18/05/202214:22

Π.Ε. Ηλείας: Πρόγραμμα Εορτασμού στον Πύργο για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2022

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας έχοντας υπ’ όψιν:
1. Την υπ’ αριθμ.. 26332/20-04-2022(ΑΔΑ:ΨΑ7Ι46ΜΤΛ6-ΙΞΚ) εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης περί «Εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου» «Σημαιοστολισμού για τον εορτασμό της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου»
2. Την υπ’ αριθμ. 52749/28-9-2006 (Φ.Ε.Κ.1488/Β/6-10-2006) απόφαση Υπουργού Εσωτερικών περί «Καθορισμού σειράς προβαδίσματος» καταρτίζει πρόγραμμα εορτασμού για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στην πόλη του Πύργου, την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, ως ακολούθως:
Α. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα
μέχρι τη δύση του ηλίου της 22ης Μαΐου.
Β. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων,
καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 22ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ
ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ώρα 09.50: Πέρας προσέλευσης κοινού.
Ώρα 09.55: Πέρας προσέλευσης Αρχών.
Ώρα 09.58: Προσέλευση κ. Αντιπεριφερειάρχη.
Ώρα 10.00: Επίσημη δοξολογία Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ.
Ώρα 10.30: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και κατάθεση Στεφάνων από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ν. Ηλείας, τον Δήμαρχο Πύργου, τον Πρόεδρο Παραρτήματος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον Πρόεδρο Συνδέσμου Πολεμιστών και Τραυματιών Κύπρου Ν. Ηλείας, τον Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, προέδρους άλλων σωματείων και συλλόγων.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου.

Εθνικός Ύμνος.

Στις ανωτέρω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. κ. Γ Ε Ρ Μ Α Ν Ο Σ, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδος Ιονίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Δ.Ε, οι Βουλευτές του Ν. Ηλείας, ο πρόεδρος Πρωτοδικείου Ηλείας, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας, ο πρόεδρος Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ν.Ηλείας, ο Δήμαρχος Πύργου, πρώην Υπουργοί Κυβερνήσεων κοινοβουλευτικών περιόδων, πρυτάνεις ή πρόεδροι διοικουσών επιτροπών Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι, ο προϊστάμενος Δικαστικού Γραφείου, ο πρόεδρος Δ.Σ Πύργου, ο επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε Ηλείας, το Δημοτικό Συμβούλιο, πρώην βουλευτές, πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ, πρόεδροι Λιμενικών Ταμείων, αξιωματικοί των Ε.Δ, των Σ.Α , του Λ.Σ και του Π.Σ εν ενεργεία, (κατά ιεραρχική τάξη), πρόεδροι επιστημονικών οργανώσεων, πρόεδροι παραρτημάτων ενώσεων αποστράτων αξιωματικών, πρόεδροι αναπηρικών και εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, εκπρόσωποι αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, περιφερειακοί έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού,( με στολή), πρόεδροι επιμελητηρίων, πρόεδροι επαγγελματικών οργανώσεων, πρόεδροι εργατικών οργανώσεων, πρόεδροι ενώσεων γεωργικών συνεταιρισμών, πρόεδροι άλλων σωματείων και συλλόγων, τα πολιτικά κόμματα, ο λαός της πόλης του Πύργου.

Για τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται όπως ρυθμίσει η Ι.Μ. Ηλείας.

Για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, παρακαλείται όπως ρυθμίσει ο Α.Δ.Φ. Ν. Ηλείας.

Για την τάξη μέσα στον Ιερό Ναό καθώς και έξω από αυτόν, αλλά και την αυστηρή τήρηση υγειονομικών διατάξεων παρακαλείται όπως ρυθμίσει ο Αστ/κός Δ/ντής Ηλείας.

Τελετάρχες ορίζονται: Από την Π.Ε. Ηλείας ο υπάλληλος Εμμανουήλ Καλογερόπουλος και από τις Ένοπλες Δυνάμεις ο Αξιωματικός που θα ορίσει ο Α.Δ.Φ. Ν. Ηλείας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα