08/10/202019:05

Νικόλαος Διαμαντόπουλος: 2010-2020- Δέκα χρόνια χωρίς τον Αναστάσιο Τσώτα. Τον πρωτοπόρο της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ηλεία. Τον άνθρωπο, τον επιστήμονα, τον οικογενειάρχη, τον φίλο, τον καναλάρχη!

2010-2020. Δέκα χρόνια χωρίς τον Αναστάσιο Τσώτα. Τον πρωτοπόρο της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ηλεία. Τον άνθρωπο, τον επιστήμονα, τον οικογενειάρχη, τον φίλο, τον καναλάρχη!

Ο Αναστάσιος Τσώτας, ο αγαπητός σε όλους Τάσος, καταγόταν από την ορεινή Ναυπακτία, την οποία και υπεραγαπούσε. Ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά του… Ότι δηλαδή, δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες του. Αφού σπούδασε, κατόπιν δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά ως ιατρός – ορθοπεδικός στην Ηλεία, όπου είχαν διπλανά ιατρεία με τη σύζυγό του, ιατρό-μικροβιολόγο κα Γεωργία Τράγκα – Τσώτα, σε κεντρικό σημείο του Πύργου. Μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο Γεωργία, απέκτησαν δυο παιδιά, τον Βασίλη και την Μαρία – Αθανασία δημιουργώντας μια εξαίρετη οικογένεια με ήθος και αξίες.

Η αγάπη του για την Τηλεόραση και τα Μέσα Ενημέρωσης, ήταν έντονη, το ίδιο και η σχετική ενασχόλησή του, με τελευταίο (τηλεοπτικό) σταθμό αυτής της δραστηριότητάς του, το κανάλι COSMOS, το οποίο μετά από τον θάνατο του Τάσου Τσώτα, ουσιαστικά είχε χάσει το «είναι» του. Ο Τάσος Τσώτας υπηρέτησε τ’ όραμα για τα Μέσα που θα αφουγκράζονται τις ανθρώπινες ανάγκες και τις κοινωνικές προτεραιότητες, για μια τηλεόραση ανοιχτή, με πλουραλιστική κατάθεση των απόψεων, δίπλα στον πολίτη και κοντά στην κοινωνία.

Απλός, ανθρώπινος, ταπεινός, προσηνής, ωραίος τύπος ο αείμνηστος μα όχι λησμονημένος Τάσος Τσώτας. Άνθρωπος της αφανούς προσφοράς ενώ συμμετείχε και στην «Ανθρώπινη Αλληλεγγύη». Ο Πρόεδρος του Cosmos TV, έφυγε από τη ζωή, το Φθινόπωρο του 2010, σε ηλικία 63 ετών κι ενώ αντιμετώπισε με σθένος την επάρατη νόσο.

Γιατρέ με δυσκολία μού βγαίνουν αυτές οι γραμμές, ακόμη και σήμερα, δέκα χρόνια μετά… Συγκινούμαι τις ώρες που τις γράφω. Και σ’ ευχαριστώ και προσωπικά, για την εμπιστοσύνη που ‘χες δείξει εξ αρχής και μάλιστα από πρωτοετή φοιτητή, ακόμη και για τις προτροπές σου να εμπλακώ περαιτέρω τόσο με τα τηλεοπτικά προγράμματα όσο και με τα κοινά της Αμαλιάδας, ενώ είναι ξεχωριστή τιμή για ‘μένα και η ανθρώπινη σχέση που καλλιεργήσαμε στην πορεία του χρόνου. Και πραγματικά, νομίζω ότι κάποιες φορές, αυτά τα δέκα χρόνια, θα ‘χαμε να πούμε πολλά για τα κοινωνικοπολιτικά τεκταινόμενα και τις επικοινωνιακές καταστάσεις, αν και πολλές φορές, ίσως η σιωπή, να ‘ναι προτιμότερη!

Απ’ τα ψηλά της Ναυπακτίας που γεννήθηκες και μεγάλωσες και εν συνεχεία τη ζωή στην Ηλεία, τη γη των ολυμπιακών ιδεωδών και των υψηλών ιδανικών, στα ψηλά τ’ ουρανού, να ‘σαι λοιπόν πάντα αναπαυμένος έχοντας ψυχική γαλήνη.

 

Με τιμή

Νικόλαος Διαμαντόπουλος

Επικοινωνιολόγος

– Πρώην Επικεφαλής Ανεξαρτησίας Ήλιδας

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα