30/05/202219:19

Πύργος: Μάγεψε το κοινό η παράσταση “2020 και κάτι ψιλά” της Ευγενίας Μπίθα από την Θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου Βουνάργου- Κατάμεστο το Θέατρο Απόλλων και στις τρεις παραστάσεις (Photos)

Αυλαία χθες στο Θέατρο Απόλλων στον Πύργο για την θεατρική παράσταση “2020 και κάτι ψιλά” από την Θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου Βουνάργου που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και γεμάτο το Θέατρο από το θεατρόφιλο κοινό που παρακολούθησε και τις τρεις παραστάσεις.

Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Βουνάργου μετά από τρία χρόνια απουσίας από τα θεατρικά δρώμενα της πόλης του Πύργου λόγω των απαγορεύσεων της καραντίνας για τον κορωνοιό επέστρεψε δυναμικά και μάλιστα με έργο πρωτότυπο με τίτλο “2020 και κάτι ψιλά”, που παραπέμπει στα χρόνια της καραντίνας ένεκα της πανδημίας, με συγγραφέα του έργου την Φιλόλογο καθηγήτρια του Γυμνασίου Ευγενία Μπίθα η οποία και το σκηνοθέτησε για τρεις παραστάσεις στο Θέατρο Απόλλων στις 27,28 και 29 Μαίου στον Πύργο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Οι μικροί μαθητές- ηθοποιοί της Θεατρικής ομάδας του Σχολείου προετοιμάστηκαν εδώ και μήνες με τις εντατικές τους πρόβες εκτός των σχολικών ωρών και των μαθημάτων και παρουσίασαν μια όμορφη και άρτια θεατρική παράσταση, συνεχίζοντας την παράδοση των άκρως επιτυχημένων θεατρικών παραστάσεων που είχαν ανεβάσει οι προκάτοιχοι τους μαθητές του Σχολείου κατά τα προηγούμενα χρόνια, πριν την καραντίνα του κορωνοιού με μεγάλη επιτυχία και με μεγάλη απήχηση στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης που τις παρακολούθησε.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μιλώντας στο κοινό, που είχε κατακλύσει το θέατρο “Απόλλων ” ο διευθυντής του Γυμνασίου Βουνάργου κ. Παύλος Παγκράτης αναφέρθηκε στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε η Θεατρική Ομάδα κατά την προετοιμασία της παράστασης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η συγγραφέας –σκηνοθέτις του έργου Ευγενία Μπίθα αναφέρθηκε στις διάφορες αντιξοότητες που προέκυψαν στα δύσκολα χρόνια της καραντίνας και με συγκίνηση τόνισε ότι μετά από τρία χρόνια αδράνειας και απραξίας η ανάγκη των μαθητών για δημιουργία και έκφραση μέσα από την τέχνη του θεάτρου ήταν η κινητήριος δύναμη για τη επανεκκίνηση της θεατρικής ομάδας του σχολείου. Με ένα έργο , το πρώτο της θεατρικό έργο ,με τίτλο –που παραπέμπει στα χρόνια της καραντίνας ένεκα της πανδημίας <<2020 και κάτι ψιλά>>! Ένα έργο που γράφτηκε στα χρόνια της καραντίνας. Με αφετηρία τον εγκλεισμό τω ηρώων της ιστορίας λόγω της πανδημίας, παρακολουθούμε να ξεδιπλώνονται με χιουμοριστικό και καυστικό τρόπο όλες οι παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η συγγραφέας Ευγενία Μπίθα με το έργο της αυτό θίγει μέσα από αλλεπάλληλες σκηνικές εναλλαγές τους ανθρώπινους καθημερινούς χαρακτήρες που παραμένουν επίκαιροι και στις μέρες μας όντας διαχρονικοί, καθώς μέσα από στιγμιαίες κωμικές καταστάσεις ξεδιπλώνονται και αποκαλύπτονται.. Έτσι η ιστορία των ανθρώπινων συμπεριφορών, όπως επισημαίνει η ίδια η συγγραφέας, ακολουθεί την εξέλιξη των γεγονότων, που μοιάζουν να επαναλαμβάνονται στο χρόνο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Πρωταγωνιστούν κατά σειρά εμφάνισης:
Αγαμέμνονας (παππούς) : Κων/νος Χριστόπουλος
Ορέστης : Φώτης Θεοδωρόπουλος
Κλυταιμνήστρα (γιαγιά) : Αντιγόνη Κουτσουνά
Περικλής: Άγγελος Αποστολόπουλος
Ιφιγένεια: Δήμητρα Κανελλοπούλου
Πυθαγόρας: Ανδρέας Κουτσουνάς
Ασπασία: Μαρία Βουσδούκου
Ελένη: Μαριαλένα Μαλτέζου
Μενέλαος : Θανάσης Στεφανόπουλος
Ιπποκράτης: Μιχάλης Παλαιολόγου
Νοσοκόμα: Ασημίνα Τσέλου
Αθηνά: Σοφία Κανελλοπούλου
Alter Ego: Αντώνης Μαλτέζος
Θέκλα: Δανάη Διαμαντοπούλου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1968. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει στον Πύργο και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ασχολείται με το θέατρο σκηνοθετώντας μαθητικές παραστάσεις στα πλαίσια των Σχολικών Πολιτιστικών Προγραμμάτων ( Μαντάμ Σουσού (2006), Προξενιό (2007) , Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι (2008) Ο Σιμιγδαλένιος (2009), Όρνιθες (2010), Ρωμαίος και Ιουλιέτα, σαν το σκύλο με τη γάτα (2011) , Δεν πληρώνω , δεν πληρώνω (2012), Όρνιθες (2015), Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες (2016), Η τελευταία μαύρη γάτα (2017) , Μια Κωμωδία ( 2018), Η μεγάλη Παντομίμα (2019). Επίσης συνεργάζεται (ως σκηνοθέτις) με διάφορες θεατρικές ομάδες , πρόσφατα με τη Θεατρική Ομάδα Κρεστένων «ΕΚΦΡΑΣΙΣ». Το «2020 και κάτι ψιλά» είναι το πρώτο θεατρικό της έργο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Μπίθα Ευγενία
Σκηνοθεσία : Ευγενία Μπίθα
Σκηνογραφία: Δημήτρης Σκούτας
Ενδυματολογία: Ευγενία Μπίθα
Μουσικοί ήχοι-εφέ: Μπίθα Ευγενία
Φροντιστήριο: Μαρία Βουσδούκου, Παπακωνσταντίνου Χριστίνα
Συντονισμός παράστασης: Φιλοπούλου Μαριφίλια
Κομμώσεις: Μαρία Κατσαΐτη
Επιμέλεια Προγράμματος : Φιλοπούλου Μαριφίλια
Κατασκευή σκηνικών: Σκούτας Δημήτρης- Σκορδαλής Ξενοφώντας
Σχέδια προγράμματος: Παπακωνσταντίνου Χριστίνα

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα