24/07/202215:26

Δήμος Πύργου: Πλήθος κόσμου στο 21ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Ελαιώνα (Photos)

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Πλήθος κόσμου στο 21ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Ελαιώνα
Παναγιώτης Αντωνακόπουλος “Υπογράφουμε τη σύμβαση ανάπλασης της πλατείας του Ελαιώνα”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 21ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Ελαιώνα με τίτλο «Στον κύκλο ξανασμίγουμε, καλώς ν’ ανταμωθούμε…!» που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ελαιώνα, με τη συνδρομή του Δήμου Πύργου, και τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων συλλόγων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα και άτομα που στέκονται

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην κεντρική πλατεία του χωριού, στο γνώριμο σημείο που χρόνια τώρα έχει καθιερωθεί αυτός ο πολιτιστικός θεσμός χορού και παράδοσης.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, που συνεχάρη όλους τους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση και παρουσίαση του θεσμού. Παράλληλα ανακοίνωσε μια πολύ ευχάριστη είδηση για τους κατοίκους του Ελαιώνα, τη σύμβαση του έργου για την ανάπλαση της πλατείας του χωριού, ύψους 220.000 ευρώ.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται

“Θέλω να συγχαρώ όλους τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, τον Εκπολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Ελαιώνα και όλα τα συγκροτήματα που συμμετέχουν για την άψογη διοργάνωση και παρουσίαση του θεσμού. Ένα φεστιβάλ που δυστυχώς ο κορονοϊός δεν μας επέτρεψε για δύο χρόνια να απολαύσουμε αλλά φέτος επιστρέφει πιο δυναμικά από ποτέ. Ο Δήμος Πύργου στηρίζει κάθε πολιτιστική δράση, γιατί όπως έχουμε τονίσει ο πολιτισμός είναι ανάπτυξη και εμείς δουλεύουμε με σύστημα και πρόγραμμα σ’ αυτή τη κατεύθυνση” δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και εξωτερικοί χώροι

“Το επόμενο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε έναν χώρο που του αξίζει. Τις επόμενες ημέρες υπογράφουμε τη σύμβαση του έργου ανάπλασης της πλατείας του Ελαιώνα. Ένα έργο που ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων, και θα αλλάξει την εικόνα του χωριού”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πύργου, αρωγός στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, χρηματοδότησε με 7.000 τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ.

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και άτομα που στέκονται

Με πολλά συγκροτήματα

Στη φετινή διοργάνωση πήραν μέρος τα χορευτικά συγκροτήματα της Στέγης πολιτισμού παράδοσης και λαογραφίας «Φιλότεχνες» Κομοτηνής, της Χορολογικής Εταιρείας Πάτρας, του «Φάρου» Ποντίων Πάτρας, του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού συλλόγου Λεύκας Πατρών «ο Άγιος Νικόλαος», του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού συλλόγου Ελαιώνα και του Ομίλου παραδοσιακών χορών «Ηλείων χοροδρώμενα». Επιπλέον, στο φεστιβάλ παρευρέθηκαν μέλη του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης».

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και άτομα που στέκονται

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη ημέρα της έναρξης του Φεστιβάλ, η θεατρική ομάδα «Ήθος ποιεί» του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού συλλόγου Λεύκας Πατρών, παρουσίασε το γνωστό θεατρικό έργο «Τα κίτρινα γάντια».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα