23/05/202221:05

ΟΑΣΗ: Όλοι αύριο Τρίτη 24 Μάη και ώρα 12:00 στο μπλόκο στη διασταύρωση του Καράτουλα

Η κατάσταση που βιώνουμε οι αγρότες και ιδιαίτερα οι σταφιδοπαραγωγοί στο νομό μας συνεχώς χειροτερεύει. Έχουμε φτάσει στο σημείο ΟΧΙ μόνο να μην μπορούμε να καλλιεργήσουμε την φετινή χρονιά αλλά να μην μπορούμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειες μας.

Αιτία οι εξευτελιστικές τιμές, κάτω του κόστους, που διαθέτουμε την παραγωγή μας με την ταυτόχρονη εκτίναξη του κόστους παραγωγής αλλά και διαβίωσης. Οι περισσότεροι έχουμε πουλήσει σταφίδα με 50 και 70 λεπτά το κιλό την στιγμή που τα λιπάσματα και φυτοφάρμακα έχουν διπλασιαστεί.

Ακούμε συνεχώς για υποσχέσεις ψίχουλα από την κυβέρνηση τα οποία όμως ούτε αυτά δεν πραγματοποιεί.

Αυτή η κατάσταση ήταν γνωστή από τον Αύγουστο, πολύ πριν δηλαδή από τον πόλεμο στην Ουκρανία και Κυβέρνηση, Περιφέρεια και αρμόδιοι φορείς σφύριζαν αδιάφορα. Όλο αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι βιομήχανοι – μεγαλέμποροι, που κυριαρχούν στην αγορά διαμορφώνουν όπως θέλουν τις τιμές στα προϊόντα με κριτήριο το κέρδος τους αγοράζοντας τα προϊόντα μας κάτω του κόστους.

Η κατάσταση για τους σταφιδοπαραγωγούς γίνεται ακόμα πιο δύσκολη γιατί πολλοί από εμάς κινδυνεύουμε να χάσουμε τις περιουσίες μας από τη Μονή των Αγίων Θεοδώρων αφού η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμα λύση προς όφελός μας.

Διεκδικούμε:

Για τη σταφίδα κατώτερη εγγυημένη τιμή που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να αφήνει εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς. Αυτή δεν μπορεί να είναι σήμερα κάτω από δύο (2) ευρώ το κιλό.
Άμεση λύση στο ζήτημα με τις διεκδικήσεις της Μονή των Αγίων Θεοδώρων σύμφωνα με τις προτάσεις μας.
Μείωση του κόστους παραγωγής με:
Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα.
Αφορολόγητο πετρέλαιο.
Κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΚΛΗΡΙΖΕΙ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα