28/07/202213:39

Αυγερινοπούλου – Αυγενάκης: Παράταση στα αθλητικά σωματεία για την εγγραφή τους στο μητρώο

Αυγερινοπούλου – Αυγενάκης: Παράταση στα αθλητικά σωματεία για την εγγραφή τους στο μητρώο

 

Μια τροπολογία αιχμής έδωσε «ανάσα» στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία την οποία συνυπογράφει η βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ.  Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου από κοινού με συναδέλφους της βουλευτές και με τη στήριξη του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη. Με την τροπολογία δίδεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ο αναγκαίος χρόνος στα σωματεία να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες μέσα σε 17 ημέρες, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τις παροχές της πολιτείας.

Στην τροπολογία αναφέρεται η διαπίστωση των βουλευτών για την εξαιρετική ανταπόκριση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στην υποχρέωσή τους εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Όπως σημειώνεται στην τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίζεται σήμερα, Πέμπτη, στη Βουλή  ήταν  ορατός ο κίνδυνος πολλά σωματεία να μην καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας   των αρμοδίων υπηρεσιών σε συνδυασμό με την ελλιπή στελέχωσή τους λόγω των θερινών διακοπών. Τώρα πλέον παρέχεται ο αναγκαίος χρόνος 17 επιπλέον ημερών για την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών. Και φυσικά για να μπορούν τα μέλη των σωματείων  να κάνουν χρήση των  παροχών  που δίδει η πολιτεία όπως τις προβλέπει ο σχετικός νόμος.

«Στηρίζουμε εμπράκτως τον αθλητισμό και στεκόμαστε δίπλα στην αθλητική οικογένεια» -δηλώνει η κα Αυγερινοπούλου. Ο Υφυπ. κος Λευτέρης Αυγενάκης δίνει πλέον εκ νέου την  δυνατότητα στους ανθρώπους των αθλητικών σωματείων σε όλη τη χώρα να συνεχίσουν να προάγουν τον αθλητισμό υπερβαίνοντας πρακτικά αδιέξοδα. Για να μπορούν να απολαμβάνουν τις παροχές που δίδει το κράτος, και για αυτό ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Αυγενάκη».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα