29/05/202420:52

1ο Γυμνάσιο Πύργου: Εκδήλωση-αφιέρωμα στη Ζωρζ Σαρή στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (Photos)


Με μια όμορφη εκδήλωση τίμησαν οι μαθητές της ομάδας φιλαναγνωσίας του 1ου Γυμνασίου Πύργου την πολυβραβευμένη συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας Ζωρζ Σαρή, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Στην εκδήλωση, που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή της το 2023, παρουσιάστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής και του έργου της συγγραφέα και αναγνώστηκαν αποσπάσματα από έργα της. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από οπτικοακουστικό υλικό και από μία μουσικοχορευτική παράσταση, εμπνευσμένη από το πασίγνωστο έργο της συγγραφέα «Το γαϊτανάκι».

Διοργανώτριες της εκδήλωσης ήταν οι υπεύθυνες του προγράμματος «Λογοτεχνικό εργαστήρι», κ. Ελένη Αθανασοπούλου και κ. Βασιλική Σαργέντη, καθώς και οι υπεύθυνες της σχολικής βιβλιοθήκης, κ. Φωτεινή Τσάμη και κ. Αιμιλία Νικολακοπούλου. Ο καθηγητής  Φυσικής Αγωγής του σχολείου, κ. Ιωάννης Γεωργούλιας, επιμελήθηκε «Το γαϊτανάκι», το οποίο πλαισίωσε ευχάριστα το αφιέρωμα στη συγγραφέα. Σημειώνεται επίσης ότι η παρουσίαση βασίστηκε στις εργασίες των μαθητών κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος.

Την εκδήλωση προλόγισε ο διευθυντής του σχολείου κ. Άγγελος Λαμπρόπουλος, καθώς και ο αντιδήμαρχος παιδείας κ. Θεόδωρος Κόρδας, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του. Παρευρέθηκαν επίσης ως εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων η κ. Ρούλα Γιαννοπούλου και η κ. Λαμπρινή Παντή, οι οποίες επιβράβευσαν τις προσπάθειες των παιδιών.

1o gumnasio sari ekd 3
1o gumnasio sari ekd 2
1o gumnasio sari ekd 4
1o gumnasio sari ekd 6
1o gumnasio sari ekd 5

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα