17/07/202220:12

Συντριβή αεροσκάφους Antonov: Εντοπίστηκαν οι 7 από τους 8 σωρούς – Κλιμακώνονται οι έρευνες για τον τελευταίο

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των 8 μελών του αεροσκάφους που συνετρίβη στη Καβάλα, όπου μέχρι αυτήν την ώρα έχουν βρεθεί οι επτά σωροί.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό όλων των μελών του πληρώματος του μοιραίου Antonov, που συνετρίβη το βράδυ του Σαββάτου στην Καβάλα.

Όπως έχει γίνει γνωστό και οι οκτώ θεωρούνται νεκροί, ενώ δυο σοροί έχουν εντοπιστεί και μια έχει ήδη ανασυρθεί, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση, κατά τη διάρκεια της οποίας «προσωπικό του Στρατού και 30 πυροσβέστες θα διαμορφώσουν οδούς ασφαλούς διέλευσης για τη μεταφορά και την απολύμανση των σορών».

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι πως παρά το γεγονός ότι -σύμφωνα με τις πληροφορίες- οι περισσότερες σοροί βρέθηκαν διαμελισμένες και μια μάλιστα βρέθηκε απανθρακωμένη, υπήρξε και μια σορός που βρέθηκε άθικτη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για την πρώτη σορό που βρέθηκε και απομακρύνθηκε από το σημείο της τραγωδίας και ο λόγος που ήταν άθικτη είναι πως εκτιμάται ότι κατά την πρώτη πρόσκρουση εκτοξεύθηκε μακριά από το αεροσκάφος Antonov.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τους φόβους, τελικά δεν φαίνεται να έχουν εντοπιστεί επικίνδυνα υλικά στο σημείο συντριβής του αεροσκάφους, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Αρτοποιός, κατά την έκτακτη ενημέρωση που έγινε το απόγευμα της Κυριακής για την συντριβή.

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα