01/07/202214:44

Την Κυριακή το “4ο ΜΤΒ Αρχαίας Ολυμπίας” από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Φιλαθλητικό

Την Κυριακή το “4ο ΜΤΒ Αρχαίας Ολυμπίας” από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Φιλαθλητικό.

Μια ακόμη μεγάλη συνδιοργάνωση ανέλαβε να φέρει εις πέρας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Φιλαθλητικό στο ποδηλατικό του τμήμα την Κυριακή 3 Ιουλίου2022. Πρόκειται για το “4ο ΜΤΒ Αρχαίας Ολυμπίας” που μετά την διετή απουσία του από τα ποδηλατικά δρώμενα λόγω της πανδημίας έρχεται ανανεωμένο με νέα διαδρομή.

Ο αγώνας που θα διεξαχθεί στους παρακείμενους λόφους της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλάζει μορφή και γίνεται XCO, με γύρους δηλαδή, σε μικρότερη διαδρομή, περίπου 5 χλμ που περνάει από τα σημεία που επλήγησαν από τις περσινές πυρκαγιές και θέλει με αυτόν τον τόπο να αναδείξει την καταστροφή που έγινε. Ο αγώνας είναι διασυλλογικός, ενταγμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ και έχουν δικαίωμα συμμετοχής αθλητές ορεινής ποδηλασίας από όλη την Ελλάδα.

Εκκίνηση θα δοθεί το πρωί της Κυριακής 3 Ιουλίου 2022 στις 9:30 το πρωί μπροστά από τον Σιδηροδρομικό σταθμό Ολυμπίας. Οι κατηγορίες που θα αγωνιστούν είναι Έφηβοι, Νεάνιδες, Νέοι Άνδρες, Νέες Γυναίκες, Άνδρες, Γυναίκες, Μάστερς Α, Β, Γ, Δ, και SPORTIVE.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος, δήλωσε ότι είναι μεγάλη χαρά που μετά από δυο χρόνια επιστρέφουμε πάλι στην κανονικότητα και απόδειξη αυτού είναι το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Επανέρχεται, όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολακόπουλος, το 4oMTB ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ XCO, ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ, το οποίο θα διεξαχθεί κανονικά φέτος στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ακόμα ότι από την πρώτη στιγμή δέχτηκε με μεγάλη χαρά τόσο ο ίδιος όσο και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να σταθούν αρωγοί στην πρωτοβουλία αυτή ενώ τόνισε υπέρμαχος στην προσπάθεια, ο ιστορικός τόπος της Αρχαίας Ολυμπίας να αποτελεί τον μόνιμο οικοδεσπότη για αθλητικά γεγονότα Πανελλήνιου ενδιαφέροντος, όπως αυτό. Τέλος ο κ. Νικολακόπουλος συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και προσκάλεσε ανοιχτά τον κόσμο να παρακολουθήσει την εκκίνηση, την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022.

Ο πρόεδρος του Φιλαθλητικού,Δημήτρης Βλαχαντώνης ανέφερε τα εξής: «Το αγώνισμα της Ορεινής Ποδηλασίας ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας 1970 στην Αμερική(Καλιφόρνια), ως είδος διασκέδασης και αναψυχής. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετατράπηκε σε ένα από τα συναρπαστικότερα αγωνίσματα παγκοσμίως. Η Αρχαία Ολυμπία και η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας προσφέρεται για ορεινή ποδηλασία όχι μόνο για διασκέδαση και αναψυχή αλλά και για αγώνες . Το ανάγλυφο της μας δίνει πολλές επιλογές για εκτός δρόμου διαδρομές στην φύση , δασικά μονοπάτια και πολλών ειδών εδάφη για όλες τις εποχές του χρόνου.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο και έχοντας αυτή την φυσική υποδομή, στόχος του συλλόγου μας δεν είναι μόνο η ανάδειξη και η συμμετοχή στην ορεινή ποδηλασία αλλά η εδραίωση της Αρχαίας Ολυμπίας ως οικοδεσπότη ενός θεσμού της ποδηλασίας για την Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια. Μετά την τελευταία διοργάνωση του 2018 επανερχόμαστε πάλι με την διοργάνωση του 4oυ MTB ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ , ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ XCO, ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ. Τον σημαντικό αυτόν αγώνα αγκαλιάζουν και υποστηρίζουν από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως κύριος Συνδιοργανωτής και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κ. Γεωργιόπουλο αλλά και τον κ. Νικολακόπουλο τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού , Εθελοντισμού και Ολυμπισμού που από την πρώτη στιγμή συνέβαλαν τα μέγιστα και αγκάλιασαν αυτό μας το εγχείρημα.»

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα