28/07/202214:54

Εντυπωσίασε στο θέατρο Φλόκα η μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου για τα 100 χρόνια Μικρασιατικής Καταστροφής- «Στην Ανατολή» με πάθος και συγκίνηση (Photos)

Εντυπωσίασε στο θέατρο Φλόκα η μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου για τα 100 χρόνια Μικρασιατικής Καταστροφής

«Στην Ανατολή» με πάθος και συγκίνηση

-Με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του δήμου Ολυμπίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχ. Ολυμπίας

Μια εντυπωσιακή αλλά και συγκινητική μουσικοχορευτική παράσταση, πλούσια σε μνήμες, ανθρώπινο υλικό, ψυχή και συναισθήματα, με αναφορά στις χαμένες πατρίδες, για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, παρουσίασε το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου το βράδυ της Τετάρτης στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο Φλόκα, με την στήριξη του τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ολυμπίας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας.

Πραγματικά κάθε παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου, είναι ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για τον νομό, που αποδεικνύει ότι δικαιολογημένα αποτελεί τον θεματοφύλακα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ένα βήμα στον πολιτισμό. Η παράσταση έφερε τον τίτλο «Στην Ανατολή…» και ήταν πραγματικά μια Αναστάσιμη γιορτή μνήμης, έτσι ακριβώς όπως την χαρακτήρισε ο κ. Θωμάς Κωνσταντίνου που είχε και την μουσική της επιμέλεια.

Στην παράσταση συμμετείχαν δεκάδες χορευτές όλων των τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου καθώς και του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου με υπέροχες ενδυμασίες παραδοσιακές αλλά και εποχής δεκαετίας του 1920-1930,, μουσικοί με ζωντανή ορχήστρα με παραδοσιακά όργανα και βεβαίως τον εκπληκτικό τραγουδιστή Ζαχαρία Καρούνη και την γλυκύτατη Χαρούλα Τσαλπαρά που τραγούδησε παίζοντας ακορντεόν και πιάνο. Ειδικά η ερμηνεία του Ζαχαρία Καρούνη στο παραδοσιακό τραγούδι «Στο ‘πα και στο ξαναλέω στο γιαλό μην κατεβείς» πραγματικά σκόρπισε ρίγη συγκίνησης!

Όλη αυτή η υπέροχη ομάδα, προσπάθησε να μεταφέρει με το πάθος της στον κόσμο και κυρίως στις νέες γενιές, το χρώμα μιας χώρας που έχει μνήμες ισχυρές, που ταξιδεύει, που ελπίζει, που βλέπει στο μέλλον!
Αυτό τόνισαν στους σύντομους χαιρετισμούς τους και οι δύο πρόεδροι του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου κ. Κατερίνα Παρασκευοπούλου και Βόλου Μαρία Σπανού που αναφέρθηκαν στο πνεύμα της παράστασης και στις χαμένες πατρίδες του Ελληνισμού, στον ξεριζωμό και την προσφυγιά από την Σμύρνη, αλλά και στην κουλτούρα που έφεραν μαζί τους οι Μικρασιάτες πρόσφυγες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης αναφέρθηκε από την πλευρά του στο πολύπλευρο έργο του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και επισήμανε ότι έχει και θα συνεχίσει να έχει την στήριξη της Περιφέρειας στην λαμπρή του δράση και προσφορά.

Τέλος η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ρόη Αντωνοπούλου ευχαρίστησε το Λύκειο των Ελληνίδων Πύργου για τις σπουδαίες παραστάσεις που κάθε φορά μας χαρίζει καθώς και για τη πολύχρονη προσφορά του.

Την επιμέλεια των χορών της παράστασης εκ μέρους του ΛΕΠ είχε ο Κώστας Τζανέτος ενώ έπαιξαν οι μουσικοί Θωμάς Κωνσταντίνου, Γιώργος Κωτσίνης, Χρήστος Δαλιάνης, Μανούσος Κλαπάκης, Γιάννης Πλαγιαννάκος, Στέφανος Δορμπαράκης, Ανέστης Ιωακειμίδης και Χρήστος Σκόνδρας.

: Ζαχαρίας Καρούνης, Ιωάννης Μανώλης, μέλος Θεατρικής Ομάδας Πύργου. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλο το ΔΣ. του ΛΕΠ Πύργου που μόχθησε για να φέρει σε πέρας τνην μεγάλη αυτή παράσταση

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα