22/06/202216:40

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Ίδρυση Εργαστηριακού Κέντρου στην Αμαλιάδα!

ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
Ίδρυση Εργαστηριακού Κέντρου στην Αμαλιάδα!

-Ο Ηλείος κοινοβουλευτικός
είχε προβεί σε σειρά ενεργειών
για την ικανοποίηση
του δίκαιου αιτήματος

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο επισφραγίζεται η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος στην κατεύθυνση αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης, καθώς εκδόθηκε η απόφαση σύμφωνα με την οποία ιδρύεται Εργαστηριακό Κέντρο Αμαλιάδας με έδρα το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας.

Το σχετικό ΦΕΚ, που εκδόθηκε με ημερομηνία 22 Ιουνίου 2022, φέρει τις υπογραφές του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη και της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζωής Μακρή και αφορά στην ίδρυση μόλις τριών Εργαστηριακών Κέντρων σε ολόκληρη τη χώρα και το ένα εξ αυτών είναι της Αμαλιάδας, ενώ δύο ακόμη ιδρύονται στο νομό Λασιθίου.
Το νέο Εργαστηριακό Κέντρο θα λειτουργήσει το σχολικό έτος 2022-2023 και η ίδρυσή του είναι αποτέλεσμα μεθοδικών και στοχευμένων ενεργειών, καθώς επρόκειτο για ένα αίτημα ετών το οποίο δεν είχε ικανοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Στοχευμένες κινήσεις
Ο κ. Νικολακόπουλος από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το θέμα, κατά την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο Νοέμβριο στο 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας όπου είχε δει τις εγκαταστάσεις κίνησε άμεσα όλες τις διαδικασίες στην κατεύθυνση ικανοποίησης του αιτήματος.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης Γιώργο Βούτσινο, στον οποίο έθεσε το θέμα και έλαβε την διαβεβαίωση για την ίδρυση του Εργαστηριακού Κέντρου, ενώ παράλληλα δρομολογήθηκε και πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου από το Υπουργείο στα δύο ΕΠΑΛ, οπότε και έγινε αυτοψία στις εγκαταστάσεις των δύο σχολείων και διαπιστώθηκε ότι πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις για την δημιουργία του Ε.Κ.

Το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας είναι δύο σχολεία που λειτουργούν σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους, , με σημαντικούς τομείς επαγγελματικής εκπαίδευσης, όπως ο τομέας γεωπονίας στο 2ο ΕΠΑ.Λ, τα οποία έχουν καταγράψει πολλές επιτυχίες και επί σειρά διεκδικούσαν την δημιουργία Εργαστηριακού Κέντρου, υποβάλλοντας διαρκώς σχετικά αιτήματα.

Στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης
Η έκδοση της σχετικής απόφασης προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση στον κ. Νικολακόπουλο, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Το Υπουργείο Παιδείας αποδεικνύει εμπράκτως ότι στηρίζει και ενισχύει την επαγγελματική εκπαίδευση και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος που από την πρώτη στιγμή που υπέβαλλα το σχετικό αίτημα υπήρξε θετική ανταπόκριση. Οι διαδικασίες κύλησαν ομαλά και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα και έτσι, μετά το Εργαστηριακό Κέντρο που λειτουργεί επί σειρά ετών στον Πύργο, ήρθε και η σειρά της Αμαλιάδας. Να σημειώσουμε βεβαίως ότι το αίτημα είχε υποβληθεί και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν υπήρξε η ανάλογη ανταπόκριση από την τότε κυβέρνηση. Σήμερα λοιπόν, ένα δίκαιο αίτημα παίρνει σάρκα και οστά και θέλω να πιστεύω ότι θα αξιοποιηθούν στο έπακρο όλες οι δυνατότητες που απορρέουν από ένα Εργαστηριακό Κέντρο».

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα