02/09/202218:34

Εκρήξεις και φωτιά σε μαγαζί με φιάλες υγραερίου στην Αχαρνών με έναν σοβαρά εγκαυματία – Απεγκλωβίστηκε ένας άνδρας από τον 4ο όροφο της πολυκατοικίας-Δείτε βίντεο

Yπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι σε ισόγειο κατάστημα με φιάλες υγραερίου στην οδό Αχαρνών 210 στην Αθήνα.

Η έκρηξη έγινε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι στο ισόγειο πολυκατοικίας επί της οδού Αχαρνών και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας εργαζόμενος στην επιχείρηση. Ο άτυχος άνδρας υπέστη σοβαρά εγκαύματα από την έκρηξη και την πυρκαγιά που προκλήθηκε και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

ekrikseis_2
Η πυρκαγιά που ακολούθησε της έκρηξης επεκτάθηκε και στους πάνω ορόφους οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλες, υλικές ζημιές από τις φλόγες. Στο σημείο επιχείρησαν 36 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα ειδικό κλιμακοφόρο όχημα, ενώ συνδρομή παρείχαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ, το ΕΚΑΒ, η ΔΕΔΔΗΕ και η ΔΕΣΦΑ ΑΕ.
Σημειώνεται ότι τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από το ανακριτικό γραφείο του Πυροσβεστικού Σώματος.
Εκρήξεις και φωτιά σε μαγαζί με φιάλες υγραερίου στην Αχαρνών (4)
Στην πολυκατοικία είχε εγκλωβιστεί ένα άτομο και συγκεκριμένα στον τέταρτο όροφο. Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να κόψουν με τροχό την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας και να τον απεγκλωβίσουν με επιτυχία. Δεν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι ή άλλοι ελαφρύτερα ή βαρύτερα τραυματίες.
Επίσης, λόγω της εκδήλωσης της πυρκαγιάς σε κατάστημα, είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Αχαρνών από το ύψος της οδού Νιόβης ως την οδό Αγίου Μελετίου, και στα δύο ρεύματα.

 

ekrikseis_4
ekrikseis_3

Όπως αναφέρει στο protothema.gr καταστηματάρχης παραπλήσιας επιχείρησης, από τις εκρήξεις υπάρχει ένας τουλάχιστον τραυματίας, που εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο κατάστημα:

«Σίγουρα υπάρχει ένας τραυματίας γιατί τον είδα κιόλας την ώρα που βγήκε από το κατάστημα πριν έρθει το ασθενοφόρο. Ήταν μέσα στο μαγαζί και πρέπει από το οστικό κύμα να τραυματίστηκε. Εγκαύματα έχει είναι σίγουρο. Μιλάμε από την ώρα που ξεκίνησαν οι εκρήξεις, έχουμε χάσει τον αριθμό πόσες έχουν ακουστεί, σίγουρα πάνω από είκοσι είναι. Η φωτιά βγήκε μέχρι έξω. Όλοι είναι τρομοκρατημένοι και είμαστε στο δρόμο. Δεν έχουμε εικόνα για τις καταστροφές γιατί οι πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες γιατί από πάνω μένει κόσμος στην πολυκατοικία».

Δείτε βίντεο:

Εκρήξεις και φωτιά σε μαγαζί με φιάλες υγραερίου στην Αχαρνών (3)
Protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα