27/10/202321:23

1ο Γυμνάσιο Πύργου: Σχολική γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 (photos)

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Αρχικά, έγινε η ανάγνωση του Πρακτικού του Συλλόγου διδασκόντων για τον ορισμό των σημαιοφόρων και των παραστατών για το σχολικό έτος 2023-2024 και η παράδοση της σημαίας από τον διευθυντή του σχολείου κ. Άγγελο Λαμπρόπουλο. Ακολούθησε η απονομή των αριστείων και βραβείων για την επίδοση των μαθητών/τριών κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν την επετειακή εκδήλωση, όπου μέσα από αναγνώσεις κειμένων, προβολή αρχειακού υλικού, τραγούδια και θεατρικά δρώμενα τέθηκε αδρομερώς το ιστορικό πλαίσιο του ελληνοϊταλικού πολέμου, της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και εν γένει του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, εκτός από την αυτοθυσία και τον ηρωισμό των Ελλήνων αγωνιστών, στις δραματικές συνέπειες της επικράτησης του φασισμού και του ναζισμού, καθώς επίσης και στα δεινά που προκάλεσε ο πόλεμος. Το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν σαφώς αντιπολεμικό, ανθρωπιστικό και αντιφασιστικό.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τη χορευτική ομάδα του σχολείου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Το επετειακό υλικό επιμελήθηκαν οι φιλόλογοι του σχολείου κ. Δημητρουλοπούλου Γεωργία και κ. Σαργέντη Βασιλική. Η δραματοποίηση έγινε από μέλη της θεατρικής ομάδας του σχολείου, με υπεύθυνη την κ. Μάλεση Σοφία, ενώ η προετοιμασία της χορευτικής ομάδας έγινε από τον γυμναστή του σχολείου μας, κ. Γεωργούλια Ιωάννη. 

Ευχαριστούμε τον Διοικητή της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου κ. Κατσιλίδη Παρασκευά για την ευγενική παραχώρηση στρατιωτικών σκευών για τις ανάγκες του θεατρικού δρώμενου του σχολείου μας.

1o gimnasio 28i 4
1o gimnasio 28i 5

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα