15/06/202216:46

Εργασίες καθαρισμού της Ε.Ο Πατρών – Πύργου, από την Π.Ε Ηλείας (Photos)

Εργασίες καθαρισμού της Ε.Ο Πατρών – Πύργου, από την Π.Ε Ηλείας  

 

   Ξεκίνησαν σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, εργασίες καθαρισμού της Ε.Ο Πατρών – Πύργου, που εκτελούνται με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

     Ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Γιαννόπουλος, μετέβη στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες, στο ύψος της Τ.Κ Χανακίων, συνοδευόμενος από τον μηχανικό της Δ.Τ.Ε ΠΕ Ηλείας Γιάννη Χριστοδουλόπουλο, όπου επέβλεψε τις εργασίες καθαρισμού – αποψίλωσης και καλλωπισμού – που εκτελούνται εκατέρωθεν της Ε.Ο αλλά και στις βοηθητικές οδούς, από το ύψος της διασταύρωσης Χανακίων και οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι την διασταύρωση για Παλαιοβαρβάσαινα-Καρούτες.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις διασταυρώσεις αλλά και στις διαχωριστικές νησίδες καθώς λόγω της πυκνής βλάστησης εμποδίζεται η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς ή  έχουν καλυφθεί οι πινακίδες σήμανσης. Για τους λόγους αυτούς θα γίνει κλάδεμα δέντρων όπου απαιτείται, ενώ παράλληλα θα γίνει και καθαρισμός των τάφρων.

Ανάλογες εργασίες, θα πραγματοποιηθούν και σε άλλα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε Ηλείας, στα οποία, η πυκνή βλάστηση, πέραν της μειωμένης ορατότητας για τους οδηγούς εγκυμονεί κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς. Οι εργασίες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της Π.Ε Ηλείας, από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες, και στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, για την αντιπυρική περίοδο που διανύουμε.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα