23/05/202212:51

Δήμος Πηνειού: Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου

Η 3η κατά σειρά τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Πηνειού, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Γαστούνη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ) , υπό την προεδρία του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ενημέρωση , ο προγραμματισμός και η διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει για ακόμα μια φορά αγαστή συνεργασία μεταξύ των φορέων και των υπηρεσιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2022 που έχει ήδη ξεκινήσει. Η Πολιτική Προστασία και οι ομάδες εθελοντών πυρόσβεσης του Δήμου Πηνειού βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που
αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος

 

 

Στη συνεδρίαση μεταξύ άλλων τα μέλη του Σ.Τ.Ο επέστησαν την προσοχή σε όλους αλλά ιδιαίτερα στους αγρότες, ότι οι καύσεις εντός οικισμών απαγορεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και εκτός οικισμών στις αγροτικές περιοχές απαγορεύονται κατά την αντιπυρική περίοδο. Εξαιρούνται κάποιες καύσεις υπολειμμάτων καλλιεργειών και όχι κλαδιών και αυτό μόνο μετά από άδεια από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΕ Ηλείας.

Όπου διαπιστώνεται καύση προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο που κυμαίνεται μεταξύ 200 και 400 ευρώ, ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας. Και όπως τόνισε ο Διοικητής της ΠΥ Αμαλιάδας «θα είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί σε αυτό το θέμα διότι στην περιοχή του Κάμπου, μας απασχολούν κυρίως τις μεσημεριανές ώρες ανεξέλεγκτες καύσεις και τονίζω ότι εφεξής όπου θα υπάρχει καπνός θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο».

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καραμπίνης, ο κ. Μπαλκάμος Κων. Τμηματάρχης Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηλείας, ο κ. Μποβολέτης Βασίλειος εκπρόσωπος του Δασαρχείου Αμαλιάδας , ο κ. Κωνσταντίνος Χριπάτσιος Αντιπύραρχος Διοικητής ΠΥ Αμαλιάδας, ο Υποδιοικητής της ΠΥ Λεχαινών κ. Θεόδωρος Λάττας, η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πηνειού κ. Δ. Τσάφα, εκπρόσωπος του ΑΤ Πηνειού , ο δημ. Σύμβουλος κ. Παν.
Θανόπουλος και ο πρόεδρος της ΤΚ Λευκοχωρίου κ. Θανάσης Δρούλιας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα