28/10/202209:10

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Με μεγάλη συμμετοχή οι εκδηλώσεις για το «ΟΧΙ» (Photos)

Κορυφώνεται ανήμερα της εθνικής επετείου, ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Με ευρεία συμμετοχή μαθητών, τοπικών φορέων και πολιτών, ξεκίνησαν την παραμονή της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Κρέστενα, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του «ΟΧΙ», οι οποίες κορυφώνονται ανήμερα της εορτής με την παρέλαση των σχολείων, που θα γίνει στο κέντρο της έδρας του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Φέτος μετά από τα δύο προηγούμενα έτη της πανδημίας, υπήρξε σημαντική προσέλευση στις τιμητικές εκδηλώσεις στο Μνημείο Ηρώων Κρεστένων, με τη λήψη ωστόσο αναγκαίων μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

KRESTENA2 1

Αρχικά τελέστηκε δοξολογία μπροστά από το Μνημείο των Ηρώων κι εν συνεχεία έγινε κατάθεση στεφάνων για την εθνική μας εορτή από το δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκο, τον αντιπεριφερειάρχη Δ.Ε. κ. Δημ. Νικολακόπουλο, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γιώργο Τουρή, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και του πυροσβεστικού κλιμακίου κ. Κώστα Δρακόπουλο, τον διοικητή του Α.Τ. Κρεστένων κ. Σωτ. Πιτσινή, τη διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Αριστέα Παπαδοπούλου, καθώς και εκπροσώπους των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι απαγγελίες επίκαιρων ποιημάτων για το «ΟΧΙ» από τους μικρούς μαθητές, που χειροκροτήθηκαν θερμά από όλους τους παρευρισκόμενους.

Οι εκδηλώσεις κατά την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου ολοκληρώθηκαν με την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.

Το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου 2022 έγινε επετειακή εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Κρεστένων με κεντρική ομιλήτρια την π. Γυμνασιάρχη Κρεστένων κα Μωραΐτου – Ζαφειροπούλου Ρούσσα και θέμα «Το έπος του 1940».

KRESTENA 1

Ανήμερα της εθνικής μας εορτής εξάλλου, μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κρεστένων κ. Δημήτριο Μπατζάκα, ενώ στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί παρέλαση από τμήματα Μαθητών των Σχολικών Μονάδων προ των Αρχών και του Λαού της πόλης επί της οδού Ξενοφώντος Κρεστένων.

Νωρίτερα

Τελετάρχης στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, ορίστηκε ο υπάλληλος του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων κ. Διονύσιος Παπαφωτόπουλος.

Ανάλογες εκδηλώσεις με την κατάθεση στεφάνων, απαγγελία ποιημάτων, καθώς και παρέλαση προγραμματίστηκαν και στις υπόλοιπες δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα