25/05/202219:20

Εγκαίνια στον νέο σταθμό του ΕΚΑΒ στο Κουρτέσι- Γ. Λέντζας: «Επενδύουμε στην υγεία, επενδύουμε στο μέλλον»- Πρόεδρος ΕΚΑΒ: «Παράδειγμα προς μίμηση ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης» (photos)

Εγκαίνια στον νέο σταθμό του ΕΚΑΒ στο Κουρτέσι

Γ. Λέντζας: «Επενδύουμε στην υγεία, επενδύουμε στο μέλλον»

Πρόεδρος ΕΚΑΒ: «Παράδειγμα προς μίμηση ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης»

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης ήταν τα εγκαίνια του νέου σταθμού του ΕΚΑΒ στο Κουρτέσι, τα οποία τελέστηκαν παρουσία του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαου Παπαευσταθίου και του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Ωλένης κ. Αθανασίου.

Ο νέος σταθμός του ΕΚΑΒ στεγάζεται πλέον στο κτίριο του πρώην Κοινοτικού Γραφείου Κουρτεσίου το οποίο παραχώρησε ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε κατάλληλα. Μάλιστα, ο Διοικητής του ΕΚΑΒ τόνισε πως αυτό ήταν το καθοριστικό βήμα για την λειτουργία του νέου σταθμού καθώς ανά την Ελλάδα παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα με τη στέγαση ανάλογων Σταθμών και τη λύση καλείται να δώσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ευχαρίστησε δημόσια τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα για την πρωτοβουλία του και επισήμανε ότι πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση από άλλους Δημάρχους. «Οι υπηρεσίες που προσφέρονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση προς το ΕΚΑΒ επιστρέφουν στους κατοίκους των Δήμων οι οποίοι βγαίνουν ωφελημένοι καθώς στην κυριολεξία μπορεί να σωθούν ζωές», ανέφερε ο κ. Παπαευσταθίου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ και μεταξύ άλλων του ζήτησε να στρέψει την προσοχή του στην πολύπαθη Ηλεία η οποία χρειάζεται επιπλέον προσωπικό αλλά και νέα ασθενοφόρα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Το κτίριο για τον νέο σταθμό δόθηκε για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ από το 2020 και αποσκοπεί στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας για τους δημότες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης ως επί το πλείστον. Μας ζητήθηκε από το ΕΚΑΒ η συνδρομή μας ώστε να υποδείξουμε ένα κτίριο κατά μήκους του εθνικού άξονα κατευθείαν αναζητήσαμε το οίκημα και με τις κατάλληλες επιδιορθώσεις το μετατρέψαμε σε ένα σύγχρονο κτίριο έτσι ώστε να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του ΕΚΑΒ», ανέφερε ο Γιάννης Λέντζας.

«Διασφαλίζοντας την υγεία των δημοτών μας, διασφαλίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης τόνισε πως η δημοτική αρχή έχει επενδύσει σημαντικά στον τομέα της υγείας. «Έχουμε επενδύσει ως δημοτική αρχήστην υγεία, γιατί η υγεία είναι το πιο σημαντικό αγαθό. Ξεκινήσαμε με τον σταθμό του ΕΚΑΒ στο Κουρτέσι, το Κέντρο Υγείας Βάρδας με την κατασκευή υπόστεγου και ενίσχυσής του με ηλεκτρολογικό και μηχανολογικόεξοπλισμό, ενώ σε συνεργασία με την ΠεριφέρειαΔυτικής Ελλάδας και την 6η ΥΠΕ μεταφέραμε ένα οικίσκο ένα ανταποκριθούμε στις ανάγκες της covidεποχής.

Πριν λίγες ημέρες είχαμε τη χαρά μαζί με τον Διοικητή ης 6ης ΥΠΕ να επισκεφθούμε το ΠΠΙ Λεχαινών το οποίο πλέον έχει ενισχυθεί με προσωπικό και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Παράλληλα, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και προσπαθούμε να επιτύχουμε τη δημιουργία θέσεωναγροτικών ιατρών τόσο στην Μέλισσα όσο και για το λιμάνι της Κυλλήνης.

Έχουμε πιέσει και ήδη έχουν γίνει αποδεκτά τα αιτήματα για μία θέση Γενικού Ιατρού στα Λεχαινά και για μία θέση Ειδικού Γενικού Ιατρού για το Κ.Υ. Βάρδας. Πιστεύοντας πως διασφαλίζοντας την υγεία των δημοτών μας, πιστεύουμε πως διασφαλίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας», δήλωσε ο Γιάννης Λέντζας.

Στα εγκαίνια παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μαρία Μπίλια, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Προεδρος της Κοινοτητας Κουρτεσιου και κάτοικοι της περιοχής.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα