07/07/202218:02

Στάθης Καννής:  Tο Νοσοκομείο Πύργου ερημοποιείται- Επιτέλους ώρα για πράξεις

Στάθης Καννής:  Tο Νοσοκομείο Πύργου ερημοποιείται- Επιτέλους ώρα για πράξεις  

Η ακατανόητη απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για μετακίνηση ιατρικούκαι νοσηλευτικού προσωπικού από τον Πύργο στην Αμαλιάδα οξύνει τα ήδη συσσωρευμένα προβλήματα του νοσοκομείου της πρωτεύουσας του Νομού μας.

Η αδυναμία κάλυψης 12 ασθενών που χρειάζονται αιμοκάθαρση, όπως καταγγέλει οΣύλλογος Εργαζομένων, η δραστική μείωση των χειρουργείων, η ανεπαρκήςυποστήριξη της κλινικής covid μετά την μετακίνηση της Πνευμονολόγου και ηανατροπή του προγραμματισμού των καλοκαιρινών αδειών του προσωπικούεπιβεβαιώνουν το σκηνικό ερημοποίησης στο κεντρικό νοσοκομείο της Ηλείας.

Ο κατακερματισμός δυνάμεων ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας αποδιοργανώνει τοσύστημα υγείας στον Νομό και απειλεί τη βιωσιμότητα του.

Τέτοιου τύπου διευθετήσεις χωρίς λογική πλήττουν καίρια το αίσθημα ασφάλειας τωνπολιτών.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι η κατά προτεραιότητα ενίσχυση τουΝοσοκομείου του Πύργου αποτελεί υπαρξιακό όρο για τη λειτουργία του ΕΣΥ στηνΗλεία.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να ενεργοποιηθούν στην πράξη και νααποδείξουν ότι η δημόσια υγεία αποτελεί αγαθό στο οποίο δεν χωρά καμίαμικροπολιτική σκοπιμότητα. Η εξυπηρέτηση τοπικών συμφερόντων εις βάρος τηςάρτιας παροχής ιατρικής περίθαλψης δεν θα μείνει αναπάντητη από τους πολίτες τουΔήμου Πύργου που έχουν βαθιά συνείδηση για τον ευρύτερο, νομαρχιακό καιπρωτεύοντα ρόλο του νοσοκομείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΥΡΓΟΥ “ΜΠΟΡΟΥΜΕ”

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα