29/04/202216:15

Αμαλιάδα: Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Ήλιδας

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη τακτική συνεδρίαση

του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Ήλιδας

 

Η δεύτερη τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Ήλιδας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Απριλίου  στο Συνεδριακό Κέντρο, στη Σοχιά στην Αμαλιάδα, υπό την προεδρία του Δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη. Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου και επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας  κ. Βαγγέλη Χριστοφόρου, ο Αντιπύραρχος Χριπάτσιος Κων/νος Διοικητής Π.Υ Αμαλιάδας, ο Μπαλκάμος Κώστας Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ηλείας, ο Μποβολέτης Βασίλης εκπρόσωπος του Δασαρχείου Αμαλιάδας, ο Αντισμήναρχος Χρυσανθόπουλος Κων/νος 117ΠΜ, ο Γιαννακόπουλος Κώστας Α.Τ. Αμαλιάδας, ο Νικάκης Ιωάννης Προϊστάμενος Δ/νσης Υδάτινων Πόρων και ο Μπούτσικας Σάκης Τεχνική Υπηρεσία του  Δήμου Ήλιδας και εκπρόσωπος από τον Ερυθρό Σταυρό.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνεδρίαση ήταν ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πυρκαγιών για τη νέα αντιπυρική περίοδο που ξεκινά πολύ σύντομα και συγκεκριμένα την 1η Μαΐου. Η διαρκής ετοιμότητα και εγρήγορση, η πρόληψη και η επαγρύπνηση θα πρέπει σε όλη αυτήν περίοδο να είναι σε υψηλό βαθμό και συ συνδυασμό με τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν όπως ο απαραίτητος καθαρισμός των οικοπέδων από ξερά χόρτα και φερτά  εύφλεκτα υλικά, η διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και δρόμων, όπου η βλάστηση είναι πυκνή, διασφαλίζουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των δύσκολων συμβάντων όταν προκύψουν.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Δ/κτη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την ανάγκη καθαρισμού και διάνοιξης  της Αγροτοδασικής οδοποιίας, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των οχημάτων. Επίσης πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση σχετικά με τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Ήλιδας, ώστε να γίνει και ενημέρωση στους κατοίκους για τους τρόπους καύσης υλικών αγροτικών εργασιών αλλά και ιδιωτικών χώρων, ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι για πρόκληση πυρκαγιάς.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα