26/06/202215:07

Εντυπωσίασε όλη την Ηλεία διήμερη Ολυμπιακή Ιστορική Μηχανοκίνητη Περιήγηση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και ο Σύλλογος Ι.ΔΟ.ΡΟ- Ν. Κοροβέσης: «Μεγάλο αθλητικό γεγονός με κοινωνικά μηνύματα” (photos)

Εντυπωσίασε όλη την Ηλεία διήμερη Ολυμπιακή Ιστορική Μηχανοκίνητη Περιήγηση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και ο Σύλλογος Ι.ΔΟ.ΡΟ με την συμμετοχή Ελλήνων Ολυμπιονικών

Μήνυμα ασφαλούς οδήγησης από τον τόπο
που γέννησαν τους Ολυμπιακούς αγώνες

Ν. Κοροβέσης: «Μεγάλο αθλητικό γεγονός με κοινωνικά μηνύματα”

Μια εντυπωσιακή και μεγάλη από άποψη συμμετοχών Ολυμπιακή Ιστορική Μηχανοκίνητη Περιήγηση που έκλεψε τα βλέμματα στην πορεία της από όποια περιοχή κι αν πέρασε, με αφετηρία τη γέφυρα του Ρίου, ενδιάμεσους σταθμούς με κατά τόπους εκδηλώσεις υποδοχής στην Βάρδα, τα Λεχαινά, την Γαστούνη, την Αμαλιάδα, τον Πύργο και τελικό προορισμό την Αρχαία Ολυμπία, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο. Την διοργάνωση της μηχανοκίνητης αυτής περιήγησης, είχε ο σύλλογος “Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» Ι.Δ.Ο.ΡΟ με επικεφαλής την Ολυμπιονίκη Όλγα Βασδέκη με την συμμετοχή αντιπροσωπείας Ελλήνων Ολυμπιονικών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ ενεργή ήταν και η συμμετοχή των δήμων του νομού που τους υποδέχθηκαν.

Τροχοφόρες καλλονές, ιστορικά αυτοκίνητα αντίκες και μοτοσικλέτες Harley, στην κεφαλή της πορείας, ενώθηκαν στην συνέχεια με τους Συλλόγους Μοτοσικλετιστών Σαλαμίνας, Αμαλιάδας Motolea και Ολυμπίας, με επικεφαλής την Όλγα Βασδέκη και, με διπλό στόχο.

Όπως ανέφερε η κ. Βασδέκη, “ Ταξιδεύουμε στο χρόνο για να βρούμε την σύνδεση μας, πέρα από τον μύθο, με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στους τόπους που γέννησαν το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο Αθλητικό γεγονός, τους Ολυμπιακούς αγώνες, με πρώτο ιδρυτή τον Ηρακλή.

Παράλληλα μεταφέρουμε το μήνυμα της οδικής ασφάλειας , της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς, καθώς αυτοκίνητα και μηχανές προσέχουν και δίνουν προτεραιότητα σε ποδηλάτες και πεζούς. Η εκδήλωση αυτή έχει σκοπό να επισημάνει πως στους δρόμους της πόλης και όχι μόνο, ο ” αδύναμος κρίκος” στη “ζούγκλα της ασφάλτου ” είναι οι ποδηλάτες και οι πεζοί .”

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Νίκος Κοροβέσης που υποδέχθηκε στη γέφυρα του Ρίου την μηχανοκίνητη πορεία που είχε ενωθεί με ποδηλάτες της Πάτρας, τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό και σύνθετο γεγονός που συνδυάζει τον αθλητικό χαρακτήρα, τα κοινωνικά μηνύματα, μαζί με την τουριστική ανάδειξη ιστορικών τόπων της Ηλείας με κοινό παρανομαστή τους Ολυμπιακούς αγώνες.

« Παράλληλα οι κάτοικοι της Ηλείας, μικροί και μεγάλοι που υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τους Έλληνες Ολυμπιονίκες, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους και να θαυμάσουν από κοντά τα μοναδικά αυτά ιστορικά οχήματα περασμένων δεκαετιών, μια πολύ ωραία εμπειρία κυρίως για τα παιδιά που μυήθηκαν στο πνεύμα της Ολυπμιακής ιδέας αλλά και ταυτόχρονα της οδηγικής ασφάλειας.”

Η πορεία εντός Ηλείας και η υποδοχή από τους δήμους
Η εκκίνηση έγινε από την γέφυρα του Ρίου και στην συνέχεια στην Πλατεία Γεωργίου Α΄, τους έλληνες Ολυμπιονίκης υποδέθχηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού και τουρισμού κ. Νικ. Κοροβέσης, ο Αντιπεριφερειάρχης διοικησης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ. Τάκης Παπαδόπουλος, ο εντεταλμενος σύμβουλος κ Παν. Σακελλαρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος παιδείας και αθλητισμού δήμου Πατρέων κ. Πετρόπουλος. Έγινε ομιλία- ενημέρωση για την ορθή οδική συμπεριφορά και ασφάλεια κυρίως για τους ποδηλάτες ενώ βραβεύτηκαν από τους Αντιπεριφερειάρχες και τον αντιδήμαρχο οι συμμετέχοντες ποδηλάτες.


Στην Ηλεία η πρώτη στάση έγινε στην πλατεία της Βάρδας με υποδοχή από την δημοτική αρχή και εν συνεχεία δεύτερη στάση στην πλατεία των Λεχαινών, με υποδοχή από τον Αντιδήμαρχος κ. Δ. Κεκάτο με κεράσματα σε όλους τους συμμετέχοντες. Στις 3 το μεσημέρι, η πορεία έφτασε στην εκκλησία της Καθολικής στη Γαστούνη όπου η δημοτική αρχή Πηνειού είχε ετοιμάσει θερμή υποδοχή στην ομάδα κάτω από τον πλάτανο της εκκλησίας με γλυκά και αναψυκτικά κάνοντας μια σύντομή αλλά ουσιαστική ομιλία για τον άθλο του Ηρακλή στους σταύλους του Αυγεία και στην συνέχεια ξεναγηση εντος της ιστορικής εκκλησιας.


Εκδήλωση στην Αμαλιάδα

Ακολούθησε άφιξη και μεσημεριανό στην Κουρούτα και στις 6.30 το απόγευμα άφιξη στην Αμαλιάδα και υποδοχή των Ολυμπιόνικών στην πλατεία Αγίου Αθανασίου από τον δήμαρχο Ήλιδας Γ. Λυμπέρη ,τους αντιδημάρχους Αστερή , Παπαδόπουλο, Χριστοφόρου , Παναγιωτάρα ,Γεωργιοπουλο και τον πρόεδρο της δημοτικής ενότητας Αμαλιάδας , τον καλλιτεχνικό διευθυντη του Φεστιβαλ Ήλιδας κ. Β. . Καψή και το συλλογο μοτοσικλετιστών «Μοτολεα», ενώ παρούσα ήταν και η τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ Αριστέα Παπαδοπούλου. . Έγινε ομιλία από τον εκπρόσωπο των ολυμπιονικών κ Ιωαν. Σταθόπουλο για την οδική ασφάλεια και για την ιστορία του ημίθεου Ηρακλη , ιδρυτή των ολυμπιακών αγώνων ,με την συμμετοχή της Όλγας Βασδέκη και του δημάρχου.


Παράλληλα μικροί αθλητές του Κοροίβου και των εικαστικών εργαστηρίων του Kristo Hasa ζωγράφισαν μαζί με τους ολυμπιονίκες ένα μεγάλο πανό με θέμα τους Ολυμπιακούς αγώνες, ακολούθησε προσφορά αναμνηστικών δώρων για ολους τους Ολυμπιονίκες , των συλλογο Harley Davidson, τον σύλλογο Pourangersκαι του Μοτολεα. Τέλος τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν πανω στις μηχανες.

Υποδοχή το βράδυ στον Πύργο

Στις 9.30 το βράδυ, οι έλληνες Ολυμπιονίκες και όλοι οι συμμετέχοντες στην μηχανοκίνητη πορεία, έφτασαν στον Πύργο όπου τους επιφύλαξαν θερμή υποδοχή ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κοροβέσης, ο Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος και η πρόεδρος του ΔΟΠΠ Μαριάνα Σταθοπούλου, ενώ πολύς κόσμος είχε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τις σπάνιες μηχανές Harley και να συνομιλήσει με τους Ολυμπιονίκες.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος δεξιώθηκε όλους τους συμμετέχοντες στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός στο Επαρχείο ολοκληρώνοντας την φιλοξενία του δήμου Πύργου. Φυσικά ο τελικός προορισμός της Μηχανοκίνητης πορείας ήταν η Αρχαία Ολυμπία, όπου χθες, δεύτερη μέρα ακολούθησε και εκεί πρόγραμμα δράσεων και ξεναγήσεων.


Τέλος να σημειώσουμε ότι σε όλη την διάρκεια της πορείας ήταν αξιοσημείωτη η βοήθεια της Τροχαίας Αχαΐας και Ηλείας που συνόδευσαν όλους τους συμμετέχοντες με ασφάλεια ρυθμίζοντας διαρκώς την κυκλοφορία.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα