Μαγική βραδιά στο ξωκλήσι του Αγιάννη στα Μακρίσια!- Με την στήριξη του τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας φέτος η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού (Photos)
Νίκος Κοροβέσης: Γιάννη Τζουανόπουλε συνεχίζουμε μαζί!»
Μαγική βραδιά στο ξωκλήσι του Αγιάννη στα Μακρίσια!
– Με την στήριξη του τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε φέτος η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού με δημοφιλείς καλλιτέχνες
Μια υπέροχη βραδιά στον ατμοσφαιρικό πευκόφυτο χώρο, στον ξωκλήσι του Αγιάννη στα Μακρίσια, που για 32η χρονιά ζωντάνεψε από αγαπημένες μουσικές και τραγούδια που ερμήνευσαν δημοφιλείς καλλιτέχνες, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Ηλείοι το βράδυ της Δευτέρας, στην εξαιρετική μουσική εκδήλωση που επιμελήθηκε όπως πάντα ο ραδιοφωνικός παραγωγός, στιχουργός και ιδρυτής της Γιορτής Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Τζουανόπουλος με την στήριξη αυτή τη φορά του τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η φετινή Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού που ήταν ενταγμένη στο καλοκαιρινό πρόγραμμα Πολιτισμού 2022 της Περιφέρειας, ήταν αφιερωμένη σε δύο κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς, τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό του και στον θετράνθρωπο Ιάκωβο Καμπανέλη για τα 100 χρόνια από την γέννησή του. Μάλιστα με την εμπνευσμένη καλλιτεχνική σύμπραξη των δύο σπουδαίων δημιουργών προέκυψε και ο κύκλος τραγουδιών «Η Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν», το ωραιότερο μουσικό έργο για το Ολοκαύτωμα που γράφτηκε ποτέ!
Έτσι, ο Γιάννης Τζουανόπουλος άνοιξε την μεγάλη αυτή καλλιτεχνική βραδιά, διαβάζοντας ένα απόσπασμα από το Μαουτχάουζεν, όπου άρχισαν να σβήνουν ένα- ένα τα φώτα της σκηνής και η Σοφία Βόσσου με την μαγευτική φωνή της ερμήνευσε συγκλονιστικά σε ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό, το «τι ωραία που είναι η αγάπη μου», το ωραιότερο ερωτικό τραγούδι της ελληνικής ποίησης και δισκογραφίας! Στην συνέχεια ο Γιάννης Τζουανόπουλος καλοσώρισε και ευχαρίστησε τον κόσμο που ανέβηκε στα Μακρίσια στηρίζοντας όπως κάθε χρόνο την Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και ιδιαίτερα τον Αντιπεριερειάρχη Πολιτισμού Νίκο Κοροβέση που ήταν παρών στην εκδήλωση, για την στήριξη και την ένταξη της Γιορτής στο πρόγραμμα Πολιτισμού της Περιφέρειας, όπως τον βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη και τον Αντιδήμαρχο Πύργου κ. Γιάννη Αργυρόπουλο που ήταν επίσης εκεί.
Ο κ. Κοροβέσης με την σειρά του τόνισε ότι η βραδιά αυτή είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Ιούλιο αλλά λόγω των πυρκαγιών αναβλήθηκε και δεν υπήρχε περίπτωση να μην γίνει έστω και τον Σεπτέμβριο μήνα. Δεσμεύτηκε δε, ότι με τον Γιάννη Τζουανόπουλο, θα πορευτούν μαζί και την επόμενη χρονιά και όσες ακόμα χρονιές μπορούν. «Γιάννη Τζουανόπουλε συνεχίζουμε μαζί…»
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ακολούθησε κάλυψε ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής δισκογραφίας και του έντεχνου τραγουδιού, με ένα μεγάλο ρεπερτόριο σε στίχους όχι μόνο του Γιάννη Τζουανόπουλου αλλά όλων των μεγάλων στιχουργών και ποιητών μας που έχουν μελοποιηθεί, όπως και του Κώστα Βίρβου όπου παρούσα ήταν και η κόρη του Μαρία Βίρβου. Με την φωνή του έντυσαν και απογείωσαν αυτά τα ξεχωριστά αυτά τραγούδια, ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Γιώτα Γιάννα, η Σοφία Βόσσου, η Μαρία Σουλτάτου, η Χριστιάνα Γαλιάτσου και ο Γιώργος Αδαμόπουλος, ενώ όπως πάντα τους τραγουδιστές συνόδεψε ο μοναδικός σολίτστας του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης, καθως και ο ανερχόμενος σολίστας Γιάννη Σταματογιάννης με μια ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών. Μάλιστα οι δυο σολίστες έπαιξαν με ερμήνευσε ο Μανώλης Καραντίνης το τραγούδι του Τόλη Βοσκόπουλου «Οι Αλυσίδες» ( Στου κόσμου το κελί). Τα τραγούδια που ακούστηκαν όλη τη βραδιά ήταν επιλεγμένα ένα προς ένα, από τραγούδια σε στίχους του Γ. Τζουανόπουλου «Του Πόντου Παναγιά» ( Μαρία Σουλτάτου), ως την «Νεφέλη» ( Σοφία Βόσσου) και το «Ολοκαύτωμα» ( Γιώτα Γιάννα), και βεβαίως πολλά άλλα αγαπημένα μεγάλων δημιουργών. «Αν είναι η αγάπη αμαρτία» ( Σοφία Βόσσου) όπως «το κελί 33», «το «Πεθαίνω για σένα» κ.α από τον Γιώργο Μαργαρίτη που έκλεισε και το εξαιρετικό αυτό πρόγραμμα.
– Με την στήριξη του τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε φέτος η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού με δημοφιλείς καλλιτέχνες
Μια υπέροχη βραδιά στον ατμοσφαιρικό πευκόφυτο χώρο, στον ξωκλήσι του Αγιάννη στα Μακρίσια, που για 32η χρονιά ζωντάνεψε από αγαπημένες μουσικές και τραγούδια που ερμήνευσαν δημοφιλείς καλλιτέχνες, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Ηλείοι το βράδυ της Δευτέρας, στην εξαιρετική μουσική εκδήλωση που επιμελήθηκε όπως πάντα ο ραδιοφωνικός παραγωγός, στιχουργός και ιδρυτής της Γιορτής Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Τζουανόπουλος με την στήριξη αυτή τη φορά του τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η φετινή Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού που ήταν ενταγμένη στο καλοκαιρινό πρόγραμμα Πολιτισμού 2022 της Περιφέρειας, ήταν αφιερωμένη σε δύο κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς, τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό του και στον θετράνθρωπο Ιάκωβο Καμπανέλη για τα 100 χρόνια από την γέννησή του.
Μάλιστα με την εμπνευσμένη καλλιτεχνική σύμπραξη των δύο σπουδαίων δημιουργών προέκυψε και ο κύκλος τραγουδιών «Η Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν», το ωραιότερο μουσικό έργο για το Ολοκαύτωμα που γράφτηκε ποτέ!
Έτσι, ο Γιάννης Τζουανόπουλος άνοιξε την μεγάλη αυτή καλλιτεχνική βραδιά, διαβάζοντας ένα απόσπασμα από το Μαουτχάουζεν, όπου άρχισαν να σβήνουν ένα- ένα τα φώτα της σκηνής και η Σοφία Βόσσου με την μαγευτική φωνή της ερμήνευσε συγκλονιστικά σε ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό, το «τι ωραία που είναι η αγάπη μου», το ωραιότερο ερωτικό τραγούδι της ελληνικής ποίησης και δισκογραφίας!
Στην συνέχεια ο Γιάννης Τζουανόπουλος καλοσώρισε και ευχαρίστησε τον κόσμο που ανέβηκε στα Μακρίσια στηρίζοντας όπως κάθε χρόνο την Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και ιδιαίτερα τον Αντιπεριερειάρχη Πολιτισμού Νίκο Κοροβέση που ήταν παρών στην εκδήλωση, για την στήριξη και την ένταξη της Γιορτής στο πρόγραμμα Πολιτισμού της Περιφέρειας, όπως τον βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη και τον Αντιδήμαρχο Πύργου κ. Γιάννη Αργυρόπουλο που ήταν επίσης εκεί.
Ο κ. Κοροβέσης με την σειρά του τόνισε ότι η βραδιά αυτή είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Ιούλιο αλλά λόγω των πυρκαγιών αναβλήθηκε και δεν υπήρχε περίπτωση να μην γίνει έστω και τον Σεπτέμβριο μήνα. Δεσμεύτηκε δε, ότι με τον Γιάννη Τζουανόπουλο, θα πορευτούν μαζί και την επόμενη χρονιά και όσες ακόμα χρονιές μπορούν. «Γιάννη Τζουανόπουλε συνεχίζουμε μαζί…»
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ακολούθησε κάλυψε ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής δισκογραφίας και του έντεχνου τραγουδιού, με ένα μεγάλο ρεπερτόριο σε στίχους όχι μόνο του Γιάννη Τζουανόπουλου αλλά όλων των μεγάλων στιχουργών και ποιητών μας που έχουν μελοποιηθεί, όπως και του Κώστα Βίρβου όπου παρούσα ήταν και η κόρη του Μαρία Βίρβου.
Με την φωνή του έντυσαν και απογείωσαν αυτά τα ξεχωριστά αυτά τραγούδια, ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Γιώτα Γιάννα, η Σοφία Βόσσου, η Μαρία Σουλτάτου, η Χριστιάνα Γαλιάτσου και ο Γιώργος Αδαμόπουλος, ενώ όπως πάντα τους τραγουδιστές συνόδεψε ο μοναδικός σολίτστας του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης, καθως και ο ανερχόμενος σολίστας Γιάννη Σταματογιάννης με μια ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών.
Μάλιστα οι δυο σολίστες έπαιξαν με ερμήνευσε ο Μανώλης Καραντίνης το τραγούδι του Τόλη Βοσκόπουλου «Οι Αλυσίδες» ( Στου κόσμου το κελί). Τα τραγούδια που ακούστηκαν όλη τη βραδιά ήταν επιλεγμένα ένα προς ένα, από τραγούδια σε στίχους του Γ. Τζουανόπουλου «Του Πόντου Παναγιά» ( Μαρία Σουλτάτου), ως την «Νεφέλη» ( Σοφία Βόσσου) και το «Ολοκαύτωμα» ( Γιώτα Γιάννα), και βεβαίως πολλά άλλα αγαπημένα μεγάλων δημιουργών. «Αν είναι η αγάπη αμαρτία» ( Σοφία Βόσσου) όπως «το κελί 33», «το «Πεθαίνω για σένα» κ.α από τον Γιώργο Μαργαρίτη που έκλεισε και το εξαιρετικό αυτό πρόγραμμα.