22/04/202420:20

1ο Γυμνάσιο Πύργου: Δράσεις από τους μαθητές-τριες με αφορμή την Ημέρα Γης 2024

Οι μαθητές του σχολείου μας με αφορμή την Ημέρα Γης 2024, πραγματοποίησαν δράσεις προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για την προστασία του περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή και τη βιωσιμότητα του πλανήτη. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συντονίζονται κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου για να γιορτάσουν το περιβαλλοντικό κίνημα, με την ονομασία Ημέρας της Γης. Πρόκειται για μια παγκόσμια εκδήλωση που γιορτάζεται συνεχόμενα από το 1970 και έχει ως στόχο να αναδείξει τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το θέμα της Ημέρας της Γης για το 2024, «Ο πλανήτης εναντίον των πλαστικών» εστιάζει στον γνωστό εφιάλτη των πλαστικών που απειλεί άμεσα τόσο τον πλανήτη όσο και την υγεία των πολιτών.

Ιδιαίτερα φέτος, η ημέρα αυτή, αποκτά κομβική σημασία καθώς στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες των ρύπων από τα πλαστικά στην υγεία του ανθρώπου και του πλανήτη. Ο εφιάλτης των μικροπλαστικών ελλοχεύει σήμερα και είναι πιο απειλητικός παρά ποτέ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φετινή απειλή της αφρικανικής σκόνης που, σύμφωνα με τις πρόσφατες αναλύσεις, είναι γεμάτη βλαβερά μικροπλαστικά που εισέρχονται στον οργανισμό μας μέσω της αναπνοής. Φέτος, η θεματική καθίσταται ακόμη πιο επίκαιρη ενόψει μιας ιστορικής συνθήκης του ΟΗΕ για τα πλαστικά, η οποία αναμένεται να συμφωνηθεί μέχρι το τέλος του 2024 με πάνω από 50 χώρες, να ζητούν τον τερματισμό της ρύπανσης από πλαστικά μέχρι το 2040.

1o gumnasio imera gis 2
1o gumnasio imera gis 3

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα