14/05/202221:34

Εισαγγελέας για Γεωργία Μπίκα – «Ψευδής η καταγγελία για βιασμό, να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα»

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η 24χρονη καλείται να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα της προσφυγής σε βάρος του 27χρονου που κατήγγειλε – Χαρακτηρίζει «ψευδή» την καταγγελία και ζητά την απαλλαγή του καταγγελλόμενου για την υπόθεση βιασμού

Εξελίξεις σηματοδοτεί η εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση βιασμού που κατήγγειλε η Γεωργία Μπίκα τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, όπου προτείνεται η απαλλαγή του 27χρονου κατηγορούμενου.

Η εισαγγελική πρόταση καταλήγει ότι η 24χρονη «απασχόλησε ψευδώς και με δόλο τις αρχές». Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η εισαγγελέας προτείνει να πληρώσει η Γεωργία Μπίκα και τα δικαστικά έξοδα της προσφυγής σε βάρος του καταγγελλόμενου 27χρονου, καθώς κρίνει ότι θα πρέπει να γίνει δεκτή η απαλλαγή του για την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί για  «γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση του θύματος».

Από την κύρια ανάκριση, που ολοκληρώθηκε προ διμήνου, δεν κατέστη άλλος κατηγορούμενος πλην του 27χρονου, για τον οποίο προτείνεται απαλλαγή του, αφού δεν στοιχειοθετήθηκε η αρχική καταγγελία της 24χρονης περί ομαδικού βιασμού. Μάρτυρες κατέθεσαν ότι είδαν την κοπέλα να επιστρέφει στο πάρτι, μετά την πρώτη αποχώρηση της, από το ξενοδοχείο και στη συνέχεια να ακολουθεί τον κατηγορούμενο οικειοθελώς.

Η Γεωργία Μπίκα κατέθεσε ότι επέστρεψε στο ξενοδοχείο επειδή ένιωθε ζαλισμένη και δεν έβρισκε το αυτοκίνητο. Πλήρωσε δωμάτιο για διανυκτέρευση, αλλά μόλις βγήκε από το ασανσέρ την περίμεναν τρεις άνδρες οι οποίοι συμμετείχαν στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι. Όπως είχε καταγγείλει, την οδήγησαν σε άλλο δωμάτιο που έπεσε θύμα βιασμού.

Από τις τοξικολογικές εξετάσεις δεν προέκυψε χορήγηση ναρκωτικών ουσιών που επηρέασαν το νευρικό σύστημα της 24χρονης, κάμπτοντας τις αντιστάσεις της, ενώ και η κατανάλωση αλκοόλ ήταν σε χαμηλά επίπεδα. Κατά την εισαγγελική πρόταση που αριθμεί 60 σελίδες, οι ισχυρισμοί της καταγγέλλουσας κρίθηκαν ως ψευδείς.

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα