03/01/202311:43

Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας: Η Πράξη Αγάπης Χριστουγέννων και Νέου Χρόνου

Ανελλιπώς, τα μέλη της Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας , πραγματοποιούν, το επί σειράν ετών, ραντεβού τους με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Συμμετείχε όλη η Προσκοπική οικογένεια του Πύργου, με τον ΑΣ Γιωργ.Καραμάνη, την αρχηγό Νίκη Μπέλμπα και τον Υπ/γό Δημ.Βασιλόπουλο.
Ξεκίνησαν για την παραδοσιακή”Καλή Πράξη Αγάπης και Συμπαράστασης ”των Αγίων αυτών Ημερών και του Νέου Χρόνου, από το Γηροκομείο Πύργου, όπου παρέδωσαν κι εκεί τρόφιμα διαρκείας και ευχήθηκαν στους τροφίμους.
Συνέχισαν, στο Άσυλο Ανιάτων” Ν. Βασιλειάς”, που στεγάζει και περιθάλπει στοργικά αυτούς τους συνανθρώπους μας, τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο γηροκομείο.
Πρόσφεραν για τους απόμαχους της Ζωής, ικανή ποσότητα τροφίμων, για τους εκεί διαμένοντες, του Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας.
Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας κ. Κώστας  Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ των άλλων δήλωσε: ”Ακολουθώντας την πολύχρονη παράδοση, τις Άγιες Ημέρες , για βοήθεια στον συμπολίτη μας, είμαστε σε αυτό Ίδρυμα, κοντά στην τρίτη ηλικία  ,αναγνωρίζοντας παράλληλα το Ανθρωπιστικό και Θεάρεστο έργο της Μητρόπολης μας. Μάλιστα αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση ,αφού οι Πρόσκοποι, από την ίδρυση τους πριν 115 χρόνια καθιέρωσαν την ”Καλή Πράξη”. Εμείς, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, πραγματοποιούμε πλήθος δράσεων που στοχεύουν, στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας,τις ευπαθείς  ομάδες και στην κοινωνία μας γενικότερα. Στις προθέσεις μας και το σχεδιασμό μας είναι να συνεχίσουμε την Προσφορά σε Ιδρύματα και μεμονωμένους συμπολίτες”.
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν οι δηλώσεις του Υπαρχηγού κ.Ανδρέα Γιατρά και Παναγ. Καλαμπρέζου, που τόνισε τον παιδαγωγικό ρόλο του Προσκοπισμού και την ευεργετική επίδραση στην Νεότητα, που τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή, καθώς και την μεγάλη συμβολή της Μητρόπολης Ηλείας με το πολύμορφο έργο. Σχετικές με τα παραπάνω ήταν και οι δηλώσεις των μελών Γεωργ. Γεωργόπουλου και Στάθη Κυριακόπουλου και του Αρχηγείου της Προσκοπικής Ομάδας Πύργου που συνόδευαν την Ένωση.εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη στην Μητρόπολη Ηλείας, που περιθάλπει στοργικά όσους έχουν ανάγκη σε όλο το εύρος του Νομού.
Όλοι δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τις ευχές και τις ευχαριστίες αλλά και τα συγχαρητήρια και τις άριστες συνθήκες που έχει εξασφαλίσει το ακάματο προσωπικό.
Εφέτος, αρωγοί στην αξιέπαινη προσπάθεια ,ενισχύοντας την πρωτοβουλία, της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας ήταν οι αλυσίδες καταστημάτων ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και Μy MARKET [οδου Παπαφλεσσα] ,με γενναία προσφορά, διαθέτοντας τα προϊόντα τους για τον φιλανθρωπικό αυτό σκοπό. καθώς και από στελέχη που επί μακρόν υπηρέτησαν στο παρελθόν την νεανική αυτή οργάνωση και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από τον οργανωμένο σύνδεσμο που δημιούργησαν συμμετέχοντας σε παρόμοιες εκδηλώσεις και υλοποιώντας τις Αρχές και τα Ιδεώδη της Προσκοπικής Κίνησης.
proskopoi trofima xrist 3
proskopoi trofima xrist 4
proskopoi trofima xrist 5
proskopoi trofima xrist 2

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα