12/06/202212:53

Νίκος Κοροβέσης: Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την γιορτή της Αγίας Τριάδας στο Χάβαρι

« Νίκος Κοροβέσης: Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την γιορτή της Αγίας Τριάδας στο Χάβαρι»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Χαβαρίου τίμησαν με κάθε μεγαλοπρέπεια την γιορτή της Αγίας Τριάδας στο Χάβαρι.

Πλήθος κόσμου , χοροστατούντος του αιδεσιμότατου Φιλάρετου , παρακολούθησε τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την περιφορά της εικόνας με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Λεχαινών σε ένα κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας. Μετά το πέρας της περιφόρας ακολούθησαν παραδοσιακά χορευτικά από τον σύλλογο του χωριού, υπό τους ήχους της ζωντανής παραδοσιακής μουσικής. Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά , πλημμυρίζοντας την κεντρική πλατεία του Χαβαρίου με μουσική, χορό και γέλια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν , η βουλευτής κ. Διον. Αυγερινοπούλου, ο δήμαρχος ΄Ηλιδας κ. Ιωαν. Λυμπέρης, ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Ανδ. Παπαδάκος , ο αντιδήμαρχος κ Χριστοφόρου καθώς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο ενορχηστρωτής της εκδήλωσης αυτής, όπως και όλου του πολιτιστικού προγράμματος της ΠΔΕ , Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού , κ. Νικ. Κοροβέσης δήλωσε ότι « Το φετινό πολιτιστικό πρόγραμμα της ΠΔΕ, που χαρακτηρίζεται από μεγάλο πλήθος δράσεων σε κάθε σημείο της περιφέρειας είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς αλλά και της αφούγκρασης των προτάσεων των τοπικών συλλόγων και των κοινοτήτων , για δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό , χαρίζουν ψυχαγωγία ακόμα και στο πιο μικρό και απομακρυσμένο χωριό»

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα