04/10/202216:21

Δήμος Πύργου: “Δεν περιγράφεται η εμπάθεια και η πολιτική ανεπάρκεια τους” – Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Οι συκοφάντες οφείλουν να ζητήσουν δημόσια συγνώμη»

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

 

“Δεν περιγράφεται η εμπάθεια και η πολιτική ανεπάρκεια τους”

  • Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Οι συκοφάντες οφείλουν να ζητήσουν δημόσια συγνώμη»

–  «Επικαλούμενοι ανώνυμα τηλεφωνήματα στοχοποιούν το Δημαρχείο»

Με επιστολή του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος ζητά την παρέμβαση της δικαιοσύνης με αφορμή τις υβριστικές και συκοφαντικές, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, δηλώσεις των κ.κ. Στάθη Καννή και Διονύση Μπέλτσου κατά του ιδίου και του Δημαρχείου γενικότερα.  Η εν λόγω επιστολή θα κοινοποιηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών και στον Άρειο Πάγο.

Για το θέμα μίλησε ο κ. Αντωνακόπουλος σε Συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης (4/10) παραθέτοντας στοιχεία, διαψεύδοντας με επιχειρήματα μια σειρά δημοσιευμάτων και τοποθετήσεων της αντιπολίτευσης.

«Στον τόπο μας, ένα μέρος της αντιπολίτευσης με μια μανία ακατανόητη επιδίδεται σε εργολαβία συκοφάντησης, διασπορά ψεύδους, υπονόμευσης του έργου της Δημοτικής Αρχής με μια στρατηγική «θα συκοφαντήσουμε τα πρόσωπα, τις διαδικασίες, θα προσπαθούμε να μπλοκάρουμε τα έργα για να μην γίνει τίποτα». Αυτό ποιον θίγει; Ασφαλώς τον πολίτη. Προσπαθούν να καταστρέψουν  τον πολιτικό χρόνο και μια ολόκληρη θητεία. Επειδή αυτό απέτυχαν να το κάνουν, τους έμεινε μόνο το πεδίο της συκοφαντίας και της λάσπης. Προσπαθούν να στρέψουν το ενδιαφέρον του κόσμου σε άλλα θέματα και όχι τα βασικά κοινωνικά . Να κάνουν τα μικρά τεράστια, σε μια ηθικολογία εντελώς υποκριτική και να διχάσουν τον κόσμο πάνω σε ανύπαρκτα θέματα» δηλώνει ο κ. Αντωνακόπουλος.

 

«Κάθε λέξη τους κι ένα ψέμα, κάθε πρόταση και μια συκοφαντία»

 

Αφορμή του ξεσπάσματος του Δημάρχου Πύργου στάθηκαν πρόσφατες δηλώσεις που έχουν αναπαραχθεί από μέρος του ηλεκτρονικού Τύπου με τον κ. Μπέλτσο να δηλώνει ότι στο Δημαρχείο Πύργου παρατηρούνται «φαινόμενα μου θυμίζουν Κολομβία…με ανώνυμα τηλέφωνα απειλούν τον κόσμο…» και τον κ. Καννή να κάνει λόγο για «μηχανισμό εκφοβισμού και σκοταδισμού που έχει απλωθεί μέσα και γύρω από το δημαρχείο της πόλης μας».

Ο Δήμαρχος Πύργου απαντώντας σ’ αυτές τις δηλώσεις ανέφερε: «Τα πράγματα έχουν φτάσει σε εντελώς άρρωστης φαντασίας επιπέδου. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους φαινόμενα. Καταγγέλλουν ανώνυμα τηλεφωνήματα….Και πώς γνωρίζουν ότι είναι από το Δημαρχείο τα τηλέφωνα αφού είναι ανώνυμα;  Η εμπάθειά τους τους οδηγεί να γίνονται παράλογοι. Σήμερα στέλνω τα αποκόμματα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας και θα τα κοινοποιήσω στον Εισαγγελέα Εφετών και στον Άρειο Πάγο.

Γράφουν ότι το δημαρχείο θυμίζει Κολομβία! Έχουμε δηλαδή τρομοκρατική οργάνωση; Εμφανίζονται και θιγμένοι όταν δεν υπάρχουν λέξεις να τους περιγράψεις. Ο κ. Καννής είναι ψεύτης και συκοφάντης. Κάθε τους λέξη είναι ψέμα, κάθε πρότασή τους είναι συκοφαντία. Το άρρωστο και απελπισμένο μυαλό τους, τους οδηγεί σε τέτοιες παρεκτροπές.

Τους προκαλώ να διαψεύσουν ότι είπαν αυτά τα πράγματα. Πρέπει να ανακαλέσουν άμεσα και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη διότι θα μπούνε σε πολύ άσχημη περιπέτεια. Όποιος κάνει επικοινωνιακή απάτη λέγεται απατεώνας. Δεν έχει όρια η πολιτική τους ανηθικότητα. Η εμπάθειά τους είναι αχαλίνωτη και επικίνδυνη».

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

«Η εμπάθειά τους τους οδηγεί να γίνονται παράλογοι»

 

Κι ακόμα τόνισε:

Αφού δεν μπορούν να σταθούν στην πραγματικότητα των έργων και των πολιτικών δράσεων του Δήμου Πύργου, καταβάλουν απέλπιδες προσπάθειες μεταφοράς του ΔΙΑΛΟΓΟΥ στο μόνο γήπεδο που χρόνια τώρα παίζουν: στο λασπωμένο γήπεδο των προσωπικών επιθέσεων.

Παραθέτω λοιπόν προκλητικές, ψευδείς και ποινικά κολάσιμες δηλώσεις του νομικού κ. Καννή. Αν ανατρέξετε άλλωστε στις ανακοινώσεις του και στις καταχωρήσεις στη σελίδα του στο “Social Media” Facebook, διαβάζεται πολλά και διάφορα.

Έχω κάνει έως τώρα πολλές εκπτώσεις ακούγοντας τον αισχρό βόρβορο που εκτοξεύεται εναντίον μου από τον κ. Καννή σε προσωπικό επίπεδο.

Παραθέτω ενδεικτικά και αποσπασματικά από δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Καννή:

  • 15/9/22 – “Ο δήμαρχος Πύργου αναθέτει τον ηλεκτροφωτισμό σε ιδιώτες και εκχωρεί τα δημοτικά τέλη για 12 χρόνια ερήμην των πολιτών”

Δέκα ψέματα κακουργηματικού χαρακτήρα μέσα σε δυο σειρές! Καταρχήν, δεν αναθέτει ο δήμαρχος Πύργου αλλά η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, δηλαδή συλλογικό όργανο αιρετών που με βάση τον ισχύοντα νόμο του κράτους έχει συγκεκριμένες και διευρυμένες αρμοδιότητες. Έπειτα, δεν γίνεται ανάθεση. Γίνεται διεθνής ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός. Κι από εκεί κάποια εταιρεία θα πάρει το έργο για εκτέλεση. Ο όρος «ιδιωτικός τομέας» είναι συλλήβδην …αμαρτωλός για τον κ. Καννή; Όλοι είναι κλέφτες κι απατεώνες γι’ αυτόν; Θέλει τεχνηέντως να ερεθίσει ένα φαντασιακό διαφθοράς με τη γενική αναφορά σε ιδιώτες. Ούτε βέβαια υπάρχει εκχώρηση τελών. Αυτό που υπάρχει είναι εξοικονόμηση χρήματος κι ο ανάδοχος καλείται να υλοποιήσει την επένδυση με ίδια κεφάλαια και θα αποπληρώνεται τμηματικά σε βάθος 12ετίας, λαμβάνοντας ένα μέρος της επιτευχθείσας εξοικονόμησης ενέργειας.

  • 12/8/22 –  “Τα ερωτήματα μας για το έργο του 1.400.000 ευρώ παίρνουν τις απαντήσεις τους”

Έχω κουραστεί κι έχω κουράσει να εξηγώ συνέχεια ότι οι ανοησίες και τα φληναφήματα γύρω από αυτό το θέμα, πήραν περίτρανες και ξεκάθαρες απαντήσεις. Ακόμα κι οι αρχικές λανθασμένες αποφάσεις του Δ/τη Αποκεντρωμένης και της Επιτροπής άρθρου 152 ακυρώθηκαν αμετάκλητα από το Διοικητικό Εφετείο Πατρών, ενώ έχει προηγηθεί σχετικά και η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου κι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όλα τα εκτρώματα της όποιας νομικής σκέψης τους, καταρρίφθηκαν.

  • 13/7/22 –  Δήμος Πύργου: “Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας”

Δηλαδή υπάρχει σήψη κατά τον κ. Καννή. Χωρίς να αποδεικνύει τίποτα. Μια βαριά λέξη που έτσι εκτοξεύεται κι αυτή.  Προχώρησα στην αντικατάσταση ενός αντιδημάρχου κι έγιναν κάποιες αλλαγές, κι αυτό κατά τον κ. Καννή επιφέρει αυτό τον χαρακτηρισμό…

  • 7/7/22 – “Το Νοσοκομείο Πύργου ερημοποιείται”

Ο κ. Καννής δεν ήρθε καν στην ευρύτατη σύσκεψη των φορέων για το θέμα του Νοσοκομείου. Έστειλε εκπρόσωπο τον κ. Θεοδώρου. Στη  σύσκεψη των επικεφαλής παρατάξεων για τις Πανεπιστημιακές Σχολές, πάλι δεν ήρθε ο κ. Καννής κι έστειλε εκπρόσωπο τον κ. Θεοδώρου. Ο μέγιστος κ. Καννής αποφεύγει να έρχεται στις συσκέψεις αλλά κατά τα λοιπά κόπτεται για τα ζητήματα… Στις δε συγκεντρώσεις για τα θέματα επίσης δεν έρχεται.

  • 30/6/22  –  “Για τη διάλυση της εργολαβίας του Επαρχείου υπεύθυνη είναι η διάλυση του Δήμου Πύργου”

Πρώτο απ’ όλα δεν έχει γίνει διάλυση εργολαβίας, έχει γίνει αίτηση για διάλυση. Χαιρεκακία κι εμπάθεια να διαδοθεί το ψέμα, για να προωθήσει τη δική του πολιτική φιλοδοξία σε βάρος της πόλης. Να γίνει μια καταστροφή και αυτός να πατήσει πάνω στην καταστροφή. Από κει και πέρα, η αιτία που παντού σε όλη τη χώρα οι ανάλογες εργολαβίες δεν προχωράνε είναι η πολύ μεγάλη αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, των καυσίμων και της ενέργειας. Δεν είναι βέβαια τοπικό αυτό το φαινόμενο. Συστηματικό ψέμα, διαστρέβλωση και χαιρεκακία λοιπόν. Ενώ σε ότι αφορά την ειδικότερη εξέλιξη για το έργο, υπάρχει εκκρεμότητα και δικαστικά για το αίτημα κι είναι σε εξέλιξη μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως χρηματοδότης του έργου.

  • 20/5/22 “Δήμος Πύργου: Βολεύουν συγγενείς και ημετέρους και το βαφτίζουν κοινωνική πολιτική”

Άλλη συκοφαντία και ψέμα. Η αναφορά είναι για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για μακροχρόνια ανέργους 55 – 67 ετών, που εμείς υποδεικνύουμε ειδικότητες κι ο ΟΑΕΔ προτείνει ανέργους που έχουν τις προδιαγραφές. Είναι όλοι τους μακροχρόνια άνεργοι κι εμείς αξιοποιούμε το πρόγραμμα και παίρνουμε κάποιους – στην προκειμένη περίπτωση 70 – για χρονικό διάστημα. Αυτούς που κατακρίνουν δεν τους ενδιαφέρει αυτό αλλά μόνο υποδαυλίζουν ατομισμό «άλλους πήραν, εσένα σε πήραν;», λες και μπορεί ο Δήμος να πάρει περισσότερους ή χωρίς προδιαγραφές του προγράμματος.  Έχουμε πάρει άτομα μέσα από την Κοινωφελή Εργασία, που κι αυτό είναι πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, κι ακόμα 8 άτομα ΑΜΕΑ καθώς και για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας. Όλοι από τον Πύργο, όλοι άνεργοι, καθώς και με προδιαγραφές κοινωνικών κριτηρίων π.χ. πολύτεκνοι ή από μονογονεικές οικογένειες κ.τ.λ.

  • 12/5/22 –  “Παιδικοί σταθμοί Πύργου: Τα ψεύδη συνεχίζονται”

Για θέμα που αυτοί που διαμαρτύρονται δεν είναι γονείς. Εμείς βρήκαμε τρόπο, επισκευάσαμε τα υπάρχοντα κτίρια, ενώ ξέρουν όλοι ότι δεν υπάρχει οικόπεδο στον Πύργο. Έχουμε ζητήσει τόσες φορές, δεν βρέθηκε, και δεν συνεχίζουμε πλέον το παραμύθι όλο να ζητάμε. Πόσο υποκριτικά σκέφτονται, αποδεικνύεται κι από αυτό.

  • 10/3/22 –  “Τα έργα σταματούν κι ο δήμαρχος γυρνάει στα πρωινάδικα”

Ποια έργα σταμάτησαν; Το αντίθετο, γίνονται όλο και περισσότερα. Είναι ασύλληπτο το θράσος, η μανία και το ψέμα.

  • 29/9/21 –  “Ξεσκεπάζοντας τον δήμαρχο”

Με αναφορά σε ΚΟΙΝΣΕΠ. Άλλη πομφόλυγα αυτή. Πήραν κι απάντηση από την Αποκεντρωμένη πως αυτά που επικαλούνταν δεν έστεκαν και νομικά, γιατί υπήρχε νεότερος νόμος κι αυτοί επικαλούνταν παλιότερο νόμο! Πήγαν και σε αυτό να οικοδομήσουν μια θεωρία για μεγάλη …απάτη. Χωρίς να έχει αντιληφθεί πως οι εκδηλώσεις γίνονται κατά κόρον μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ, όπως οι καλοκαιρινές ή και η πιο πρόσφατη της ημερίδας για τη Μικρασιατική Καταστροφή που έγινε στην πόλη μας.

  • 29/9/21 – “Καλή θητεία κ. Φραγκαντώνη…”

Πετάγοντας δηλητήριο και συκοφαντία «ελπίζουμε να έχουν αναιρεθεί οι βαρύτατες ύβρεις και κατηγορίες που μέχρι σήμερα εκτόξευε ο ένας εναντίον του άλλου», ενώ ποτέ δεν έχω ούτε εγώ ούτε ο κ. Φραγκαντώνης αναφερθεί ο ένας για τον άλλο με τίποτα τέτοιο! Αυτός εκεί, να πετάξει δηλητήριο από το πουθενά!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

«Χαρακτηριστικά παραδείγματα υποκρισίας και διπροσωπίας»

 

Δείτε και άκρως χαρακτηριστικά παραδείγματα υποκρισίας και διπροσωπίας, μέσα από πόλεμο στην πόλη τους.

*  Αμετάκλητα από το Εφετείο Πατρών καταλογίστηκαν υπέρ του Δήμου Πύργου 650.000 ευρώ που δεν είχε πληρώσει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας για τη χρήση του δεματοποιητή στο Ποτόκι. Από την εποχή που ο κ. Καννής ήταν κορυφαίος παράγοντας του Δήμου. Κι είχαν κάνει παράτυπη διαδικασία προγραμματικής σύμβασης γιατί αυτή δεν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, του οποίου ο κ. Καννής προέδρευε. Ενώ δικηγόρος υπεράσπισης του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας στην υπόθεση αυτή ήταν ο κ. Νίκος Θεοδώρου.

*  Με άλλη δικαστική απόφαση, επίσης στο Εφετείο, δικαιώθηκε ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ερύμανθος με 300.000 ευρώ που δεν είχε πληρώσει ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας. Την ώρα που στον Πύργο πληρώναμε το τέλος Ερυμάνθου, που εμείς το καταργήσαμε. Δικηγόρος υπεράσπισης του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας και στην υπόθεση αυτή ήταν ο κ. Νίκος Θεοδώρου.

* Στις 7/5/2020 γράφει ο κ. Καννής πως: «Την ώρα που ο Δήμαρχος Πύργου δίνει συνεντεύξεις βρίζοντας τους πάντες (κόμματα, υπουργούς, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, δημάρχους, φορείς, υπαλλήλους, εργαζόμενους πολίτες)» – οι επαφές και η διεκδίκηση είναι δηλαδή …ύβρεις κατά τον κ. Καννή, «κάποιοι δήμαρχοι δουλεύουν αθόρυβα για το καλό των δημοτών τους». Και παραθέτει τον Δήμο  Πειραιά που «Προχωρά στον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού σε όλη την πόλη. Ξεκινά η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων του Πειραιά, στο σύνολο της γεωγραφικής έκτασης του Δήμου, με «έξυπνα» τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά, σύγχρονης τεχνολογίας και υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου LED. Το έργο περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας «έξυπνης» τηλε-διαχείρισης του δημοτικού φωτισμού. Με την υλοποίηση του έργου ο Δήμος Πειραιά, θα πετύχει εξοικονόμηση ενέργειας πάνω από 75%, θα εξοικονομήσει πόρους και κυρίως θα αποκαταστήσει τα επίπεδα φωτισμού στην πόλη, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε η Ένωση Εταιρειών ΟΤΕ – GlobiLED. Το συγκεκριμένο έργο ακολουθεί τα επιτυχημένα ευρωπαϊκά πρότυπα ενεργειακών συμβάσεων ΣΕΑ/ΣΔΙΤ, όπου ο ανάδοχος καλείται να υλοποιήσει την επένδυση με ίδια κεφάλαια και θα αποπληρώνεται τμηματικά σε βάθος 12ετίας, λαμβάνοντας ένα μέρος της επιτευχθείσας εξοικονόμησης ενέργειας. Παράλληλα, ο ανάδοχος θα είναι υπόχρεος για την 12ετή συντήρηση του δικτύου οδικού φωτισμού».

Αυτό δηλαδή που ο ίδιος κατακρίνει σήμερα! Εμείς βέβαια μέσω των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου ήδη το προωθούσαμε από τότε, αλλά εκείνος δεν ήξερε γιατί δεν ενδιαφερόταν και δεν παρακολουθούσε την πορεία των θεμάτων, μόνο να λέει τα δικά του ήξερε και ξέρει. Και σήμερα ο επαγγελματίας αρνητής μας κατακρίνει γιατί το προχωράμε! Εκφράζει διαφωνίες και σκορπά λοιπόν συκοφαντίες για το μεγάλο έργο ηλεκτροφωτισμού και εξοικονόμησης ενέργειας με χρήση LED που ξεκινάει στο Δήμο μας».

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα