16/08/202216:17

Λευκή νύχτα το Σάββατο 20/08 στον Πύργο: Έως τις 3 τα ξημερώματα η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων- Ευκαιρία για αγορές και διασκέδαση

Διευκρίνηση ως προς τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια της Λευκής Νύχτας που θα γίνει το Σάββατο 20/8 έκανε με ανάρτησή του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης.

Ποιο αναλυτικά ο κος Ξανθούλης ανέφερε ότι τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 20:00 εως τις 03:00 τα ξημερώματα αφού χάρη στη βοήθεια του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, ξεπεράστηκε το εμπόδιο που ανάγκαζε τα καταστήματα να κλείσουν στις 12 τα μεσάνυχτα.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου είναι ο διοργανωτής ενώ έχουν προγραμματίσει χάπενιγκ και μουσικές για όλη τη βραδιά, αρχικά σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως, έξω από το Ταχυδρομείο,  στην πλατεία ΟΤΕ,  στην πλατεία Ιατρίδη και στη συμβολή Γερμανού κι Αιόλου, και τους djs στην Ερμού και 28ης Οκτωβρίου, και “με αποκορύφωμα τη μεγάλη συναυλία από τον γνωστό Έλληνα ερμηνευτή Μιχάλη Χατζηγιάννη στην Πλατεία του Πύργου, με έναρξη στις 23.30, για τους μικρούς και  τους μεγάλους φίλους, αλλά  και πολίτες του Πύργου,  της Ηλείας και όχι  μόνο… “, όπως τόνισε σε κοινή συνέντευξη τύπου την Τρίτη μαζί με τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηλίας Ξανθούλης. Δηλώνοντας επίσης πως δεν θα υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους εμπόρους – μέλη για τη διεξαγωγή  των εκδηλώσεων.

Ο κ.  Ξανθούλης αναφερόμενος στην μεγάλη αυτή  δράση  για την πόλη και την αγορά  του Πύργου, δήλωσε ακόμα:

“Σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου, μετά από δύο χρόνια απραξίας λόγω covid θα πραγματοποιηθεί πλέον η μεγάλη Λευκή Νύχτα του φετινού καλοκαιριού, για να δώσει πνοή στα καταστήματα που διαθέτουν μεγάλη αφθονία στα είδη καθώς και ευκαιρία για φθηνές αγορές και διασκέδαση στον κόσμο”.

Θα διαρκέσει από τις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου έως τις 03:00 ξημερώματα Κυριακής.

Ένα άλλο βασικό στοιχείο που επισήμανε ο κ.  Ξανθούλης ήταν τα αξιοσέβαστα ποσά που δόθηκαν από τον Εμπορικό Σύλλογο και τον Δήμο Πύργου, αλλά και το Επιμελητήριο Ηλείας, που ανέρχονται αντίστοιχα στις 10.000€, 8.000€ και 2.500€,  χωρίς όπως  επισημάνθηκε την οικονομική συμμετοχή των καταστημάτων.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος, εξέφρασε την πεποίθησή του πως όλα θα κυλήσουν ομαλά για μια πολύ καλή βραδιά από κάθε πλευρά, ενώ όσον αφορά το κομμάτι των εκπτώσεων ευχήθηκε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις επιχειρήσεις της πόλης. Με διπλό λοιπόν στόχο, και να βγει κερδισμένη οικονομικά η αγορά της πόλης, αλλά και ο κόσμος να ευχαριστηθεί τη γιορτή αυτή.

Τέλος, στα πλαίσια της «Λευκής Νύχτας», αρκετοί δρόμοι θα είναι κλειστοί για όσο διαρκέσει: Πατρών – από  το ύψος του 2ου Λυκείου και επάνω, Γερμανού,  Αιόλου, Ερμού, κι οι παράδρομοί τους.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα