Tου Δημήτρη Θεοδωρόπουλου: “Η Υγεία στην Ηλεία”: …Η συνέχεια της Πάτρας
του Δημήτρη Θεοδωρόπουλου
π. Προέδρου Συλλόγου Φαρμακοποιών Ηλείας
Τελικά το κράτος ενίοτε λειτουργεί.
Και λειτουργεί κατά κανόνα εκ των υστέρων.
Έτσι και για το θάνατο του συμπολίτη μας από την Πάτρα που έφυγε του μάταιου τούτου κόσμου καθ οδόν ανάμεσα σε δυο Νοσοκομεία. Έγινε λέει έρευνα και έδειξε ότι το πρόβλημα ήταν η «γνωμάτευση» που έκανε η Νοσηλεύτρια ως μη όφειλε….
Αν δεν έμπαινε καθόλου στο Νοσοκομείο και τον παρέπεμπε ο φύλακας της πύλης στο εφημερεύων θα έφταιγε αυτός ???
Βέβαια αυτής της έρευνας προηγήθηκε το ευγενές παίγνιον της κολοκυθιάς.
Ο Υπουργός ως ο πλέον αρμόδιος δήλωσε ότι εκείνη την στιγμή μέσα στο Νοσοκομείο που ΔΕΝ εφημέρευε υπήρχαν 70 γιατροί.
Ούτε 69 ούτε 71.
Ακριβώς 70…..
Εδώ κάποιος μπορεί αφελώς να ρωτήσει. Αν εφημέρευε το Νοσοκομείο πόσοι γιατροί θα ήταν???
Πάντως κάποιοι πιο ενημερωμένοι είπαν ότι οι γιατροί ήταν συνολικά 20 συμπεριλαμβανομένων και αυτών που λόγω ειδικότητας δεν θα μπορούσαν να ασχοληθούν με αυτό το περιστατικό. Οι πιο ψαγμένοι είπαν ότι αυτοί που δυνητικά θα μπορούσαν να ασχοληθούν ήταν
μετρημένοι όλοι και όλοι επτά….
Δεν είναι στιγμές να κάνουμε χιούμορ αλλά αυτό μας θυμίζει το ανέκδοτο των παιδικών μας χρόνων. Οι τέσσερις Ευαγγελιστές ήταν τρεις εκ των οποίων δύο ο Λουκάς…..
Τελικά όσο και να φαίνεται περίεργο υπάρχει λέει σαφής διαδικασία για την περίπτωση που κάποιος πολίτης πάει σε μη εφημερεύων Νοσοκομείο. Και αυτήν την διαδικασία αγνόησε η νοσηλεύτρια.
Όπως την αγνοούν κατά πώς φαίνεται και όλοι μα όλοι οι φύλακες στην πύλη που σου λένε «δεν εφημερεύουμε» για να κάνεις μεταβολή και να πας στο εφημερεύον. Τόσο άπλα …..
Και έρχονται τώρα εκ των υστέρων Υπουργοί και διάφοροι άλλοι αρμόδιοι να ανακαλύπτουν διαδικασίες και κανόνες για να βρουν κάποιον να φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Φυσικά ούτε και η τελευταία.
Κάποιοι θα τιμωρηθούν αφού προηγηθούν οι βαρύγδουπες εθιμοτυπικές δηλώσεις του στυλ το μαχαίρι θα φτάσει έως το κόκκαλο.
Εδώ βέβαια υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά.
Λένε ότι το νυστέρι θα φτάσει μέχρι το κόκκαλο. Αλλά όπως το μαχαίρι έτσι και το νυστέρι δεν βρίσκει ποτέ το κόκκαλο.
Πάντως όλη αυτή η συζήτηση αν δεν αφορούσε τον θάνατο ενός συμπολίτη μας θα ήταν ακραία κωμική. Όταν κάποια Νοσοκομεία της επαρχίας, όχι λίγα, μετά βίας καταφέρνουν να έχουν οριακά προσωπικό για να κάνουν εφημερία τι νόημα έχει να ερευνούμε τι δεν πήγε καλά σε ένα Νοσοκομείο που ΔΕΝ ήταν εφημερία ???
Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε κανονικότητα το να καλύπτουμε τις εφημερίες σχεδόν επί μονίμου βάσεως με γιατρούς νομάδες από άλλα Νοσοκομεία. Μέσα σε αυτές τις απόλυτα οριακές συνθήκες αν κάτι δεν πάει καλά θα έχουμε έτοιμους τους αυτοφοράκηδες γιατρούς για να ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα.
Αλλά όλη αυτή η κατάσταση είναι ντροπιαστική για αυτούς που την εφαρμόζουν και πιο πολύ για μας που την έχουμε αποδεχτεί σιωπηλοί και άβουλοι αντάμα…….