26/04/202222:12

Γιάννης Σκαφτούρος: Αυτές είναι οι τρεις μηχανές που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών έχει μπει οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας στο οποίο αποτυπώνονται τρεις μηχανές να φεύγουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα από το χωριό Σκούρτα της Βοιωτίας, λίγα λεπτά μετά τη μαφιόζικη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου.

Οι εικόνες που σας παρουσιάζει το newsit.gr είναι αυτές που εξετάζονται με μεγάλη προσοχή τις τελευταίες ώρες στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ. ΑΣ. Κι αυτό γιατί οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η συγκεκριμένη κάμερα μπορεί έχει «συλλάβει» τους πληρωμένους δολοφόνους που ταξίδεψαν μέχρι το ορεινό χωρίο της Βοιωτίας, προκειμένου να εκτελέσουν το ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο θανάτου που είχαν υπογράψει.

Στις δύο φωτογραφίες που εξασφάλισε το newsit.gr, εμφανίζονται τρεις μηχανές μεγάλου κυβισμού. Στην πρώτη από αυτές, χρώματος μαύρου, επιβαίνουν δύο άτομα. Τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός οι οποίοι είναι μετρίου αναστήματος φοράνε μαύρα ρούχα, κουκούλες φουλ φέις και κράνη. Στη δεύτερη άσπρη μοτοσυκλέτα που ακολουθεί υπάρχει μόνο ο οδηγός, ενώ σε απόσταση περίπου 15 μέτρων ακολουθεί το τρίτο δίκυκλο.

Και οι τρεις μηχανές κινούνται με μεγάλη ταχύτητα, ενώ το δίκυκλο που προπορεύεται, ερευνάται από τους αστυνομικούς να είναι η μοτοσυκλέτα που εγκαταλείφθηκε λίγο αργότερα από τους δύο δράστες. Η μηχανή είχε κλαπεί από την περιοχή του Ασπροπύργου το 2019. Χθες το μεσημέρι χρησιμοποιήθηκε ως το μέσο που μετέφερε τους δύο εκ των δολοφόνων του Γιάννη Σκαφτούρου.

Η μοτοσυκλέτα των 1200 κυβικών εκατοστών, έφυγε από την πορεία της σε απόσταση λίγων λεπτών από το σημείο που βρίσκεται η κάμερα ασφαλείας από την οποία προέρχεται το οπτικό υλικό που εξασφάλισε το newsit.gr.

Στην μαύρη μηχανή όπως αναφέρουν οι πληροφορίες επέβαιναν οι δύο εκ των εκτελεστών του «θείου Τζο» όπως αποκαλούνταν στο χώρο της «Greek Mafia» ο 55χρονος που δέχτηκε καταιγισμό πυροβολισμών από καλασνικόφ, ενώ διασκέδαζε με μέλη της οικογένειας του στην αυλή του σπιτιού του.

 

Στις άλλες δύο μηχανές που ακολουθούν, οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν σε αυτές επέβαιναν τα άτομα υποστήριξης των εκτελεστών. Δηλαδή αυτοί που θα κάλυπταν τους φονιάδες, και θα βοηθούσαν στην προσέγγιση και στη διαφυγή από το σπίτι του Γιάννη Σκαφτούρου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των έμπειρων αστυνομικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση οι δράστες είχαν οργανώσει με κάθε λεπτομέρεια την επιχείρηση εξολόθρευσης του Γιάννη Σκαφτούρου. Φαίνεται να είχαν παρακολουθήσει το θύμα τους, ενώ είχαν χαρτογραφήσει όλες τις κομβικές αρτηρίες της περιοχής, αναζητώντας την πιο σύντομη και ασφαλή δίοδο.

Αν και οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τέσσερις συμμετέχοντες, οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι στη δολοφονική επιχείρηση συμμετείχαν τουλάχιστον τρεις μηχανές και από τέσσερα έως οκτώ άτομα.

Newsit.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα