03/08/202218:20

Πύργος: Πυρκαγιά στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας κοντά στο Ποτόκι σε σημεία δίπλα απο την γέφυρα του Αλφειού- Υπό έλεγχο μετά απο επιχείρηση ισχυρής επίγειας δύναμης και 3 εναέριων μέσων

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

Υπό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε εκτάσεις με καλαμιές και ξερόχορτα συο ύψος της Γέφυρας του Αλφειού πολύ κοντά στο Ποτόκι, επί της Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας.

Η φωτιά ξέσπασε στη μία πλευρά του δρόμου και έκαψε ξερά χόρτα και καλαμιές και έλαβε διαστάσεις λόγω των ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή ωστόσο η άμεση και ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου μετά απο μάχη ωρών απέφερε αποτέλεσμα χωρίς χειρότερες συνέπειες καθώς υπήρξε μεγάλος κίνδυνος καθως σε απόσταση λίγων μέτρων απο εκεί που έκαιγε η πυρκαγιά βρίσκεται ο σκουπιδότοπος με τα δέματα στο Ποτόκι.

Στο σημείο για την αποτελεσματική κατάσβεση της πυρκαγιάς κρίθηκε απαραίτητη η επιχείρηση  και εναέριων πυροσβεστικών μέσων με 2 αεροσκάφη Canadair και ένα ελικόπτερο Agusta Bell που επιχείρησαν ενώ διακόπηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε,Ο, Πύργου -Κυπαρισσίας για ερκετές ώρες και πλέον αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία.

φωτο αρχείου

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα