23/05/202210:12

Θεατρική Ομάδα Γυμνασίου Βουνάργου: Ανεβάζουν το έργο “2020 και κάτι ψιλά” με τρεις παραστάσεις στις 27-28 & 29 Μαίου στο Θέατρο Απόλλων στον Πύργο

Πρεμιέρα στις 27 Μαίου 2022 στο Θέατρο Απόλλων στον Πύργο για την θεατρική παράσταση “2020 και κάτι ψιλά” από την Θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου Βουνάργου.

Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Βουνάργου μετά απο δύο χρόνια απουσίας απο τα θεατρικά δρώμενα της πόλης του Πύργου λόγω των απαγορεύσεων της καραντίνας για τον κορωνοιό επιστρέφει δυναμικά και μάλιστα με έργο πρωτότυπο με τίτλο “2020 και κάτι ψιλά”, με συγγραφέα του έργου την Φιλόλογο καθηγήτρια του Γυμνασίου Ευγενία Μπίθα η οποία και θα το σκηνοθετήσει και θα παιχθεί για τρεις παραστάσεις στο Θέατρο Απόλλων στις 27-28 και 29 Μαίου στον Πύργο.

Οι “καραντινιασμένοι” μικροί μαθητές- ηθοποιοί της Θεατρικής ομάδας του Σχολείου προετοιμάζονται εδώ και μήνες με τις εντατικές τους πρόβες εκτός των σχολικών ωρών και των μαθημάτων προκειμένου να μας παρουσιάσουν μια όμορφη και άρτια θεατρική παράσταση, συνεχίζοντας την παράδοση των άκρως επιτυχημέων θεατρικών παραστάσεων που είχαν ανεβάσει οι προκάτοιχοί τους μαθητές του Σχολείου κατά τα πρόσφατα χρόνια, πριν την καραντίνα του κορωνοιού με μεγάλη επιτυχία και σε παραστάσεις που εκτός απο το ότι ήταν όλες με γεμάτη την αίθουσα του Θεάτρου Απόλλων είχαν και πολύ καλή απήχηση στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης που τις παρακολούθησε.

Το έργο που έγραψε η “ψυχή” εδώ και χρόνια της Θεατρικής Ομάδας του Γυμνασίου Βουνάργου, Φιλόλογος του Σχολείου Ευγενία Μπίθα και η οποία θα σκηνοθετήσει τους μικρούς μαθητές- ηθοποιούς του σχολείου για ακόμη μια χρονιά, θα παιχθεί για πρώτη φορά για το θεατρόφιλο κοινό της πόλης.

Αναμένεται να ανέβουν τρεις παραστάσεις του έργου στις 27-28 και 29 Μαίου στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στον Πύργο και η είσοδος για τους θεατές είναι δωρεάν.

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 6941540197

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η υπόθεση του έργου παρακολουθεί μια οικογένεια και τις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στα μέλη της κατά τη διάρκεια της καραντίνας . Μέσα από κωμικές καταστάσεις αποκαλύπτονται ανθρώπινοι καθημερινοί χαρακτήρες που παραμένουν διαχρονικά επίκαιροι στις σημερινές συνθήκες . Η ιστορία των ανθρώπινων συμπεριφορών ακολουθεί την εξέλιξη των γεγονότων που μοιάζουν να επαναλαμβάνονται στο χρόνο.

Πρωταγωνιστούν κατά σειρά εμφάνισης:

Αγαμέμνονας (παππούς) : Κων/νος Χριστόπουλος

Ορέστης : Φώτης Θεοδωρόπουλος

Κλυταιμνήστρα (γιαγιά) : Αντιγόνη Κουτσουνά

Περικλής:  Άγγελος Αποστολόπουλος

Ιφιγένεια: Δήμητρα Κανελλοπούλου

Πυθαγόρας: Ανδρέας Κουτσουνάς

Ασπασία: Μαρία Βουσδούκου

Ελένη: Μαριαλένα Μαλτέζου

Μενέλαος : Θανάσης Στεφανόπουλος

Ιπποκράτης:  Μιχάλης Παλαιολόγου

Νοσοκόμα: Ασημίνα Τσέλου

Αθηνά: Σοφία Κανελλοπούλου

Alter Ego:  Αντώνης Μαλτέζος

Θέκλα: Δανάη Διαμαντοπούλου

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΔΟΣ

«Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας

                                                                                                                                  Κάρολος Κουν

 

Μετά από τρία χρόνια αδράνειας και απραξίας είδα στα μάτια των μαθητών μου τη λαχτάρα να περπατήσουν  μονοπάτια θεατρικά , να δημιουργήσουν ,να εμπνευστούν. Έτσι παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν , κατορθώσαμε και κάναμε πάλι το σχολείο μας , κυψέλη δημιουργίας. Μεγάλη λοιπόν η συγκίνηση μου για την τιμή που μου έκαναν να δραματοποιήσουν το πρώτο θεατρικό μου έργο. Ένα έργο που γράφτηκε στα χρόνια της καραντίνας . Με αφετηρία τον εγκλεισμό των ηρώων της ιστορίας λόγω της πανδημίας, παρακολουθούμε να ξεδιπλώνονται με χιουμοριστικό και καυστικό τρόπο όλες οι παθογένειες της ελληνικής οικογένειας. Άραγε θα αναγνωρίσετε πρόσωπα, καταστάσεις και γεγονότα;

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1968. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει στον Πύργο και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ασχολείται με το θέατρο σκηνοθετώντας μαθητικές παραστάσεις στα πλαίσια των Σχολικών Πολιτιστικών Προγραμμάτων ( Μαντάμ Σουσού (2006), Προξενιό (2007) , Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι (2008) Ο Σιμιγδαλένιος (2009), Όρνιθες (2010), Ρωμαίος και Ιουλιέτα, σαν το σκύλο με τη γάτα (2011) , Δεν πληρώνω , δεν πληρώνω (2012), Όρνιθες (2015), Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες (2016), Η τελευταία μαύρη γάτα (2017) , Μια Κωμωδία ( 2018), Η μεγάλη Παντομίμα (2019). Επίσης συνεργάζεται (ως σκηνοθέτις) με διάφορες θεατρικές ομάδες , πρόσφατα με τη Θεατρική Ομάδα Κρεστένων «ΕΚΦΡΑΣΙΣ». Το «2020 και κάτι ψιλά» είναι το πρώτο θεατρικό της έργο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Μπίθα Ευγενία

Σκηνοθεσία : Ευγενία Μπίθα

Σκηνογραφία: Δημήτρης Σκούτας

Ενδυματολογία: Ευγενία Μπίθα

Μουσικοί ήχοι-εφέ: Μπίθα Ευγενία

Φροντιστήριο: Μαρία Βουσδούκου, Παπακωνσταντίνου Χριστίνα

Συντονισμός παράστασης: Φιλοπούλου Μαριφίλια

Κομμώσεις: Μαρία  Κατσαΐτη

Επιμέλεια  Προγράμματος : Φιλοπούλου Μαριφίλια

Κατασκευή σκηνικών: Σκούτας Δημήτρης- Σκορδαλής Ξενοφώντας

Σχέδια προγράμματος:  Παπακωνσταντίνου Χριστίνα

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα