06/07/202216:47

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Μήνυμα Δημάρχου για τη μη κατασπατάληση νερού

Μήνυμα Δημάρχου για τη μη κατασπατάληση νερού 
«Τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω καύσωνα, παρατηρούνται συνεχώς περιστατικά κατασπατάλησης νερού. Για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι όλοι δημότες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης να αποφεύγουν την άσκοπη σπατάλη του και να περιορίζονται στην απαραίτητη και αναγκαία χρήση του.
Τα αποθέματα του νερού είναι πολύτιμα για την ζωή μας  και όλοι θα πρέπει να συμβάλλουμε με σχετική οικονομία και να μην σπαταλάμε άσκοπα το νερό ώστε να αποφύγουμε τυχόν διακοπές υδροδότησης.
Ο Δήμος μας έχει φροντίσει και συνεχίζει τις προσπάθειες για την ενίσχυση των υδάτινων αποθεμάτων. Ωστόσο, για να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα  και να αποφευχθούν προβλήματα υδροδότησης, απαραίτητη είναι και η συνεργασία των δημοτών.
Επειδή το νερό, ως το πολυτιμότερο αγαθό, αποτελεί δικαίωμα κάθε δημότη, είναι σημαντικότατη η από κοινού προσπάθεια για την εξασφάλιση του.
Τα Τοπικά Κοινοτικά Συμβούλια, καλούνται να ενημερώσουν τους κατοίκους για  την αποφυγή σπατάλης του πόσιμου – οικιακής χρήσης νερού σε αρδευτικές  χρήσεις οι οποίες πολλαπλασιάζουν την ζήτηση, σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των οικισμών.
Συνεργεία του Δήμου θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους και αιφνίδιους ελέγχους για τον εντοπισμό παράνομων υδροληψιών, και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, το κόστος διαχείρισης το επωμίζονται εξ ολοκλήρου οι καταναλωτές, γι αυτό και αποτελεί κοινωνική πρόκληση η κλοπή του.
Η ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, μας αφορά όλους. Η ευαισθητοποίηση, η κατανόηση, και συνεργασία των δημοτών και επισκεπτών είναι απαραίτητη και προηγείται κάθε άλλης ενέργειας».
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Ιωάννης Λέντζας
Tρόποι εξοικονόμισης νερού
• Ελέγχουμε άμεσα τις υδραυλικές εγκαταστάσεις για συνήθεις διαρροές στα καζανάκια, στα φλοτέρ ντεπόζιτων, για βρύσες που στάζουν και βλάβες σωληνώσεων.
• Καθαρίζουμε αυλές και μπαλκόνια με σκούπισμα και σφουγγάρισμα, χωρίς την χρήση λάστιχου.
• Αποφεύγουμε τη σπατάλη νερού για κατάβρεγμα δρόμων, πεζοδρομίων, αυλών κλπ.
• Ποτίζουμε φυτά και λουλούδια νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα μετά τη δύση του ήλιου, τότε δηλ. που η εξάτμιση είναι μικρότερη και τα φυτά κρατούν περισσότερη υγρασία και κάνοντας χρήση της ελάχιστης δυνατής ποσότητας.
• Πλένουμε το αυτοκίνητο με χρήση κουβά και σφουγγαριού, αντί λάστιχου.
• Διατηρούμε χαμηλή τη ροή στις βρύσες του νιπτήρα και του νεροχύτη.
• Κλείνουμε τη βρύση κατά το σαπούνισμα των πιάτων, το βούρτσισμα των δοντιών και το ξύρισμα.
• Χρησιμοποιούμε πλυντήρια ρούχων και πιάτων μόνο όταν γεμίσουν, κατά προτίμηση στο οικονομικό πρόγραμμα.
• Αποφεύγουμε να γεμίζουμε τη μπανιέρα και προτιμάμε το ντους.
• Αποτρέπουμε τα παιδιά από το παιχνίδι με ανοικτές βρύσες.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα