01/09/202212:26

Σύλλογος Εργαζομένων Ν.Μ. Πύργου: Ανακοίνωση- Καταγγελία για την διαρκή αποδυνάμωση σε προσωπικό της ΝΜ Πύργου αντί να ενισχύεται- Βολές κατά της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ν.Μ. Πύργου του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας με την οποία καταγγέλει ότι αποδυναμώνεται διαρκών απο προσωπικό το Νοσοκομείο αντί να ενισχύεται και ρίχνει ευθύνες και στην διοίκηση της 6ης ΥΠΕ με αφορμή την απόφαση διακοπή μετακίνησης πέντε νοσηλευτών-τριών που στήριξαν τη λειτουργία της κλινικής covid στο Νοσοκομείο Πύργου.

“Μάλλον ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ εφαρμόζει δική του πολιτική στο νοσοκομείο Πύργου αν και η κυρία Γκάγκα κατά την επίσκεψη της στον Νομό υποστήριξε ότι το νοσοκομείο Πύργου θα πρέπει να ενισχυθεί κ να λειτουργήσει ως νοσοκομείο Πυλώνας του Νομού, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ συνεχίζει κάθε φορά μας εκπλήσσει δυσάρεστα με τις αποφάσεις του κ αντί να ενισχύει το νοσοκομείο Πύργου προσπαθεί να αποδομήσει ότι έχει απομείνει, μετά την μετακίνηση των 18 υπαλλήλων τον προηγούμενο μήνα και ενώ με έγγραφο της η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου έχει ζητήσει την ενδυνάμωση της με 25 νοσηλευτές ΤΕ και 10 τραυματιοφορείς όχι μόνο δεν την ενίσχυσε ως όφειλε αλλά προέβη σε ακόμα πιο εχθρικές ενέργειες κατά του νοσοκομείου Πύργου, και σε περαιτέρω αποδυνάμωση διακόπτοντας τις μετακινήσεις άλλων 5 νοσηλευτών που είχαν μετακινηθεί για να λειτουργήσει η κλινική COVID”.

Οι κινήσεις αυτές έχουν δημιουργήσει βαρύ κλίμα και όπως λένε στο Σύλλογο εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου “… μετά από την ενέργεια του αυτή θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν έχει σκοπό να αναστείλει την λειτουργία της κλινικής covid γιατί με το υπάρχον προσωπικό αδυνατεί η νοσηλευτική υπηρεσία να στηρίξει την λειτουργία της. (έχει κατατεθεί σχετικό έγγραφο). Επιπλέον ο Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου θα εντείνει τις επαφές του με τους φορείς της πόλης για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις καθώς μόνο έτσι μπορούμε να σταματήσουμε τις απαράδεκτες και χωρίς ουσία κατά του Νοσοκομείου Πύργου από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ” όπως αναφέρουν.

“Αιτούμαστε την άμεση στελέχωση με νοσηλευτικό προσωπικό όπως έχει ζητηθεί από την διοίκηση της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, την επιστροφή των υπαλλήλων που ο διοικητής 6ης ΥΠΕ Κος Καρβέλης με αποφάσεις του έχει μετακινήσει από το νοσοκομείο του Πύργου προς την 6η ΥΠΕ και προς τα νοσοκομεία της Πάτρας”.

Τέλος ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου στην ανακοίνωση, καταγγέλει τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ καθως του έχει ζητηθεί εδώ και δύο μήνες να συναντηθούν οι δύο πλευρές  χωρίς να τους έχει ορίσει ακόμα ραντεβού, ενώ για τα μέλη άλλων συλλόγων Ν.Μ. του Νομού οι πόρτες είναι πάντα ανοικτές., όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα