22/05/202221:44

Επιτροπή Ειρήνης Ηλείας: Αντιιμπεριαλιστική διαμαρτυρία στο Αεροδρόμιο της 117Π.Μ. Ανδραβίδας (photos)

Με αιτήματα «Καμία συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις! Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολές εκτός συνόρων!» πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της Επιτροπής Ειρήνης Ηλείας, στον κόμβο της Ανδραβίδας της ΕΟ Πατρών – Πύργου, μπροστά από το αεροδρόμιο της 117ΠΜ.

Η δράση αυτή εντασσόταν στο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο που διοργάνωσε αυτό το Σαββατοκύριακο η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) και οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα.

Η συγκέντρωση μπροστά από το στρατιωτικό αεροδρόμιο είχε συμβολικό χαρακτήρα επειδή η 117ΠΜ αποτελεί πλέον βασικό εργαλείο στην πρακτική της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ για εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς.

Τα συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την εμπλοκή της χώρας σε αυτόν και κατά των ΑμερικαΝΑΤΟικών σχεδιασμών ακούστηκαν και στην περιοχή, μαζί με την καταδίκη της απαράδεκτης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Χαιρετισμό απεύθυνε η Ελένη Κουτσαρού, εκ μέρους του ΣΕΠΕ Περιφέρειας Λεχαινών και μίλησε ο Νίκος Ζαρειφόπουλος, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Ηλείας, που κάλεσε κάθε πολίτη να πάρει θέση απαντώντας αποφασιστικά στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα, η οποία θέλει να στοιχίσει τον λαό πίσω από τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, που ευθύνονται για χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, για εκατομμύρια πρόσφυγες και ξεριζωμένους.

Αντιιμπεριαλιστική διαμαρτυρία στο Αεροδρόμιο της 117Π.Μ - Ilia.news

Στη συμβολική κινητοποίηση της Επιτροπή Ειρήνης μοιράστηκαν ανακοινώσεις στους διερχόμενους οδηγούς.

902.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα