχύσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.
Μαζικά, δυναμικά συμμετέχουμε στην απεργία στις 6 Απρίλη.
Ο αγώνας μας για υπογραφή ΣΣΕ είναι ενιαίος με τον αγώνα για στήριξη του εισοδήματός μας από την ακρίβεια, που έχει γιγαντωθεί και μας φέρνει μπροστά σε αδιέξοδα.
Είναι εξοργιστικό να μην μπορούμε να ζεστάνουμε τις οικογένειές μας, να μην μπορούμε να βάλουμε βενζίνη για να πάμε στη δουλειά μας, να τρέμει το φυλλοκάρδι μας για να ανοίξουμε το διακόπτη για να μαγειρέψουμε, γιατί οι λογαριασμοί που μας έρχονται μοιάζουν με δόσεις αγοράς κατοικίας. Το μεροκάματο δε φτάνει ούτε για «ζήτω».
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
• Στήριξη του εισοδήματός μας.
• Κατάργηση των χαρατσιών στους λογαριασμούς ρεύματος.
• Κυβέρνηση και πάροχοι να καλύψουν εξολοκλήρου τις ρήτρες αναπροσαρμογής που έχουν φτάσει τα τιμολόγια στο «θεό».
Δε στοιχιζόμαστε πίσω από κανέναν ληστή που μακελεύει τους λαούς για τα φράγκα.
Συνάδελφοι, οι πλουτοκράτες στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο βγάζουν τα κανόνια για να λύσουν τις διαφορές τους και στην περίοδο της ειρήνης κάνουν μεταξύ τους συμφωνίες φορτώνοντάς μας με αντεργατικούς νόμους για να μην κινδυνέψουν τα κέρδη τους, για να μην αμφισβητηθεί ο μηχανισμός της εκμετάλλευσης του ιδρώτα μας, που όλα τα αρπαχτικά του κόσμου, μαζί με τις κυβερνήσεις τους, τον φυλάνε ως «ιερό».
Οι κυβερνήσεις ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα των λίγων και όχι για τις δικές μας ανάγκες. Γι΄ αυτό και στη χώρα μας συναγωνίζονται μεταξύ τους, δίνοντας τα διαπιστευτήριά τους στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τον ΣΕΒ. Γι΄ αυτό έχουμε γίνει ένα απέραντο αεροπλανοφόρο των ευρωΝΑΤΟϊκών δυνάμεων και ταυτόχρονα μαγνήτης αντιποίνων από άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όπως σήμερα η Ρωσία.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους.
Μας ενώνουν τα ίδια βάσανα, τα ίδια προβλήματα, οι ίδιες αγωνίες και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και προσφυγιά.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 ΠΜ

————————————————————————————————————

Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις στα

Καταστήματα και Υπηρεσίες του Ν. Ηλείας

 

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ 10:30 ΠΜ

 

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε

Η κατάσταση που δημιουργείται με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες. Οι λαοί είναι αυτοί που πληρώνουν το λογαριασμό και υπάρχει το ενδεχόμενο γενικότερης ανάφλεξης, ενώ και η χώρα μας μπορεί να γίνει στόχος αντιποίνων.

Απαιτούμε η χώρα μας να απεμπλακεί από τον πόλεμο, να μη χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Στις 6 Απρίλη απεργούμε γιατί δεν πάει άλλο. Φτάνει πια!

Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Δε μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες. Δε μπορούμε να αποδεχτούμε πως ο κατώτερος μισθός βρίσκεται παγωμένος στα επίπεδα του 2007, δηλαδή στα 663€.

Είναι αδιανόητο όλα αυτά τα προϊόντα που παράγουμε, όλα αυτά τα προϊόντα που περνάν από τα χέρια μας καθημερινά, να μη μπορούμε να τα αγοράσουμε για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες.

Αυτή τη φορά, θα βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Αυτή τη φορά θα δείξουμε τη δύναμή μας. Απεργούμε! Μαζικοποιούμε το σωματείο μας. Εκεί υπάρχει η ελπίδα! Στην ίδια την οργάνωσή μας, με σκοπό την αντεπίθεση, τη διεκδίκηση, για την κάλυψη των αναγκών μας! Δεν περιμένουμε από μεσσίες να μας λύσουν τα προβλήματα.

Διεκδικούμε:

  • Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό.
  • Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο κ.ά.
  • Κατάργηση του απαράδεκτου Νόμου Χατζηδάκη (4808/21), όχι στην κατάργηση της Κυριακής-αργίας, στην 10ωρη εργασία, όχι στο χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
  • • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ 10:30 ΠΜ

———————————————————————————————————-

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ στις 6 του ΑΠΡΙΛΗ

ώρα 10: 30 π.μ. ΣΤΗΝ Κεντρική Πλατεία του Πύργου

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων  ΙΚΑ Πύργου με απόφασή του συμμετέχει στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση που έχουν  προκηρύξει τα Σωματεία και φορείς και καλούμε όλους τους συναδέλφους και Συναδέλφισσες να δώσουν δυναμικό παρόν διεκδικώντας :

  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον μαινόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Να μπει φρένο στην συνεχώς αυξανόμενη ακρίβεια, την φοροληστεία και να υπερασπιστεί το εισόδημά μας με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Να κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν διαλέγουμε κανένα ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, αλλά έχουμε ήδη επιλέξει να είμαστε με τους λαούς όλων των χωρών με τους οποίους δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα, απεναντίας έχουμε κοινό συμφέρον να παλέψουμε για μια ειρήνη όχι με το πιστόλι στον κρόταφο.

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, ακόμη και πριν την κήρυξη του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου, φαίνεται ότι δεν έχει τέλος, φωτιά έχουν πάρει οι τιμές στα καύσιμα και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Διεκδικούμε ανάμεσα και σε άλλα ζητήματα:

* Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις που να καλύπτουν το χαμένο εισόδημα λόγω των ανατιμήσεων και των αντισυνταγματικών-αντιασφαλιστικών νόμων.

* Να αποδοθεί σε όλους η 13η και 14η σύνταξη και σε όλες τις συντάξεις.

* Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των έμμεσων φόρων, αύξηση του αφορολόγητου των συντάξεων στις 12.000 ευρώ.

* Ενίσχυσης του Δημόσιου συστήματος υγείας και του νοσοκομείου Πύργου καθώς και των κέντρων υγείας και των περιφερειακών ιατρείων με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.

 

—————————————————————————————————————-

ΕΔΟΠ ΔΕΗ ΗΛΕΙΑΣ

 

Την Τετάρτη 6 Απρίλη απεργούμε όλοι.

 Ενάντια στην ακρίβεια.  Για συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους και αυξήσεις στους μισθούς. Για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία του Πύργου στις 10,30 π.μ.

Οι υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα καύσιμα, η ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης γονατίζουν κάθε εργατική οικογένεια. Με τον πληθωρισμό να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ο προϋπολογισμός κάθε λαϊκού νοικοκυριού έχει τιναχθεί στον αέρα και   το εισόδημα δεν φθάνει να καλύψει ούτε τον μισό μήνα. Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων φορτώνει συνέχεια νέα βάρη στους εργαζόμενους. Ανοίγοντας κάθε φορά το λογαριασμό ρεύματος παθαίνουμε όλοι μας ένα ηλεκτροσόκ, αποτέλεσμα της  απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της  πράσινης μετάβασης, πολιτική που υπηρέτησαν και υπηρετούν τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια. Η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει γίνει πραγματικός εφιάλτης για κάθε λαϊκό σπίτι, μικρομάγαζο, βιοπαλαιστή και κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο.

Την ίδια στιγμή οι  λαοί για μια ακόμα φορά γίνονται < κρέας στα κανόνια > πληρώνοντας βαρύ τίμημα των ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη μια και ΡΩΣΙΑΣ από την άλλη. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, που ξεκίνησε με την απαράδεκτη ρωσική εισβολή, γίνεται για τις σφαίρες επιρροής, για τα μερίδια αγορών, τις πηγές και τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας. Η χώρα μας συμμετέχει ενεργά σε αυτόν τον πόλεμο. Τα συμφέροντα όμως του λαού μας είναι απέναντι από τα συμφέροντα των αμερικανικών, ευρωπαϊκών και ρωσικών μονοπωλίων. Δεν διαλέγουμε πλευρά ληστών. Εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό και τους λαούς της περιοχής και απαιτούμε καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Τη στιγμή που οι μισθοί είναι καθηλωμένοι από το 2007, η κυβέρνηση μοιράζοντας ψίχουλα, προσπαθεί να αποσπάσει την συναίνεση των εργαζομένων για τους πολεμικούς εξοπλισμούς και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν ανεχόμαστε να πληρώνουμε με φτώχεια, ανεργία ,εξαθλίωση για να μην θιχτούν τα κέρδη των λίγων. Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς και συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Υπερασπιζόμαστε τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένο, συλλογικό και μαζικό αγώνα, σε σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα  κέρδη των λίγων.

Μείωση κατά 50% στη τιμή του ρεύματος. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και ΦΠΑ στα καύσιμα και ενέργεια. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Κατάργηση της επιδότησης  των ΑΠΕ, ΕΤΜΕΑΡ .

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα