19/09/202216:24

Δήμος Πύργου- Γιάννης Αργυρόπουλος – απάντηση: “Ο γκεμπελίσκος που έχει τσακωθεί με την αλήθεια!”

Ο γκεμπελίσκος που έχει τσακωθεί με την αλήθεια!

 

Ο γνωστός γκεμπελίσκος του Δήμου μας, εμπνεόμενος προφανώς από την παρουσία του στη γιορτή του μίσους και του Εθνικού Διχασμού στο Μελιγαλά, «ξαναχτύπησε» με ένα νέο “πολυστόχαστο πόνημα”. Όπως πάντα, με ψεύδη, συκοφαντίες και πλήρη άγνοια της πραγματικής διάστασης των γεγονότων.

Η παραπληροφόρηση εκ μέρους του όσον αφορά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών για τα τέλη ύψους 700.000 ευρώ που οφείλει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας προς το Δήμο Πύργου από τη χρήση του δεματοποιητή απορριμμάτων, είναι προϊόν της εμπάθειας αλλά και της ασχετοσύνης του.

Επί της ουσίας λοιπόν:

1) Η είσπραξη των τελών δεν μπορεί να γίνει από κανέναν αντιδήμαρχο. Είναι αντικείμενο και έργο των συναρμόδιων Υπηρεσιών (Τεχνική, Καθαριότητας, Οικονομική).

2) Για να εισπραχθούν τα αναλογούντα τέλη πρέπει να έχουν προηγηθεί όλες οι νόμιμες ενέργειες και διαδικασίες από τα συλλογικά όργανα (Δημοτικό Συμβούλιο – Οικονομική Επιτροπή).

3) Εν προκειμένω, επί των ημερών μου η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου εξέδωσε, μετά από βεβαίωση της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας, τιμολόγιο το οποίο επιδόθηκε στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την αποπληρωμή των τελών που αντιστοιχούσαν στις ποσότητες απορριμμάτων που είχαν βεβαιωθεί.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με τη σειρά του εξέδωσε το σχετικό ένταλμα πληρωμής, το οποίο όμως ακυρώθηκε με πράξη του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου διότι δεν είχε εγκριθεί η παράταση της Προγραμματικής Σύμβασης των δυο Δήμων από τα Δημοτικά Συμβούλια τους. Αυτό ήταν προφανώς ευθύνη άλλων και όχι δική μου. Ο γνωστός γκεμπελίσκος, αν είχε ρωτήσει τον δικηγόρο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που τυγχάνει να είναι και Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου (άραγε ο συγκεκριμένος νομικός ποιού Δήμου τα συμφέροντα υπηρετεί; ), θα είχε ενημερωθεί για το θέμα.

Βεβαίως το μόνο που δεν τον ενδιαφέρει είναι η αλήθεια…

Δελτίο Τύπου

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα