20/06/202214:58

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εγκαινίασε το υπερσύγχρονο campus του στην Πάτρα

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εγκαινίασε το υπερσύγχρονο campus του στην Πάτρα

Η τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων της Δυτικής Ελλάδας και πλήθους κόσμου.

Με μια λαμπερή εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων υπερσύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Πάτρα, επί της οδού Ερμού 78, παρουσία πλήθους κόσμου, ανάμεσα στους οποίους πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, θεσμών και παραγωγικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας και εκλεκτοί προσκεκλημένοι.


Την τελετή άνοιξε η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου, που καλωσόρισε το κοινό και ανέφερε λίγα λόγια για την σαραντάχρονη ιστορία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, καθώς και για τη συνεργασία του με κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Η κα. Νικόλτσιου συντόνισε εξαιρετικά τη βραδιά, κερδίζοντας τον κόσμο με την ηρεμία και την ευγένειά της.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Κολλεγίου, κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, ιδιαίτερα συγκινημένος λόγω της καταγωγής του από την Αχαΐα, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία τους ευχαριστώντας όλους τους ομιλητές, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους. Ο κ. Ροδόπουλος ανέδειξε τους λόγους για τους οποίους το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο ιδιωτικό φορέα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και επικεντρώθηκε στο θετικό κοινωνικό αντίκτυπο που επιφέρει η δραστηριότητα του Κολλεγίου συνολικά για τη χώρα.

«Για να είμαστε τόσο αποδεχτοί από το κοινωνικό σύνολο, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των νέων ανθρώπων και των γονιών τους, σημαίνει πως κάτι κάνουμε καλά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ενώ δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει πως όσα έχει πετύχει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο μέχρι σήμερα τα οφείλει στους άξιους συνεργάτες του, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο πως η δουλειά που γίνεται στο Κολλέγιο είναι συλλογική.


Χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος εστίασε στη σημασία της επένδυσης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για την Πάτρα και γενικότερα για τη Δυτική Ελλάδα.

«Κάθε τέτοια πρωτοβουλία και κάθε επένδυση, η οποία σημαίνει θέσεις εργασίας, σημαίνει όνειρα για το αύριο του τόπου, για εκατοντάδες παιδιά αυτού του τόπου, μόνο αισιοδοξία μπορεί να φέρει. Και φυσικά είναι ευπρόσδεκτη στον τόπο μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τη σχέση εκπαίδευσης και αθλητισμού ανέδειξε ο κ. Βαγγέλης Λιόλιος, Προέδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (EOK). «Ο αθλητισμός δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι το μέσο της εκπαίδευσης», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «αυτό που μαθαίνει ένα νέο παιδί από τον αθλητισμό είναι αξίες και αρχές, οι οποίες αργότερα θα τον κάνουν ενεργό πολίτη».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα