19/07/202221:31

Φλέγεται η Πεντέλη: Εκκενώνονται Ανθούσα, Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι- Ανάμεσα στα σπίτια η φωτιά -Κίνδυνος για νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και για Παλαιά Πεντέλη

Ανάμεσα στα σπίτια η φωτιά -Κίνδυνος για νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και για Παλαιά Πεντέλη – Πολύ δύσκολη η κατάσταση, θυελλώδεις οι άνεμοι, πολλές οι εστίες

Στις φλόγες είναι μια τεράστια περιοχή στο βουνό της Πεντέλης και συγκεκριμένα στο Ντράφι, τη γειτονική και συνορεύουσα Ανθούσα, το Δασαμάρι και τη Διώνη.

Οι άνεμοι πνέουν πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και οι ριπές του ανέμου φτάνουν μέχρι τα οκτώ μποφόρ.

Η περιοχή, για να αντιληφθούν όσοι δεν γνωρίζουν, είναι γεμάτη πεύκα, μέσω των οποίων η φωτιά μεταδίδεται σε χρόνο-ρεκόρ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 17:00 και μέσα σε τρεις ώρες επεκτάθηκε ταχύτατα σε Ντράφι, Ανθούσα, Δασαμάρι και Διώνη.

Αυτή την  ώρα, ένα από τα πιο επικίνδυνα μέτωπα της φωτιάς είναι στον δρόμο από Παλαιά Πεντέλη προς Άγιο Πέτρο και συγκεκριμένα ανατολικά από το μοναστήρι των Αγίων Ασωμάτων. Η φωτιά εκεί κινείται με νότια κατεύθυνση, αλλά, εάν οι άνεμοι γυρίσουν δυτικοί, τότε θα κατευθυνθεί προς το νοσοκομείο Παίδων και την Παλαιά Πεντέλη.

Πέντε λεπτά πριν από τις 21:00, αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα. Κατά πληροφορίες, στις συσκέψεις που έγιναν, οι μετεωρολόγοι επισήμαναν ότι μέχρι τις 2 τα ξημερώματα θα πέσουν κάπως οι άνεμοι, οπότε ίσως υπάρξει ένα «παράθυρο» ευκαιρίας να αντιμετωπιστεί η φωτιά.
Ο Στρατός, ωστόσο, δεν αναμένεται να μπει ακόμα στη «μάχη».

 

Ελικόπτερο γεμίζει νερό από δεξαμενές δίπλα στο νοσοκομείο Πεντέλης (2)
Ελικόπτερο γεμίζει νερό από δεξαμενές δίπλα στο νοσοκομείο Πεντέλης

 

elikoptero-fwtia2__2_
elikoptero-fwtia2__3_
xartis
PHOTO-2022-07-19-20-14-11

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα