12/02/202015:15

1η Αποκριά-Πύργος 2020! – Έναρξη την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου – Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή στην πόλη- Δείτε όλο το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τρεις εβδομάδες με Onirama, Apurimac, Passepartout, Χρήστο Παπαδόπουλο κα.

1η Αποκριά 2020 στον Πύργο-Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη γιορτή στην πόλη

Εκεί που το κέφι συναντά την παράδοση

Με Onirama, Apurimac, Passepartout, Χρήστο Παπαδόπουλο και πλήθος πολιτιστικών και χορευτικών συλλόγων να δίνουν το δικό τους στίγμα ένα είναι σίγουρο: η πρώτη Αποκριά στον Πύργο μπαίνει δυναμικά στη ζωή των κατοίκων και έρχεται να ξεσηκώσει, να ψυχαγωγήσει-ακόμη και να διδάξει-αλλά πάνω απ’ όλα να γίνει ένας εορταστικός θεσμός όπου η παράδοση και ο σύγχρονος ρυθμός παντρεύονται και συνυπάρχουν αρμονικά!

Λίγες μόλις ημέρες απέμειναν μέχρι την έναρξη των Αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Πύργου με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΠ και ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ. Το ερχόμενο Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της θεατρικής ομάδας του 1ου γυμνασίου Πύργου σε ρόλο τελάληλων θα περάσουν απ’ όλες τις γειτονιές της πόλης και θα διαλαλήσουν την έναρξη της Αποκριάς. Με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση αλλά και το βλέμμα πάντα στραμμένο στην κοινωνία που επιθυμεί να αποτάξει από πάνω της το “γκρίζο”, η δημοτική αρχή έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα που θα αναδείξει την χαμένη γοητεία της πόλης και το αστείρευτο κέφι των Πυργιωτών!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, κείμενο

Κοινός παρονομαστής όλων των δράσεων είναι η συλλογική προσπάθεια, η συμμετοχή και συνεργασία συλλόγων, πολιτών και φορέων σε ένα πολυποίκιλο “γαϊτανάκι” δράσεων. Βασικός στόχος όλων των παραπάνω η ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων σε συνδυασμό με το “ξαναζωντάνεμα” κάθε σημείου της πόλης. Και πώς θα επιτευχθεί αυτό;          Με παραδοσιακά δρώμενα, μουσική, χορό και τραγούδι που δεν θα περιοριστούν μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά θα σκορπίσουν σε , μέχρι χθες παραμελημένες γειτονιές και δημοτικά διαμερίσματα.   Εκεί που κάποτε ο Πύργος είχε ζωή και το τραγούδι δεν έλειπε από τα χείλη των κατοίκων…

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Πλούσιο πρόγραμμα για τρεις εβδομάδες

Αγαπημένα στη νεολαία-και όχι μόνο-συγκροτήματα, δράσεις για παιδιά που θα μετατρέψουν τις πλατείες σε ένα υπέροχο αποκριάτικο διασκεδαστικό τοπίο, πολυποίκιλα παραδοσιακά δρώμενα, υπαίθρια πάρτι-μασκέ και φυσικά το κορυφαίο γεγονός, η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση είναι ένα άκρως εορταστικό “μείγμα” που ετοίμασαν με μεγάλη υπευθυνότητα και προσοχή τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και οι αρμόδιοι δημοτικοί φορείς.

Με Onirama, Apurimac, Passepartout και Χρήστο Παπαδόπουλο να “ντύνουν” μουσικά τις μέρες που θα ακολουθήσουν, αναμφισβήτητα η καρδιά του κεφιού θα χτυπήσει δυνατά φέτος στον Πύργο. Τοπικά συγκροτήματα, πολιτιστικοί και χορευτικοί σύλλογοι, μαθητικές καλλιτεχνικές ομάδες και οι σχολές χορού της πόλης, στέκονται για άλλη μια φορά αρωγοί στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής.

Κεντρικά σημεία της πόλης στολίζονται με αποκριάτικα θέματα για τη δημιουργία γιορταστικής ατμόσφαιρας, ενώ μουσικές εναρμονισμένες στο  πνεύμα των ημερών θα ηχούν από τα ηχεία.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου

12.00-14.00

“Ακούσατε, ακούσατε….”

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Τα παιδιά της θεατρικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Πύργου σε ρόλο τελάληδων διαλαλούν στις γειτονιές του Πύργου την έναρξη της 1ης Αποκριάς.

 

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

18.00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Έναρξη Αποκριάς με δρώμενα για μικρούς και μεγάλους

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

Ένα άγαλμα-παγώνι περιμένει να το θαυμάσουμε για να “ζωντανέψει” . Ξυλοπόδαροι θα μας κοιτούν από ψηλά και ποδηλάτες θα κάνουν ακροβατικά σε vintage ποδήλατα. Οι Mr και Mrs Bubble θα φτιάξουν με τη βοήθεια μικρών και μεγάλων τις πιο εντυπωσιακές σαπουνόφουσκες, ενώ διάσημοι ακροβάτες δίνουν μια ξεχωριστή παράσταση με ακροβατικά  εδάφους, χορό μουσική και σώου με φωτιές.

Συναυλία PASSEPARTOUT

20.00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Η βραδιά θα κλείσει μουσικά με το αγαπημένο συγκρότημα των Passepartout. Με ήχους  balkan, swing, rock & roll, disco, pop, latin όσο και έντεχνους η ταλαντούχα μπάντα καταφέρνει να μετατρέπει κάθε της εμφάνιση σε ένα ξέφρενο πάρτι.

 

Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου

Η μουσική και οι…ψησταριές έχουν την τιμητική τους στον Πύργο και τα δημοτικά διαμερίσματα. Λαϊκοί ήχοι θα “ξεπηδήσουν” από τα μεγάφωνα της πλατείας, τραγουδιστές θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα στην ανατολική πλευρά της πόλης και τα χωριά, και μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τα παιδιά. Και φυσικά τον πρώτο λόγο έχουν οι….ψησταριές που θα στήσει ο Δήμος και θα προσφέρει καλοψημένα εδέσματα.

Συγκρότημα στα Χαλικιάτικα

12.00

Ζωντανή μουσική  θα “ντύσει” με τα ωραιότερα τραγούδια τα Χαλικιάτικα. Ο Δημήτρης  Μικελόπουλος και ο Χρήστος Πυλαρινός θα “ζωντανέψουν” την ανατολική πλευρά της πόλης και θα παρασύρουν τους κατοίκους σ’ ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι.

“|Πρωταγωνιστές” τα χωριά

Δρώμενα για τα παιδιά θα έχουν οι έδρες και των τριών δημοτικών διαμερισμάτων. Στο Καράτουλα, το Επιτάλιο και το Βούναργο  η ψυχαγωγική ομάδα “konstantin” ετοιμάζει ένα πλούσιο αποκριάτικο  πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους στα δημοτικά σχολεία το πρωί.

 

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

19.00

Το “γαϊτανάκι”πρωτοστατεί!

Χορευτικοί σύλλογοι και μαθητικά συγκροτήματα θα τυλίξουν και θα ξετυλίξουν πάνω από 15 γαϊτανάκια στην κεντρική πλατεία συνοδεία παραδοσιακών τραγουδιών. Δρώμενα με ρίζες από την ελληνική παράδοση θα παρουσιαστούν από τα παιδιά του 1ου και 2ου Γυμνασίου Πύργου και τους συλλόγους: Λύκειο Ελληνίδων, Αρχαία Λέτρινα, Δεξεμενής, Φάρος Κατακόλου ενώ αμέσως μετά όλοι θα πιαστούν χέρι-χέρι και θα  προσκαλέσουν τους πολίτες να “ενωθούν”  σε έναν χορό που θα απλωθεί σε όλη την πλατεία.

 

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

20.00

Ας αρχίσει το πάρτι!

Λάτιν μουσικές και ρυθμοί που ξεσηκώνουν μας προσκαλούν σε ένα υπαίθριο πάρτι-μασκέ στην πλατεία με την αρωγή όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι γνωστοί και αγαπημένοι dj-ραδιοφωνικοί παραγωγοί του VOX 103,3 :Παναγιώτης Μπράμος, Πέτρος Μπεβούδας, Πάνος Καραχάλιος και Βασίλης Αρβανιτόπουλος, επιμελούνται τη μουσική σε ένα πολύωρο πρόγραμμα όπου το κέφι και ο χορός θα περισσεύουν!

Το πάρτι ανοίγουν σχολές χορού του Πύργου που θα παρουσιάσουν μοναδικές ρυθμικές χορογραφίες.

 

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

16.00

H μεγάλη Αποκριάτικη παρέλαση

Η ώρα της μεγάλης Αποκριάτικης παρέλασης έφτασε! Δεκάδες  γκρουπ όλων των ηλικιών θα εμφανιστούν στην πιο διασκεδαστική παρέλαση που διοργανώνεται για πρώτη φορά στον Πύργο. Από παιδάκια 3 ετών, νηπιαγωγείου και μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου μέχρι….αιώνια έφηβους. Φορούν τις στολές τους, τις μάσκες τους και την καλύτερή τους διάθεση για να ξεκινήσουν από τα Χαλικιάτικα, να διασχίσουν την Ερμού και να καταλήξουν στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα.

Στην παρουσίαση της παρέλασης είναι ο Περικλής Πατσούρης και η Ειρήνη Κολιδά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, κουστούμι και κείμενο

Συναυλία ONIRAMA

Το πιο αγαπημένο ελληνικό συγκρότημα με performerτον ανατρεπτικό Θοδωρή Μαραντίνη ετοιμάζει μουσικές εκπλήξεις παρουσιάζοντας αγαπημένες επιτυχίες του καθώς και διασκευές ελληνικών και ξένων τραγουδιών χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές γεμάτες ένταση!

 

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου

12.00  ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

QUILOMBO -Τύμπανα θα ηχήσουν

Βραζιλιάνικοι και αφρικανικοί ρυθμοί θα “πλημμυρίσουν” τους δρόμους της πόλης και θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία. Οι άνθρωποι του Olympia camp  μας συστήνουν τους QUILOMBO. Την εκπληκτική μπάντα κρουστών που απαρτίζεται από ένα πολυπληθές σύνολο ατόμων -με κατώτερο όριο αυτό των δώδεκα ατόμων- που παίζουν ταυτόχρονα διαφορετικά κρουστά και δίνουν ένα εκρηκτικό μουσικό αποτέλεσμα σε Βραζιλιάνικους ρυθμούς (SambaBatucada και SambaReggae).

16.00

Παιδικό πάρτι μασκέ

Το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή ανοίγει και πάλι τις πύλες του για τα παιδιά και προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε ένα μοναδικό αποκριάτικο πάρτι μασκέ με πολλές εκπλήξεις, παιχνίδι από την ψυχαγωγική ομάδα konstantin  και δώρα για τις τρεις καλύτερες μεταμφιέσεις!!!

 

Κυριακή 1 Μαρτίου

Τα δελφινάκια έρχονται από την Αθήνα στον Πύργο.

15.00 έως 20.00

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Για πέντε ώρες η κεντρική πλατεία θα μετατραπεί σε έναν τεράστιο παιδότοπο όπου ανιματέρ θα διασκεδάζουν τα παιδιά, κεράσματα με μαλλί της γριάς, ποπ κορν και σοκολάτες θα υπάρχουν άφθονα, τέσσερα φουσκωτά κάστρα θα στηθούν  στο χώρο και μασκότ Disney θα παίξουν μαζί τους. Και οι εκπλήξει δεν τελειώνουν εδώ….

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, άτομα που χαμογελούν, κείμενο

20.00

Συναυλία APURIMAC

Ένα από τα μακροβιότερα live group  στην Ελλάδα, οι Apurimac– ή αλλιώς «Ο θεός του λόγου» όπως μεταφράζεται στην  ινδιάνικη γλώσσα  Κέτσουα – θα παρουσιάσουν ένα συνδυαστικό πρόγραμμα από μουσική και τραγούδια της δισκογραφίας τους, διασκευές σημαντικών Ελλήνων και ξένων συνθετών και γνωστά κομμάτια απ’ όλη τη μουσική γκάμα της λατινοαμερικάνικης ηπείρου.

 

Κ. Δευτέρα 2 Μαρτίου

12.00

Κούλουμα στο Κατάκολο

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

Με ζωντανή μουσική, παρουσιάσεις χορευτικών συλλόγων, διαγωνισμό χαρταετού και ένα πλούσιο εορταστικό τραπέζι με παραδοσιακά εδέσματα που θα προσφερθούν στους επισκέπτες τα   Κούλουμα στο Κατάκολο ξαναβρίσκουν την παλιά τους αίγλη. Ο αγαπημένος τραγουδιστής Χρήστος Παπαδόπουλος (Τα παιδιά από την Πάτρα) με την ορχήστρα του θα παρουσιάσει ένα τρίωρο λαϊκό ξεφάντωμα με λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα.

Μαγικές εικόνες για τα παιδιά.Ξυλοπόδαροι,ακροβάτες με φωτιές,τεράστιες σαπουνόφουσκες,συναυλία των Πασπαρτού.

Φέτος θα ζήσουμε μια μαγική Αποκριά.

Τσικνοπέμπτη με χορό και τραγούδια στα Χαλικιάτικα.

Ο Μάγος Κονσταντίν θα είναι ταυτόχρονα στο Επιτάλιο,στο Βούναργο και στο Καράτουλα.Γιατί όλα είναι θέμα μαγείας.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα  πάνω από 15 γαιτανάκια στην Κεντρική Πλατεία σε ένα μοναδικό δρώμενο.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ οι σχολές χορού κι ο Vox fm με 4 djs δίνουν τον ρυθμό σε ένα ανοιχτό πάρτι.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 4 το απόγευμα η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση! Δεκάδες γκρουπ,εκατοντάδες στολές,χρώματα,μουσική.Η Ειρήνη Κολλιδά στην παρουσίαση,μαζί της ο Περικλής Πατσούρης,ο dj Γαβριλιάδης και όλοι μαζί φτάνουμε στην Κεντρική Πλατεία γιατί θα μας περιμένουν οι Ονιράμα!

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι  οι Κιλόμπο στους δρόμους του Πύργου με τα κρουστά τους σε βραζιλιάνικους ρυθμούς και το απόγευμα στις 4 ξέφρενο παιδικό πάρτι στο Πάρκο Ξυστρή!

Κυριακή 1 Μαρτίου ένας μεγάλος παιχνιδόκοσμος,ανιματέρ,κάστρα,αποκριάτικα παιχνίδια από την ομάδα Δελφινάκια από τις 3 το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ,μια πλατεία γεμάτη κέφι και χαρά και μετά η τελετή λήξης με τους Απουριμάκ.

Και η Καθαρά Δευτέρα  στο Κατάκολο με  τον Χρήστο Παπαδόπουλο να ξεσηκώνει τον κόσμο σε ένα τρίωρο λαικό γλέντι μαζί με συλλόγους και παραδοσιακά νηστίσιμα!

Φέτος μένουμε στον Πύργο γιατί η Αποκριά είναι η 1Η  και θα είναι μοναδική!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα