23/12/202219:15

Ηλιούπολη: Ένοχος ο αστυνομικός για την υπόθεση μαστροπείας της 19χρονης – Αθώος για τους βιασμούς

Σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν πριν λίγο στη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας δικαστών και ενόρκων για την επονομαζόμενη υπόθεση του κυκλώματος μαστροπείας στην Ηλιούπολη με βασικό κατηγορούμενο ένα αστυνομικό.

Το δικαστήριο αθώωσε τον κατηγορούμενο αστυνομικό με πλειοψηφία 6-1 για την σωματεμπορία της 25χρονης καταγγέλλουσας ενώ κρίθηκε ένοχος για σωματεμπορία 4-3 για την υπόθεση της 19χρονης.

Ο αστυνομικός αθωώθηκε για το αδίκημα του βιασμού κατ´ εξακολούθηση της 19χρονης ενώ αθωώθηκε και τα αδικήματα που αφορούν παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και οπλοφορία-οπλοχρησία.

Αθώος με ψήφους 6-1 κρίθηκε και ο πατέρας της 19χρονης κοπέλας που αντιμετώπιζε την κατηγορία του βιασμού ενώ καταδικάστηκε μόνο για το πλημμέλημα της παράνομης οπλοκατοχής.

Ένοχος κρίθηκε ο τρίτος κατηγορούμενος με ψήφους 5-2 για το αδίκημα της σωματεμπορίας της 19χρονης.

Με την ανακοίνωση της απόφασης υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από το ακροατήριο με το κοινό να φωνάζει “ντροπή σας σκουπίδια”.

Άμεσα υπήρξε διακοπή της διαδικασίας ενώ τα ΜΑΤ εισήλθαν στο χώρο για να βγάλουν εκτός της αίθουσας το κοινό ενώ υπήρξε και ρίψη χημικών έξω από τη δικαστική αίθουσα στο διάδρομο του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

newsit.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα