06/12/202216:09

25ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας: Masterclass από τον βετεράνο διευθυντή φωτογραφίας Νίκο Καβουκίδη- Ο παιδικός κινηματογράφος στην Αμαλιάδα τη δεκαετία του 1930, στο Cine Cinema

25ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου
Masterclass από τον βετεράνο διευθυντή φωτογραφίας Νίκο Καβουκίδη
Ο παιδικός κινηματογράφος στην Αμαλιάδα τη δεκαετία του 1930, στο Cine Cinema

Ο βετεράνος διευθυντής φωτογραφίας Νίκος Καβουκίδης, επιστρέφει στον Πύργο και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους για ένα μοναδικό μάθημα κινηματογράφου. Αύριο Τετάρτη, στις 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε Ηλείας, θα αναλύσει τα μυστικά του φωτισμού και οι τεχνικές της κάμερας στον κινηματογράφο, σε ένα masterclass αρκετά διαφορετικό από όσα έχουν προηγηθεί και θα έχει τη μορφή εργαστηρίου. Έχοντας αφιερώσει τα τελευταία χρόνια όλες του τις προσπάθειες στη μεταλαμπάδευση των πολύτιμων γνώσεών του στους νέους, έχει αναπτύξει στενούς και δημιουργικούς δεσμούς με το Φεστιβάλ Ολυμπίας.

Μέσα από το βραβείο «Νίκος Καβουκίδης» της Camera Zizanio πολλές ομάδες μαθητών υποστηρίχθηκαν για να δημιουργήσουν ταινίες με επαγγελματικές προδιαγραφές. Στο φετινό masterclass νέοι, με την καθοδήγησή του, θα δουλέψουν πάνω στο φωτισμό διαφόρων σκηνών αλλά και στη χρήση της κάμερας που τις κινηματογραφεί. Το αποτέλεσμα της λήψης θα εμφανίζεται στη μεγάλη οθόνη για να μπορούν να παρακολουθούν όλοι οι συμμετέχοντες. Εξάλλου, ο Νίκος Καβουκίδης θα επισκεφθεί το Λύκειο Βουνάργου και το 3ο Λύκειο του Πύργου, την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίστοιχα, και θα μιλήσει με τα παιδιά για ιστορίες γύρω από τον Ελληνικό Κινηματογράφο, στον οποίο έχει θητεύσει επί 70 χρόνια.


Εξάλλου αύριο Τετάρτη, στις 20:00, στο Cine Cinema στην Αμαλιάδα, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων του Μουσείου Μπελογιάννη, η ερευνήτρια της τοπικής ιστορίας, Πουλχερία Γεωργοπούλου θα μιλήσει με θέμα «Γυναικείο Κίνημα και παιδικός κινηματογράφος» σε μια εκδήλωση για τον παιδικό κινηματογράφο στην Αμαλιάδα τη δεκαετία του 1930. Η κα. Γεωργοπούλου θα μιλήσει για τις επιρροές και ανάπτυξη του φαινομένου στην Αμαλιάδα του Μεσοπολέμου, την περίπτωση της Μαρίκας Μπότση – Τσαπαλίρα και του Νίκου Μπελογιάννη.
Θα ακολουθήσει η προβολή της κλασικής ουγγρικής αντιπολεμικής ταινίας “Κάποτε στην Ευρώπη” του Radvanyi Geza, Hungary, 1948.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα