02/01/202311:29

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Photos)

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022 η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Δήμου για τη βράβευση των νέων σπουδαστών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μιλώντας προς τους σπουδαστές ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε στα δικά του βιώματα από τη φοιτητική ζωή σε μια εποχή διαφορετική από τη σημερινή, επισημαίνοντας το γεγονός ότι η φοιτητική ζωή είναι μια περίοδος γεμάτη ενδιαφέροντα και εντυπώσεις που ο κάθε σπουδαστής θα κουβαλάει για όλη του τη ζωή.

Υπογράμμισε ακόμη ότι είναι σημαντικό να είναι κανείς καλός φοιτητής και να μην επιμηκύνει τα χρόνια φοίτησης χάριν της διασκέδασης, γιατί αυτό δεν θα τους βγει σε καλό. Ο κ. Γεωργιόπουλος προέτρεψε τους νέους σπουδαστές να ζήσουν σε όλη της τη γοητεία τη δική τους φοιτητική ζωή, να γίνουν καλοί επιστήμονες και να σταδιοδρομήσουν προσφέροντας τις γνώσεις τους για την πρόοδο και την εξέλιξη της κοινωνίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος, ο οποίος συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία της, τονίζοντας ότι ο έπαινος προς τους φοιτητές δεν είναι απλώς ένα χαρτί, αλλά ένα είδος αναγνώρισης της αξίας αυτών των παιδιών.

Η Βουλευτής κα Διονυσία Αυγερινοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι αξίζουν διπλά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες γιατί η προετοιμασία τους έγινε στις αντίξοες συνθήκες μιας πυρόπληκτης περιοχής με τα προβλήματα που την χαρακτηρίζουν. Ο Βουλευτής κ. Διονύσης Καλαματιανός επεσήμανε ότι το Πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο γνώση, είναι και κοινωνικοποίηση, μέσα από επαφές με φοιτητές, καθηγητές, ακαδημαϊκή κοινότητα, προτρέποντας τους φοιτητές να ζήσουν και αυτή τη διάσταση των σπουδών.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Ρόη Αντωνοπούλου, η οποία συνεχάρη από την πλευρά της τους φοιτητές ευχόμενη να έχουν μια καλή ακαδημαϊκή θητεία. Κατά την απονομή των επαίνων οι φοιτητές παραλάμβαναν και ένα συμβολικό δώρο από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, μια μνήμη usb για την αποθήκευση ηλεκτρονικών αρχείων, εργασιών και εκπαιδευτικού υλικού. Ταυτόχρονα απονεμήθηκαν και έπαινοι σε φοιτητές που είχαν βοηθήσει εθελοντικά στην πυρκαγιά του 2021 και δεν παρίσταντο στην εκδήλωση του Δήμου της 15ης Δεκεμβρίου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Αναπληρωτής Δήμαρχος – Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Αρβανίτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Φώτης Κωσταριάς ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Δημητρόπουλος (εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου), το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ κ. Ελευθέριος Βαρουξής, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Νίκος Καρυώτης, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιάννης Πετρόπουλος, κ.α.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα