09/08/202214:33

ΠΔΕ- Δημήτρης Νικολακόπουλος: “ΦΥΓΑΛΕΙΑ 2022”- «11ος ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» στις 13 &14/08 σε Φιγαλεία και Περιβόλια

«ΦΥΓΑΛΕΙΑ 2022» «11ος ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΣΤΙΣ 13/08/2022 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΦΙΓΑΛΕΩΝ «Ο ΦΙΓΑΛΟΣ» ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 09/08/2022 συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού , Εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ. Νικολακόπουλου Δημήτρη με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου απανταχού Φιγαλαίων «Ο ΦΙΓΑΛΟΣ» και αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας τοπικών συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας κ. Κοκκίνη Γιάννη εν όψει των «ΦΥΓΑΛΕΙΩΝ 2022» που θα πραγματοποιηθούν στις 13 & 14 Αυγούστου του 2022 στα χωριά Φιγαλεία και Περιβόλια από τον σύλλογο απανταχού Φιγαλαίων «Ο ΦΙΓΑΛΟΣ» με κύριο συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Σκοπός της επίσκεψης του κ. Κοκκίνη Γιάννη στα γραφεία της ΠΕ Ηλείας του Αντιπεριφερειάρχη ήταν η διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών της διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα και μετά την συζήτηση για τα τεχνικά θέματα ο κ. Κοκκίνης προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον Αντιπεριφερειάρχη και θέλησε να τον ευχαριστήσει βαθύτατα για την συνδρομή του στις εκδηλώσεις «ΦΥΓΑΛΕΙΑ 2022» και ειδικότερα για την αρωγή στην διοργάνωση του «11ου ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ». Επιπλέον, τόνισε πως ο κ. Νικολακόπουλος εκτός από τον θεσμικό του ρόλο αποδεικνύει εμπράκτως και σε όλα τα επίπεδα την σημασία του ανθρωπινού παράγοντα.
ΤΑ «ΦΥΓΑΛΕΙΑ» είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιείται για τριακοστή πρώτη συνεχόμενη χρονιά και αναδεικνύει τον πολιτισμό και την ιστορικότητα του τόπου της ευρύτερης περιοχής της Φιγαλείας. Ένα σημαντικό κομμάτι από τις εκδηλώσεις των «ΦΥΓΑΛΕΙΩΝ 2022» είναι ο Επικούρειος Δρόμος, είναι αγώνας δρόμου 15χλμ. με εκκίνηση στο Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα και τη διαδρομή να συνεχίζεται στις Βάσσες, Φυγαλείας , στο Ιερό βουνό Κωτύλιο , στα χωριά Δραγώγι και Περιβόλια ( Γάρδιτσα) και να τερματίζει στην αειφόρο Αρχαία Κρήνη της Φυγαλείας. Σκοπός και στόχος του φετινού αγώνα δρόμου είναι η επαναφορά της ζωοφόρου του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας.


Ο κ. Νικολακόπουλος δήλωσε ιδιαίτερη χαρά για την συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου απανταχού Φυγαλαίων «Ο ΦΙΓΑΛΟΣ» και αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας τοπικών συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας και αναπληρωτή ταμία του ιστορικού συλλόγου Ολυμπίων κ. Κοκκίνη Γιάννη και με την σειρά του συνεχάρη για την πρωτοβουλία καθώς και τον φετινό σκοπό της διοργάνωσης ενώ εξέφρασε την επιθυμία και για μελλοντική συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το σύλλογο απανταχού Φιγαλαίων «Ο ΦΙΓΑΛΟΣ».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού , Εθελοντισμού και Ολυμπισμού τόνισε την επιθυμία συστράτευσης όλων των δυνάμεων της περιοχής ώστε να αναβιώσει αυτή η σπουδαία εκδήλωση στην μετά Covid εποχή και να ενεργοποιήσει ξανά τις τοπικές κοινωνίες της επαρχίας της Ολυμπίας ώστε να αποκτήσει ξανά η εκδήλωση αυτή το κύρος και την αίγλη του παρελθόντος και ακόμα μεγαλύτερη.
Ο κ. Νικολακόπουλος απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση για την συμμετοχή όλων των Ολύμπιων , των Ήλειων αλλά και των γύρω περιοχών στις εκδηλώσεις των φετινών «ΦΥΓΑΛΕΙΩΝ 2022» καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε και να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο το πολιτιστικό αποτύπωμα της συγκεκριμένης διοργάνωσης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπως πάντα άλλωστε στήριζε και θα στηρίζει κάθε πρωτοβουλία ανάδειξης της ιστορίας της παράδοσης και του πολιτισμού αυτού του τόπου.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Φιγαλείας στις 13 & 14 Αυγούστου.
Ο Επικούρειος Δρόμος θα πραγματοποιηθεί στις 13 Αύγουστου και ώρα 9::00 το πρωί.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα