02/12/202212:44

Η πολυεπίπεδη γοητεία της Σκιάθου

Η πολυεπίπεδη γοητεία της Σκιάθου

 

Στενά συνδεδεμένη με τον «κοσμοκαλόγερο» Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, τον κορυφαίο Έλληνα διηγηματογράφο που είχε καταγωγή από το νησί, η Σκιάθος περιβάλλεται από τη φήμη ενός τόπου ιερού, κατανυκτικού, διαφορετικού από τους άλλους νησιωτικούς προορισμούς που διακρίνονται για τους έντονους ρυθμούς τους.

Και η αλήθεια είναι πως αυτή η εσωστρέφεια που ενίοτε χαρακτηρίζει το νησί αποτελεί μέρος της γοητείας του. Για παράδειγμα, ο εορτασμός του Πάσχα στο νησί είναι μια βαθιά βιωματική και θρησκευτική εμπειρία που κάθε τουρίστας, είτε Έλληνας είτε ξένος, θα πρέπει να ζήσει μία φορά στη ζωή του. Τόσο η κατάνυξη που επικρατεί τα βράδια της Μεγάλης Εβδομάδας όσο και η αναγέννηση της φύσης που βλέπει κανείς μπροστά στα μάτια του κάθε άνοιξη συνιστούν από κοινού ένα θαύμα ανυπέρβλητο, που δύσκολα εκφράζεται με λέξεις.

Ωστόσο, η εποχή που η Σκιάθος, όπως και όλα τα νησιά μας, δείχνει το πιο γοητευτικό της πρόσωπο είναι βέβαια το καλοκαίρι. Τους θερινούς μήνες γεμίζει από παραθεριστές που θέλουν να περάσουν αξέχαστες διακοπές, να γνωρίσουν τον τόπο και τις ομορφιές του, να ζήσουν στιγμές νυχτερινής διασκέδασης και να ανανεωθούν αναπαυόμενοι στα πολυτελή ξενοδοχεία της.

Τα τελευταία χρόνια η Σκιάθος έχει αναβαθμιστεί πάρα πολύ στον τομέα των ξενοδοχείων και της ενδιαίτησης. Πολλά από τα καταλύματά της είναι πολυάστερα και πολυτελή, προσφέρουν πλήθος υπηρεσιών στους επισκέπτες τους και είναι πλήρως ανταγωνιστικά έναντι των μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων της Μεσογείου. Εκτός όμως από τις μεγάλες μονάδες, υπάρχουν και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια ή στούντιο που παρέχουν αξιοπρεπή διαμονή σε οικονομικές τιμές και τα προτιμούν οι νεότεροι σε ηλικία και οι φοιτητές. Η δυναμικότητα του νησιού σε κλίνες είναι εξαιρετικά μεγάλη και οι ανάγκες των τουριστών μπορούν να καλυφθούν οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, ακόμα και στη… διακεκαυμένη ζώνη του Δεκαπενταύγουστου.

Για όσους το καλοκαίρι σημαίνει μπάνιο και παιχνίδι, η νότια ακτογραμμή της Σκιάθου θα γίνει η πρώτη τους επιλογή, αφού είναι διανθισμένη από υπέροχες παραλίες, με κορυφαία όλων τις πασίγνωστες Κουκουναριές. Ξεκινώντας κανείς από την πόλη της Σκιάθου και μέχρι να φτάσει στις Κουκουναριές, συναντά πλήθος παραλιών, όπως η Μεγάλη Άμμος, ο Βρωμόλιμνος, η Καναπίτσα, ο Τρούλος, τα Μάραθα και πολλές άλλες ακόμη, όλες τους πνιγμένες στο πράσινο. Η μόνη παραλία που φαίνεται να κάνει… αντιπολίτευση και να τραβάει μοναχικό δρόμο είναι τα Λαλάρια στο βόρειο τμήμα του νησιού, με τα πάλλευκα και γυαλιστερά βότσαλα, που όμως προσεγγίζονται μόνο από θαλάσσης.

Ένας άλλος τομέας που έχει επίσης γνωρίσει αλματώδη ανάπτυξη στη Σκιάθο είναι η νυχτερινή διασκέδαση, αφού τα στέκια της καλύπτουν όλα τα γούστα και ανταγωνίζονται στα ίσια τη ζωηρή νυχτερινή ζωή που υπάρχει στα μεγαλύτερα κυκλαδονήσια. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στα μπαράκια  και τα restaurants της Σκιάθου που βρίσκονται στο Παλιό Λιμάνι, για όσους θέλουν πιο χαλαρούς και ρομαντικούς ρυθμούς, απολαμβάνοντας το ποτό τους στα γραφικά πεζούλια με τις μαξιλάρες, αλλά και στην αγορά της Σκιάθου. Είναι κρίμα να φύγετε από το νησί χωρίς να αγοράσετε τοπικά προϊόντα, όπως γαλακτοκομικά και μέλι, ή καλαίσθητα ρούχα, αξεσουάρ και σουβενίρ από την κεντρική αγορά της οδού Παπαδιαμάντη.

Ακόμα και αν εσείς δεν χρειάζεστε κάτι, μπορείτε να επιλέξετε ένα δώρο ή αναμνηστικό για τους φίλους σας, προτείνοντάς τους με αυτόν τον τρόπο το μαγευτικό νησί της Σκιάθου για τις επόμενες διακοπές τους.

Πηγή Πληροφοριών: https://skiathosmystery.com

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα