26/03/202112:04

Διαδικτυακή ημερίδα “1821: Η Επανάσταση και η γέννηση του ελληνικού κράτους” με τη συμμετοχή κορυφαίων πανεπιστημιακών από την Εφημερίδα Πρωινή στις 27 & 28 Μαρτίου

«1821: Η Επανάσταση και η γέννηση του ελληνικού κράτους»

-Διαδικτυακή διημερίδα με τη συμμετοχή κορυφαίων πανεπιστημιακών από την Εφημερίδα Πρωινή στις 27 & 28 Μαρτίου

Ο εορτασμός των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση μας δίνει την ευκαιρία να αναστοχαστούμε πάνω στην πορεία του ελληνικού έθνους-κράτους και πώς αυτό συγκροτήθηκε και προχώρησε σε αυτούς τους δύο αιώνες.

Η εφημερίδα «Πρωινή» της Ηλείας, θέλοντας να συμβάλει στη δημόσια συζήτηση για το 1821 και την Εθνική Παλιγγενεσία, διοργανώνει διαδικτυακή διημερίδα με θέμα «1821: Η Επανάσταση και η γέννηση του ελληνικού κράτους». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Μαρτίου, με τη συμμετοχή κορυφαίων ιστορικών, πανεπιστημιακών και συγγραφέων της χώρας, οι οποίοι θα καλύψουν όλο το φάσμα της Επανάστασης.

Οι εισηγήσεις θα περιλαμβάνουν την προετοιμασία της Επανάστασης και τη Φιλική Εταιρεία, τις ιδεολογικές επιρροές της Επανάστασης και πώς αυτές αποτυπώθηκαν στα Συντάγματα του Αγώνα, τις διαμάχες πολιτικών και στρατιωτικών κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, την προσωπικότητα και το έργο του πρώτου Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, την προσωπικότητα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, τη γέννηση του Ελληνικού Τύπου, τα δάνεια της Ανεξαρτησίας, κ.ά.

Η διημερίδα θα είναι δωρεάν για το κοινό και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, καθώς και στο κανάλι της Πρωινής στο YouTube και στη σελίδα της Πρωινής στο Facebook.

Επίσης, η διημερίδα θα είναι «ανοιχτή» σε δημοσιογράφους και εκπροσώπους των ΜΜΕ, οι οποίοι θα έχουν και τη δυνατότητα να υποβάλουν τα ερωτήματά τους στους συμμετέχοντες εισηγητές.

Παρουσιάζει και συντονίζει ο φιλόλογος-δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πρωινή», Παναγιώτης Φωτεινόπουλος.

Εδώ το event στο Facebook

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα