17/05/202212:59

Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου: “Συγκινητική η παράδοση βιβλίων στην Βραΐλα”

Συγκινητικές ήταν οι τελετές παράδοσης δωρεάν βιβλίων στην πόλη Βραΐλα της Ρουμανίας για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης τόσο της  Ελληνικής Κοινότητας Βραΐλας όσο και του Ρουμανικού Σχολείου “Νίκος Καζαντζάκης” που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή 14 και 15 Μαΐου 2022 παρουσία και της Προξένου μας στη Ρουμανία κας Πελαγίας Γκούντα.

 
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών κ.Γιάννης Χρυσουλάκης παρέδωσε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης βιβλία στον Πρόεδρο της Κοινότητας της πόλης κ. κ. Adrian Mavrochefalos και στην διευθύντρια του Σχολείου “Νίκος Καζαντζάκης” κα Daniela Surdu παρουσία και του προέδρου των Ελλήνων της Ρουμανίας βουλευτή κ.Dragos Zisopol (Ζησόπουλος).
 
Βιβλία παρέδωσε και ο προσκεκλημένος στην εκδήλωση Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου εκ μέρους και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
 
Η πρωτοβουλία ενίσχυσης του σχολείου και της κοινότητας της Βραΐλα υλοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου στο Υπουργείο Εξωτερικών που υιοθετήθηκε από την πολιτική ηγεσία και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ.Ανδρέα Κατσανιώτη ο οποίος μάλιστα μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ.Νεκτάριο Φαρμάκη είχαν επισκεφθεί το Σχολείο.
 
Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου κ.Αθανάσιος Κατσίμπελης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το γεγονός πως μια πρωτοβουλία ενός μικρού περιφερειακού Σχολείου της Ηλείας υιοθετήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και έδωσε την ευκαιρία στη σχολική μας κοινότητα να βοηθήσει τον ελληνισμό στην γενέτειρα του Ανδρέα Εμπειρικού και του φίλου του Νίκου Καζαντζάκη Παναή Ιστράτι.Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Εξωτερικών, υπεύθυνο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ.Ανδρέα Κατσανιώτη αλλά και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη κ.Νεκτάριο Φαρμάκη για την συμβολή τους στο όλο εγχείρημα.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα