26/05/202212:00

Οι Αντιδήμαρχοι Ήλιδας Β. Παπαδόπουλος και Αθ. Γεωργόπουλος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ

Οι Αντιδήμαρχοι Ήλιδας Β. Παπαδόπουλος και Αθ. Γεωργόπουλος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ

Με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων του Δήμου Ήλιδας κ.κ. Βασίλη Παπαδόπουλου και Αθανασίου Γεωργόπουλου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση των μελών της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας).


Τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν η αναγκαιότητα παράτασης, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2002, στην υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ 2022, θέμα το οποίο απασχολεί χιλιάδες αγρότες της Ηλείας, στο οποίο συμφώνησαν και οι δύο Αντιδήμαρχοι.
Επίσης συζητήθηκε η συνέχιση των προγραμμάτων βιολογικής Γεωργίας και Νιτρορρύπανσης από το 2023 μέχρι και το 2027.

Τόσο ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, όσο και ο κ. Αθανάσιος Γεωργόπουλος στήριξαν την πρόταση της Επιτροπής και ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τη συνέχιση και των δύο αυτών προγραμμάτων (Βιολογικής Γεωργίας και Νιτρορύπανσης) και στην επόμενη προγραμματική περίοδο και ποιο συγκεκριμένα από το 2023 μέχρι και το 2027, όπως και την πρόταση για τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας στου Δήμους.

Ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Αθανασίου Γεωργόπουλου, έθεσε το θέμα της επιχειρούμενης εκτεταμένης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις παραλίμνιες εκτάσεις του φράγματος Πηνειού, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Δημήτριο Τζιαχρήστο να δεσμεύεται να φέρει το θέμα για διεξοδική συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση.

Οι εξωλίμνιες εκτάσεις, που προορίζονται για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών, χρησιμοποιούνται για βοσκοτόπια από τους κτηνοτρόφους της Πηνείας, που τις μισθώνουν από τον ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού και η αλλαγή χρήσης τους θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.

Άλλωστε τα προβλήματα των κτηνοτρόφων του Δήμου Ήλιδας και ιδιαίτερα της Πηνείας, έθεσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Γεωργόπουλος στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Σαβάλια.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα